Eila, 72, löysi nettitreffeiltä sisäisen prätkämimminsä – ja rakkauden: ”Kalervo herätti nuoruuteni eloon”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Eila Jussila-Kuitunen
Eila Jussila-Kuitunen. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Moottoripyöräilyä harrastava Eila Jussila-Kuitunen on kulttuurin suurkuluttaja. Farkkumummoksi itseään nimittävä Eila halusi päivittää asunsa kesän tapahtumiin.

Vauhdin hurma on ihana tunne. Tuuli suhisee korvissa, tuoksut tuntuvat nenässä ja maisemat vain vilahtavat silmissä, kuvailee Eila Jussila-Kuitunen, 72, kyytiä pelkääjän penkillä, kun hän reissaa miesystävänsä kanssa moottoripyörällä pitkin Suomea.

Eläkkeellä oleva perushoitaja Kangasniemeltä osaa ottaa ilon irti elämän tarjoamista onnen hetkistä. Kahdeksan vuotta yksin oloa leskenä sai riittää, kun Eila löysi miesystävän Suomi24-treffipalvelun kautta. Miesystävän kanssa hänellä on ollut hyvä kaukosuhde jo kahdeksan vuotta.

”Kalervo herätti nuoruuteni eloon. Moottoripyöräharrastus on kuljettanut meitä lukemattomille reissulle. En uskalla itse ajaa, mutta nautin kyydissä olosta täysin siemauksin.”

Eila Jussila-Kuitunen

Eila Jussila-Kuitunen tuli Vivan muuttumispäivään Kangasniemeltä.

Farkkumummo haluaa laittautua

Kahden lapsenlapsen farkkumummo halusi kerrankin päästä myös kokeilemaan, miltä hän näyttää kauniiksi laitettuna ja puettuna. Kulttuurin suurkuluttajalle saadut vinkit tulevat tarpeeseen. Haaveena on Savonlinnan oopperajuhlat.

”Kaunein ja arvokkain vaatteeni on Pyhäjärven kansallispuku. Muuten vaatevarastoni on kovin arkinen ja ehkä liian nuorekas. Pukeudun aina farkkuihin ja paitoihin. Osaisinko edes liikkua kauniisti korkokengissä.”

Nuorekas tyyli ei ole iästä kiinni

Tärkeintä on, että vaatteet istuvat päällä, eivät ole liian paljastavia, kireitä tai muodottomia. Tyylipäivitys on hyvä tehdä, ettei jämähdä vuosiksi valintoihin, jotka näyttivät hyviltä yli kymmenen vuotta sitten.

Vartalo muuttuu iän myötä. Siksi vaatteissa kannattaa välillä kokeilla uusia linjoja, muotoja ja värejä. Materiaalivalinnoillakin on merkitystä vaatteen istuvuuteen. Muodokkaalla laskeutuvat kankaat kehystävät vartaloa pehmeästi lisäämättä volyymia.

Eila on 158 senttiä pitkä. Hän näyttää todellista pidemmältä, kun vaatteiden helmamitat osuvat oikeille kohdilleen. Takeissa ja mekoissa paras kohta on polven yläpuolella, yläosissa ylälantiolla.

Kaupan paidat ovat usein liian pitkiä. Jos löytyy muuten mieluisa, se kannattaa ostaa ja viedä ompelijalle lyhennettäväksi.

Musta ja oliivinvihreä ovat Eilan vaatekaapin hallitsevat värit. Niihin voi yhdistää vahvoja värejä kuten sinistä, liilaa ja syklaaminpunaista. Kirkkaat värit nuorentavat ja näyttävät hyviltä pieninäpintoina kuten asusteina.

Pidentävä linja

Eila Jussila-Kuitunen

© Pekka Nieminen / Otavamedia

Ylälantiolle ulottuva puseronhelma tekee illuusion pitkistä sääristä. Paitapusero 210 e, Acne Studios. Kuviohousut 50 e, Cut&Prêt. Laukku 25 e, Lindex. Valkoiset tossut 90 e, Selected Femme. Aurinkolasit 199 e, Karl Lagerfeld. Korvakorut kuvausrekvisiittaa.

Säväytä kuosilla

Eila Jussila-Kuitunen

© Pekka Nieminen / Otavamedia

Polven kohdalle, samaan tasoon asettuvat helmat tuovat olemukseen pituutta. Pehmeästi laskeutuva trenssi 70 e, Junarose. Mekko 170 e, Ril´s. Korkokengät 135 e, Högl. Kehykset 199 e, Diesel. Korvikset 20 e, Bijou Brigitte.

Reipasta ruutua

Eila Jussila-Kuitunen

© Pekka Nieminen / Otavamedia

Musta-valkoinen tyyli täydentyy kirkkailla nuorekkailla asusteilla. Silkkitunika 195 e, Marimekko. Mustat joustavat housut 59 e, Anna Montana. Tennarit 75 e, Palladium. Laukku 25 e, Marks&Spencer.

Rento menomekko

Eila Jussila-Kuitunen

© Pekka Nieminen / Otavamedia

Vajaahihainen neulosmekko 100 e, Nanso. Korkokengät 179 e, Nero Giardini. Laukku 15 e, Lindex. Kehykset 199 e, Diesel.

Rennosti farkuissa

Eila Jussila-Kuitunen

© Pekka Nieminen / Otavamedia

Silkkipaita 80 e, Marks&Spencer. Farkut 79 e, Anna Montana. Huivi 50 e, Nanso. Mokkanilkkurit 129 e, Aimy. Käsirengas 14 e, Bijou Brigitte.

Matkalle mukaan

Eila Jussila-Kuitunen

© Pekka Nieminen / Otavamedia

Leveähelmainen trikoojakku 70 e, toppi 35 e ja raitahousut 129 e, Nanso. Kengät 80 e, Vagabond.

Meikki: Leena Waggoner / Oriflame.

Hiukset: Anna Olenius, Fremeda / Kevin Murphy.

Kasvokuva: Sähkönsininen paita 179 e, Joseph Ribkoff. Kehykset 199 e, Balmain.

Tiedustelut: Acne Studios, Aimy, Cut&Prêt, Joseph Ribkoff, Junarose, Marimekko, Nero Giardini, Ril´s, Selected Femme, Vagabond/Stockmann 09 1211, Anna Montana, Imitz/Nimm Scandinavia 045 318 8888, Balmain, Diesel, Karl Lagerfeld/Specsavers.fi, Bijou Brigitte 09 753 1344, Högl, Nanso, Palladium/Sokos 010 766 5100, Liebling/Zio 020 749 7290, Lindex 020 142 2400, Marks&Spencer 010 766 5100, Ellos Collection, Scholl, Vagabond, Zizzi/ellos.fi, Ritva Falla Shop 050 326 0336, Scholl, Zizzi/Ellos.fi, Superdry Tommy Hilfiger/tommy.com.

Juttu on julkaistu Viva-lehdessä 6/18.

X