Liika somettaminen tekee hajamieliseksi tunnustaa bloggaaja Janica Brander: ”Mietin tarkkaan, minkälaisiin keskusteluihin haluan ja ehdin ottaa osaa”

Toimittaja ja bloggaaja Janica Brander asetti somettamiselle aikarajan, ja huomasi keskittymiskykynsä palautuneen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Toimittaja ja bloggaaja Janica Brander asetti somettamiselle aikarajan, ja huomasi keskittymiskykynsä palautuneen.
(Päivitetty: )
Teksti: Eveliina Lauhio

”Nykyään Instagram on yksi suosikkisomekanavistani. Aluksi minusta tuntui siltä, että elämäni ei ole tarpeeksi kaunista ja kuvauksellista Instagramiin. Sitten löysin videomahdollisuuden, instastoorit.

Kerran eräs ihminen kirjoitti minulle, ettei tunne enää itseään niin yksinäiseksi, kun hän katselee videoitani. Siitä tuli hyvä mieli.

Ollessani äitiyslomalla roikuin paljon somessa, koska minulla oli valtava aikuisen seuran nälkä. Osallistuin somekeskusteluihin kiihdyttävistäkin yhteiskunnallisista aiheista.

Monta kertaa kävi niin, että keskustelun kiihdyttämä mieliala jäi minulle päälle, enkä osannut enää rentoutua.”

Some- ja viestihälytykset pois päältä

”Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen miettinyt tarkkaan, minkälaisiin keskusteluihin haluan ja ehdin ottaa osaa. Olen ottanut myös puhelimeni some- ja viestihälytykset pois päältä.

Kadulla kävellessäni haluan keskittyä siihen, etten jää auton alle, enkä kuulla sähköpostin kilahtelua. Kotona ollessani laitan kännykkäni joskus hankalaan paikkaan, vaikka kaapin päälle, jotta en voi koko ajan käydä sitä kurkkimassa.

Huomasin, että liiallinen somettaminen vie energiaani ja tekee minusta hajamielisen ja ärtyneen. Arkeni on parempaa, kun somen käytölläni on päivässä aikaraja. Luen nyt enemmän kirjoja, minun on helpompi keskittyä ja olen enemmän läsnä läheisilleni.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 3/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X