Dimitri Keiski ja Katja Lukin-Keiski tiesivät ensimmäisillä treffeillä, että haluavat mennä naimisiin keskenään

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Katja Lukin-Keiski ja Dimitri Keiski
Dimitri Keiski, 40 muusikko ja opettaja. Katja Lukin-Keiski, 44 opettaja ja laulaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
”Tiesin jo ensimmäisillä treffeillä, että haluan mennä naimisiin Dimitrin kanssa”, Katja Lukin-Keiski sanoo. "Kohtaamisessamme oli jotain aitoa, jota en ollut tavannut koskaan aikaisemmin", Dimitri Keiski komppaa.

Laulaja Katja Lukin-Keiski ja muusikko Dimitri Keiski kertovat, miten heidän rakkaustarinansa sai alkunsa.

Katja Lukin-Keiski: ”Olimme kaksi toisilleen vierasta”

”Tiesin jo ensimmäisillä treffeillä, että haluan mennä naimisiin Dimitrin kanssa. Hänen kainalossaan oli turvallinen olo ja tunsin, että hän pystyy huolehtimaan minusta minkälaisessa tilanteessa tahansa.

Tapasimme ensimmäisen kerran vuonna 2013 Tukholmassa Kari Tapion muistokonsertissa. Olin mukana Dannyn taustalaulajana ja Dimitri vieraili laulajana.

En uskaltanut sanoa hänelle tervehdystä enempää, koska luulin hänen puhuvan vain ruotsia.

Syksyllä 2014 olimme molemmat mukana Dannyn kiertueella ja juttelimme jo jotain. Totesimme, että olemme kumpikin myös opettajia. Sen jälkeen olimme satunnaisesti yhteydessä Facebookin kautta.

Tammikuussa 2015 menin tapaamaan Tukholmassa asuvaa tätiäni. Dimitri kutsui minut keikalleen ja sen jälkeen illalliselle aasialaiseen ravintolaan. Maistoin ensimmäisen kerran sushia. Se oli menoa.

Dimitri muutti luokseni 35 neliön yksiöön Lahteen käytännössä jo seuraavalla viikolla, vaikka virallinen muuttoilmoitus tehtiin vasta maaliskuussa. Olimme kaksi toisilleen vierasta, mutta täysin varmoja tunteistamme.

Minä olen maaseututyttö Lapista ja Dimitri romani Tukholmasta. Lähtökohtamme ovat hyvin erilaiset. Vanhemmillamme on kuitenkin samanlaiset arvot, joiden mukaan meidät on kasvatettu.

Kiertueilla olin pohtinut, voiko joku olla oikeasti niin sydämellinen ja osaamisestaan huolimatta nöyrä kuin Dimitri vaikutti olevan. Kyllä voi. Hän ei ikinä leuhota sillä, mitä osaa. Minua viehättää myös Dimitrin rohkeus. Hän uskaltaa olla oma itsensä ja pukeutua aina kuin rokkistara, kun minä olen siviilissä harmaa hiirulainen.

Dimitri kosi minua Central Parkissa, New Yorkissa 23. kesäkuuta, kun olimme piknikillä eväinä tonnikalaleivät ja mansikoita. Hän oli valmistanut pitkän puheen ja aikoi polvistuakin, mutta hermostuksissaan unohti kaiken. Ja minä vastasin saman tien, että kyllä, kyllä, kyllä.

Kuvittelin, että naisena minun pitäisi haluta lasta, ja ihmettelin, miksi en pode vauvakuumetta. Dimitrin kanssa oli alusta asti selvää, että haluamme yhteisen lapsen.

Kuvittelin, että naisena minun pitäisi haluta lasta, ja ihmettelin, miksi en pode vauvakuumetta. Dimitrin kanssa oli alusta asti selvää, että haluamme yhteisen lapsen.

Kesti pitkään ennen kuin onnistuimme. Olimme jo luovuttamassa, kun raskaustestiin vihdoin ilmestyi kaksi viivaa. Nelmi syntyi helmikuussa 2018 ja sai nimensä Dimitrin isän isoäidin mukaan.

Voin olla Dimitrille tähti kotona, mutta hän on sitä muusikkona. Rakastan työtäni opettajana ja olen mielelläni taustalaulajana huipputiimissä. Sitä paitsi Dannyn kanssa olen saanut esiintyä myös omana itsenäni todella paljon.”

Katja Lukin-Keiski ja Dimitri Keiski

Katja Lukin-Keiski ja Dimitri Keiski rakastuivat nopeasti. Pekka Nieminen / Otavamedia

Dimitri Keiski: Kohtaamisessamme oli jotain aitoa

”Ensimmäisen, aasialaisessa ravintolassa vietetyn illan jälkeen kaikki oli selvää. Löimme kaikki kortit pöytään saman tien. Kohtaamisessamme oli jotain aitoa, jota en ollut tavannut koskaan aikaisemmin.

Voitin Ruotsin True Talent -kilpailun vuonna 2011. Katjan kohdatessani minulla meni hyvin ja keikkoja oli riittävästi. Olisin silti muuttanut Suomeen, vaikka en olisi saanut jatkaa uraani täällä. Katjan vetovoima oli niin suuri.

Helsingissä ollessani kävin aina Tuomiokirkossa ja saatoin istua siellä yksin tunninkin.

Se on minulle tärkeä paikka ja siksi halusin, että meidät vihitään siellä.

Olen kuulunut kirkkoon syntymästäni asti, mutta rippikoulua en ollut käynyt. Jostain syystä merkintä seurakunnan jäsenyydestä katosi, kun muutin Suomeen. Huomasin sen vajaa viikko ennen häitä. Onneksi kirkkoherra Miika Hämäläinen oli ymmärtäväinen.

Hän tuli töihin jouluaaton aattona, kuunteli, kun lausuin Isä Meidän -rukouksen, uskontunnustuksen ja 10 käskyä, sekä päästi minut ripille. Lupaukseni mukaisesti kävin konfirmaatiossa myöhemmin. Näin meidät voitiin vihkiä suunnitelman mukaisesti 27. joulukuuta.

Sovimme etukäteen vain yhden säännön: en puutu sisustukseen. Ainoa poikkeus oli puolen metrin levyinen kaitale seinää, johon sain ripustaa Jimi Hendrix -taulun ja kitaran. Seuraavassa asunnossa, kaksiossa, minulla oli jo oma nurkka, johon mahtui myös kitaravahvistin. Nyt olemme muuttamassa ja pääsen sisustamaan parveketta.

Katja sisustaa skandinaavisen tyylin mukaisesti valkoisella, harmaalla ja mustalla. Jos minä päättäisin, lattialla olisi intialaisia mattoja ja väreinä turkoosia ja viininpunaista.

Riitoja meillä ei ole. Välillä lapsellisesti otan hetkeksi nokkiini, jos kysyn mielipidettä vaatteistani eikä Katja pidäkään niistä.

Riitoja meillä ei ole. Välillä lapsellisesti otan hetkeksi nokkiini, jos kysyn mielipidettä vaatteistani eikä Katja pidäkään niistä.

Tykkäämme käydä yhdessä ostoksilla. Usein ehdotan Katjalle vaatteita. Hän vastaa aina ’kiitos ei, mutta ihana, että ehdotat’. Ikeasta en ole innostunut, mutta sieltäkin tulemme ulos avioparina.

Kulttuuritaustani on rikkaus. Sain romanikasvatuksen ja olen elänyt niiden oppien mukaisesti, mutta tuntenut vetoa kapinallisuuteenkin. Haluan pukeutua omalla tyylilläni ja esittää valitsemaani musiikkia omalla tavallani. Olen kiitollinen vanhemmilleni siitä, että olen saanut vapaasti toteuttaa itseäni. Oikeastaan heidän ja Katjan vanhempien ainoa ero on tapa pukeutua.

Olen ollut naimisissa aiemmin ja minulla on 13-vuotias poika Elvis. Hän oli kiertueella mukana ensimmäisen kerran kolmen kuukauden ikäisenä ja ymmärtää, minkälaista artistin elämä on. Suomeen muuttoni ei silti ollut hänelle helppo. Onneksi yhteytemme on säilynyt ja hän osaa lentää luoksemme jo yksinkin.”

Lue myös: Dannyn ja Katja Lukinin ystävyys on kestänyt yli 20 vuotta: ”Katja on poikkeuksellisen ihana ihminen”

X