Hannu, 66, ostaa seksiä ja läheisyyttä alle 30-vuotiaalta Lauralta: ”Elämänlaatuni on aivan toista kuin ennen”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Hannu löysi Lauran netistä neljä vuotta sitten. Hannu maksaa Lauralle Palkka.fi:n kautta ja hakee maksuistaan kotitalousvähennystä.
Hannu löysi Lauran netistä neljä vuotta sitten. Hannu maksaa Lauralle Palkka.fi:n kautta ja hakee maksuistaan kotitalousvähennystä. © Tommi Tuomi/Otavamedia
Hyväilyn ja seksin kaipuu ei lopu kuusikymppisenä. Hannu pettyi parisuhdemarkkinoilla ja päätyi ostamaan läheisyyttä. Hän kutsuu vakituista seksityöntekijäänsä ”hyvinvointivastaavakseen” ja käy tämän kanssa vuosittain kehityskeskustelun suhteen hoitamiseksi.

Ihokosketus, suukottelu, halaukset, kiehnäys, kiusoittelu. Nuo sanat toistuvat, kun Hannu, 66, kertoo, miksi hän ostaa läheisyyttä ja seksiä.

”Läsnäolo on minulle hyvin tärkeää. Ja minulle on erittäin suuri nautinnon lähde se, että kumppanini nauttii”, hän sanoo.

Toistakymmentä viime vuotta Hannu on tyydyttänyt nämä tarpeensa rahalla.

Ahdas tilanne voitoksi

Hannun elämä mullistui 1980-luvun lopussa. Vaimo sairastui lapsipsykoosiin, kun heidän vauvansa oli viikon ikäinen. Vastuu pojasta kaatui isälle.

”Parin vuoden jälkeen muutin pojan kanssa omaan asuntoon, kun en jaksanut kahta hoitaa. Osasin kyllä olla kiitollinen, kun kaverien vaimot toivat lusikkaa, haarukkaa ja verhoja.”

Lamakin iski. Hannu joutui työttömäksi ja velkajärjestelyyn.

Ahdas tilanne kääntyi lopulta voitoksi. Hannu eli suu säkkiä myöten ja opiskeli tunnollisesti. Entinen duunari kohosi 1990-luvun lopulla oman alansa opettajaksi, ja sittemmin ison organisaation hyväpalkkaisiin päällikkötehtäviin.

Kun poika varttui, isä ehti deittailemaan. Välillä Hannu seurusteli ja oli pari vuotta kihloissakin. Kohtaamiset netistä löytyneiden ikätovereiden kanssa olivat kuitenkin usein pettymyksiä.

”He kai olettivat, että mies haluaa vain panna. He eivät ymmärtäneet, että mieskin haluaa hyväilyjä ja suukottelua. Myös seksin jälkeen.”

2000-luvun lopulla Hannun poika aikuistui ja muutti pois kotoa. Työläs elämänvaihe oli ohi, mutta oli se palkinnutkin. Yksinhuoltajaisästä ja pojasta oli tullut hyvin läheisiä.
Hannu käänsi elämässään uuden lehden.

Rauhallista etenemistä

Vuonna 2008 Hannu alkoi selailla nettiä maksuseksi mielessä. Hän oli ostanut seksiä joskus aiemminkin, kun tilaisuus oli tullut vastaan, mutta nyt hän toimi suunnitellusti.

Eräänä päivänä hän huomasi kiinnostavan ammattilaisen saapuvan kotikaupunkiinsa. Nainen piti vastaanottoa hotellissa, mutta Hannu ei pitänyt sitä sopivana paikkana. Hän haki naisen kotiinsa.

Kokemuksessa Hannua viehätti toimituksen mutkattomuus. Hän alkoi ostaa seksiä säännöllisesti.

Parhaat seksityöntekijät onnistuivat luomaan hänelle tunteen, että he halusivat häntä. Naiset olivat henkisesti läsnä ja loivat kiireettömän tunnelman. Seksiin edettiin kuin luonnostaan, pienen kiehnäyksen kautta.

”Minulle halaukset ja ihokosketus ovat tärkeitä. Samoin suutelu, joka tosin käy vain osalle palveluntarjoajista.”

Hannu suosii rauhallista etenemistä.

”Mitä pidempään miestä kiusoittelee, sitä parempi on orgasmi.”

Huomaavaisimmat naiset käpertyvät seksin jälkeen Hannun kainaloon ja näyttävät sillä, että kiire ei ole.

”Ottavat kumin hellästi pois. Voivat tuoda vesilasinkin.”

Hoitajia ja it-insinöörejä

2010-luvun alussa Hannu harrasti maksuseksiä vuosittain jopa lähes sata kertaa yli 30 naisen kanssa.

”Kyllä siinä oli kyse pakkomielteestä.”

Samalla hän sai kattavan käsityksen myyjistä. Enemmistö on ulkomaalaisia. Suomalaisista osa on sivutoimisia. Hannu kertoo ostaneensa seksiä niin hoitajalta kuin it-insinööriltä.

Naiset vaihtuivat tiheästi. Vähitellen Hannua alkoi vaivata se, että yhdessäolo heidän kanssaan jäi lyhyeksi. Osa kokemuksista oli suoranaisia pettymyksiä.

”Jotkut eivät edes katsoneet silmiin. Sellaisen kohdattuani käännyin huoneesta pois.”

Voimakastahtoisia naisia

Ajan mittaan Hannu alkoi tavata parhaaksi kokemiaan seksityöntekijöitä säännöllisesti.
Näiden vakituisten kumppanien kanssa hän nautti illallisia, vietti viikonloppuja ja reissasi ulkomaille.

Vähitellen maksuseksin määrä tasoittui muutamaan kymmeneen kertaan vuodessa.
Joskus Hannu haikaili perinteisen parisuhteen perään, mutta ei enää. Omien sanojensa mukaan hän ei usko rakkauteen, tai ei ainakaan siihen, että intohimoinen rakkaus voisi olla ikuista.

Palveluntarjoajiaan hän sanoo kohtelevansa herrasmiesmäisesti.

”He ovat voimakastahtoisia naisia, joiden työtä arvostan. Se on huolenpitoa asiakkaasta.”

Häntä ei haittaisi, vaikka omat lapset ryhtyisivät seksityöhön.

”Voisin antaa heille hyviä neuvoja.”

Ensin Hannu osti seksiä ikäisiltään, sittemmin kumppanit ovat nuortuneet. Tässä on riskinsä: ikämies on ihastunut pari kertaa.

”Kahdesti on nainen kokenut, että nyt on menty liian syvälle, tavattu liian paljon.”
Suhteet päättyivät. Naisista tuli kuitenkin Hannulle kavereita, joita hän tapaa muissa merkeissä.

Sen sijaan neljä vuotta kestänyt suhde Lauran, alle 30-vuotiaan seksityöntekijän kanssa jatkuu edelleen. Hän kutsuu naista ”hyvinvointivastaavakseen”.

”Hiljattain kävimme jokavuotisen kehityskeskustelun. Että tyydyttääkö tämä, että ei mennä liian iholle.”

Tulos oli, että suhde saa jatkua.

Hannu maksaa Lauralle korvauksen Palkka.fi-palvelun kautta, jotta tälle kertyy sivutyöstään myös eläkettä. Itselleen hän hakee maksuista kotitalousvähennystä sillä perusteella, että kyse on verottajan tarkoittamasta ”muusta huolenpidosta”.

Kaksikko on Hannun rahoilla myös harrastanut yhdessä ja tehnyt kaksi reppureissua Aasiaan. Matkat sujuivat hyvin.

”Yksi Lauran hienoista piirteistä on se, että hänen kanssaan voi olla luontevasti vaikka kokonaisen päivän hiljaa, jos siltä tuntuu. Hän myös seuraa aikaa ja on analyyttinen.”

”Tästä on kehittynyt hyvin erityinen suhde.”

Hannun mukaan molemmat osapuolet ovat voittaneet.

”Ei hän olisi ilman minua kokenut näin paljon.”

Kun aika sallii, Hannu ostaa seksiä muiltakin, arvionsa mukaan noin kymmeneltä naiselta vuodessa. Vastaavasti Lauralla on muita asiakkaita.

”Laura seuraa aikaa ja on analyyttinen”, Hannu kehuu seuralaistaan. Yksi heitä yhdistävä asia on moottoripyöräily.

Yksi Hannua ja Lauraa yhdistävä asia on moottoripyöräily. Tommi Tuomi/Otavamedia

”Eletään tätä päivää”

Hannun aikuiset lapset tietävät, että heidän isänsä ostaa seksiä. He ovat asian kanssa sinut.

”Kai he ajattelevat, että jos iskän on hyvä olla näin, niin olkoon.”

Laura on tavannut useita kertoja Hannun kolmekymppisen pojan ja tämän vaimon. Toisinaan illanviettoihin on osallistunut myös Hannun nelikymppinen tytär hänen ensimmäisestä avioliitostaan.

”Pelataan korttia, otetaan viiniä ja Jekkua, heitetään huulta”, Hannu kuvaa iltojen ohjelmaa.

Hannu kertoo poikansa murehtineen, miten isän käy, kun nuori nainen luultavasti ennen pitkää katkaisee suhteen.

”Se on sitten voi-voi minun kannaltani. Mutta nyt eletään tätä päivää.”

Kaikki ei ole muutenkaan ikuista. Kolme vuotta sitten lääkäri huomasi Hannun eturauhasen kasvaneen liikaa. Mikäli kasvu äityy, seksikyvyt voivat mennä.

Voi myös ilmetä, että kyse on eturauhassyövästä. Silloin vaihtoehtoja ovat sädehoito tai erektion vievä leikkaus.

”Kun poika kuuli asiasta, hän purskahti nauruun, että kummankohan valitset”, Hannu hihittää.

Sitten hän vakavoituu.

”Elämänlaatuni on nykyään aivan toista kuin ennen.”

Henkilöt eivät esiinny jutussa oikeilla nimillään.

Harvat ostavat seksiä – useammat hyväksyvät

Seksiseuran hankkiminen rahalla on Hannun ikäiselle harvinainen, mutta ei poikkeuksellinen ratkaisu.

Viimeisimmässä, vuonna 2015 tehdyssä suomalaisten seksuaalisuutta kartoittavassa Finsex-tutkimuksessa 65-74-vuotiaista miehistä 3 prosenttia ilmoitti ostaneensa seksiä edellisen viiden vuoden aikana. Kaiken ikäisistä miehistä seksistä oli maksanut samalla aikavälillä 5 prosenttia.

Tutkimushankkeen aineistoista löytyy myös seniorinaisia, jotka ovat kertoneet maksaneensa seksistä muutama vuosi ennen tutkimusta.

Viime vuosikymmeninä seksistä maksaminen on vähentynyt Suomessa, mutta nykyään asenteet sen myymistä kohtaan ovat keskimäärin sallivampia kuin ennen. Tuoreimmassa tutkimuksessa myymisen hyväksyi 61 prosenttia miehistä ja 25 prosenttia naisista.

Iäkkäät suomalaiset suhtautuvat maksuseksiin hieman nuorempia torjuvammin, mutta eivät enää niin kielteisesti kuin aiemmin.

Kun vuonna 1992 seksin myynnin hyväksyi 65-74-vuotiaista miehistä 35 prosenttia, vuonna 2015 heitä oli 48 prosenttia. Saman ikäisten hyväksyvästi suhtautuvien naisten osuus nousi tällä aikavälillä 7 prosentista 17:ään.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 6/20.

Lue myös: Thaimaan kalliit naimakaupat – Näin suomalaismiehet rakennuttivat taloja – ja tulivat puolisoidensa huijaamiksi

Lue myös: Haluatko enemmän seksiä? Seksuaaliterapeutti neuvoo, miten seksi paranee ja paljastaa seksiasentojen kestosuosikin – Lue myös vinkit sooloseksiin!

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X