Nettideittailu ei tuonut unelmien miestä – Arja, 60, ei luovuttanut: ”Päätin unohtaa parisuhteen, sillä pelkkä panomies löytyisi helpommin”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Nettideittailu erotiikan nälkään
Nettideittailu innosti Arjaa lopulta erotiikan nälkään. © Tommi Tuomi
"Olen ollut naimisissa ja pitkässä suhteessa, mutta nyt vuoden verran sinkkuna. Vaikka elämä on kivaa näinkin, niin mukava parisuhde toisi lisää iloa", kuusikymppinen Arja kertoo elämäntilanteestaan, joka johti nettideittailuun.

”Nettideittailu alkoi kiinnostaa. Ostin kuukauden ajan E-kontaktiin ja aloin tutkailla tarjontaa. Yllättävän monet miehet ovat liikkeellä ilman kuvaa ja tekstikin on lyhyt: kysy lisää.

Otin itse yhteyttä kiinnostavan tuntuisiin miehiin, mutta harva vastasi mitään, vaikka olen katseen kestävä ja normaalipainoinen.

Kävin mukavan leskimiehen kanssa kahvilla, ja juttu luisti hyvin. Mutta me molemmat totesimme, että ei tästä sen kummempaa tule.

Nettideittailu vei voimat ja kotona tunsin itseni väsyneeksi kuin 12 tunnin työpäivän jälkeen. Masennuin tajutessani, että jalat alta vievän miehen etsiminen on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Unelmien mies ei löydy etsimällä vaan vahingossa. Päätin unohtaa parisuhteen, sillä pelkkä panomies löytyisi helpommin.”

Lue myös: Miten aloittaa deittailu uudestaan avioeron jälkeen? Riikka, 61, löysi uuden kumppanin netistä: ”Deittisivusto tarjosi joka päivä viisi uutta miestä”

Avointa flirttia 12 vuotta nuoremman miehen kanssa – kunnes nettideittailu näytti toiset kasvonsa

”Puhelimessa toimivan Facebook dating -sovelluksen kautta tuli osuma 10 vuotta nuorempaan Mikaan. Viestittelimme koko päivän, ja puhuimme pari tuntia puhelimessa. Ilmassa oli avointa flirttiä enkä saanut nukuttua koko yönä, sillä olin kuin tulisilla hiilillä. Mutta seuraavana päivänä ei tullutkaan yhtään viestiä.

Aloin aavistella, että mies on tehnyt katoamistempun eli hänellä oli monta naista yhtä aikaa. Joku toinen voitti kisan.

Tälle on nimikin deittimaailmassa: ghostaus. Ghostaaja jättää yhtäkkiä vastaamatta viesteihin. Ghostatulle se jättää epätietoisuuden ja arvottomuuden tunteen. Netti luo käyttäytymistä, johon kuuluvat välinpitämättömyys ja nopeasti syttyvät ja sammuvat tunteet.

Syytin itseäni ihmistuntemukseni pettämisestä, sillä kommunikaatiomme tuntui aidolta. Tämä vei voimat pitkäksi aikaa, enkä jaksanut etsiä miesseuraa.”

Amir, 39, tarjosi mukavan seksihetken

”Jonkin ajan kuluttua lähi-idästä kotoisin oleva 39-vuotias mies oli tykännyt kuvastani FB datingissa.

Hetken mielijohteesta klikkasin myös sydämen miehen nätin hymyn takia. Nuoruudessani minulla oli kreikkalaisia rakastajia interraililla, eikä minulla ole mitään ulkomaalaisia vastaan rakastajina. Parisuhteessa en kuitenkaan jaksaisi puhua englantia.

Tapasimme Amirin kanssa kävelyllä Tapiolassa. Juttelimme elämästä, ja tunnelma oli mukava, jotenkin herkkä ja aito.

Tunsin itseni naiselliseksi, vaikka Amir ei koskenut minuun. Hän oli hyvin korrekti koko ajan.

Talvivaatteissa hän näytti tosi nuorelta, olisi mennyt kolmekymppisestä. Se ei haitannut, vaikka minulla ei ole kokemusta nuorista rakastajista.

Sinkkukaverit ovat kertoneet 60-vuotiaiden miesten impotenssiongelmista. Niitä ei luulisi kolmekymppisellä olevan.

Hetken epäilin Amirin haluavan ehkä maksua seksistä, ja kysyin asiaa suoraan. Vastaus oli ei. Hän haluaa tutustua mahdollisimman moniin ihmisiin, eikä naisen vanhempi ikä ole ongelma.

Muutaman tunnin tapaaminen päättyi halaamiseen ja sovimme saunovamme joku päivä yhdessä.

Viikon kuluttua Amir tuli luokseni saunomaan, ja istuimme välillä parvekkeella vilvoittelemassa.

Hyvin kohteliaasti hän kysyi parin tunnin kuluttua, että saanko suudella sinua. Siirryimme makuuhuoneen puolelle. Seksihetki oli mukava.

Tunsin itseni halutuksi, ja Amir oli jotenkin vanhanaikaisen kohtelias. Olin etukäteen ajatellut, että en haluaisi hänen jäävän yöksi, ja hän alkoikin tehdä lähtöä muutaman tunnin vierailun jälkeen.

Milloin vain sinulle sopii, soita minulle, Amir sanoi lähtiessään. Hän kertoi järjestäneensä erään naisen toivomuksesta luokseen kaksi miestä, itsensä ja ystävänsä. Nainen oli kehunut kokeneensa kuin orgasmisateen. En ollut koskaan ajatellut kimppakivaa, mutta se voisi olla kiva lisä turvallisessa parisuhteessa.”

Miesystävä ja tosi rakkaus löytyi ystävän avulla

”Amirin tapaaminen jäi, sillä yllättäen löysin yhteisen ystävän kautta miesystävän, oikean rakkauden. Amirilla oli kuitenkin tärkeä merkitys naisellisuuteni herättämisessä. Muistelen häntä silloin tällöin.

Jos miesystäväni joskus vihjaisisi haluavansa kolmatta pyörää mukaan seksiin, minä suostuisin. Mutta en aio olla aktiivinen sen suhteen.”

Arja, 60

Haastateltavan nimi on muutettu.

Lue myös: Kolmen kimppa haaveena? Näin suosittu seksifantasia voi piristää seksielämää parisuhteessa – Lue seksuaaliterapeutin neuvot

Lue myös: Kolmen kimppa haaveena? Näin suosittu seksifantasia voi piristää seksielämää parisuhteessa – Lue seksuaaliterapeutin neuvot

Juttu julkaistu ensi kerran Viva-lehden numerossa 6/2021.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X