Miten aloittaa deittailu uudestaan avioeron jälkeen? Riikka, 61, löysi uuden kumppanin netistä: ”Deittisivusto tarjosi joka päivä viisi uutta miestä”

Riikka, 61, koki laastarisuhteen sekä yksinäisyyden. Lopulta hän nieli ennakkoluulonsa nettideittailun suhteen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Miten onnistuu nettideittailu avioeron jälkeen? Riikka, 61, kokeili deittisivuja ja yllättyi.

Riikka, 61, koki laastarisuhteen sekä yksinäisyyden. Lopulta hän nieli ennakkoluulonsa nettideittailun suhteen.
(Päivitetty: )
Teksti:
Tiina Suomalainen

Millaista on aloittaa deittailu uudestaan avioeron jälkeen – ja miten? Riikka, 61, kertoo oman tarinansa.

Uusi elämä – ennen miehiä kohdattiin tansseissa tai työelämässä

”Eräänä tammikuisena iltana hassuttelin ystäväni kanssa, että pitäähän meidänkin olla nettideittisivuilla. Se kutkutti, mutta toisaalta ajattelimme, että ei ikinä – mehän olemme kunnon naisia!

Olimme ikäpolvea, joka oli tottunut kohtaamaan miehiä tansseissa tai työelämässä.

Nykyään ei ole oikein mitään keinoa löytää parisuhdetta. Homma tuntuu epätoivoiselta. Enää ei ole huvittelupaikkoja, joissa viisi-kuusikymppiset voisivat tavata toisiaan. Varsinkaan, jos ei harrasta lavatansseja.

Baareissa käyminen ei kuulunut tapoihimme. Siksi päätimme mennä nettiin. Siitä se sitten alkoi, tämä uusi elämä.”

Riikka ajautui ensin laastarisuhteeseen

”Minulla oli takana yli 30 vuotta kestänyt avioliitto, joka päätyi eroon 2010-luvun alussa. Ero oli pitkä prosessi, minusta lähtöisin. Meillä ei ollut enää vuosiin mitään yhteistä, ja tunsin mielipahaa päivittäin. Minun oli pakko riipaista itseni irti avioliitosta, vaikka se teki todella kipeää.

Eron jälkeen koin suurta mielenrauhaa ja aloin rakentaa uutta elämää. En ajatellut, että nyt haluan olla yksin, mutta en myöskään eronnut päästäkseni uuteen parisuhteeseen.

Kävi kuitenkin niin, että uusi suhde alkoi melko pian eron jälkeen. Kyseessä oli vanha tuttavani, jonka kanssa ystävyys syveni parisuhteeksi.

Jälkeenpäin ajatellen kyseessä oli laastarisuhde. Kun se päättyi, jouduin kohtaamaan ne yksinäisyydentunteet, jotka olivat jääneet avioeron jälkeen käsittelemättä.

En tarvitse miestä huolehtimaan itsestäni tai taloudestani, mutta kaipasin rinnalle kumppania, jonka kanssa jakaa asioita ja jonka kanssa kokea yhdessä vaikkapa kaunis kesäilta. Yksin kaikki tuntui niin näköalattomalta. Miksi minä olen, ketä varten minä olen? Tietysti olen itseäni varten, mutta siihen tottuminen vei aikaa.

Sairastuin myös vakavasti. Sairastaessa ja toipuessa meni monta vuotta alavireisesti.

Kun heräsin taas eloon, teimme ystäväni kanssa profiilit E-kontaktiin.”

Deittisivusto

Deittisivusto tarjosi Riikalle yllättävän paljon viestejä nuorilta ja oman ikäisiltä miehiltä.

Deittisivusto kutkutti: Mitä tänään tarjolla?

”Profiilia rakennettaessa on ruksittava vaihtoehtoja, millaista miestä ja suhdetta etsii. On kerrottava itsestä rehellisesti, mutta ei liikaa. Täräytin profiiliini heti kuvan. Rohkea on oltava.

Seuraa haluavia on hurjasti, mielenkiinto on aivan valtavaa. Sain viestejä nuorilta ja ikäisiltäni miehiltä. Yksi halusi vain seksiä, toinen vakavaa suhdetta ja kolmas jotain siltä väliltä.

Mihinkään ikävään en sivustolla törmännyt, mutta kontaktia hakevien nuorten miesten määrä oli hämmentävää. Deittisivusto tarjosi joka päivä viisi uutta miestä, ja siitä tuli minulle ihan huvia: Mitäs täällä on tänään tarjolla?

Alusta asti aloin kirjoitella erään kiinnostavan miehen kanssa. Yhteinen aaltopituus löytyi kirjoittamalla, ja noin kuukauden kuluttua tapasimme. Treffeille meno oli äärimmäisen jännittävää, kuin olisivat ensitreffit tulossa. Juttelimme, juttelimme, juttelimme. Ei se ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta tunteet syvenivät hiljalleen.

Olemme nyt seurustelleet yli vuoden. Asumme molemmat tahoillamme ja tapaamme viikonloppuisin. Tämä suhde on aivan omaa luokkaansa. Hyvässä parisuhteessa kaikki asiat – sekä henkinen että fyysinen yhteys – loksahtavat paikoilleen.”

Haastateltavan nimi on muutettu.

Lue myös: Millaista on deittailu yli 50-vuotiaana? Maria, 51, latasi rohkeasti Tinderin avioeron jälkeen: ”Miehen löytäminen perinteisesti baarista ei ole enää niin helppoa”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 10/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X