Perheen menot kasvoivat lasten opiskelujen myötä – Näin kahden lapsen äiti Jarna järjesteli taloutensa tasapainoon

MAINOS: Helsinkiläisen perheenäidin Jarnan menot kasvoivat jatkuvasti. Hän oli hoitanut taloutensa mielestään hyvin, mutta opiskelutarvikkeiden hankkiminen aikuistuvalla lapselle havahdutti hänet etsimään uusia vaihtoehtoja.

Jarna on lasten ja nuorten parissa työskentelevä, helsinkiläinen kahden lapsen äiti. Jarnan vanhin tytär aloitti viime syksynä lukio-opinnot, ja Jarna havahtui siihen, että talouden kokonaismenot olivat noususuuntaiset. Jatkuvasti nousseiden elinkustannusten lisäksi oli hankittava myös lukion aloittavalle pakollinen tietokone sekä useita arvokkaita oppikirjoja ja muuta tarpeellista koulutarviketta.

Jarna päätti tarkastella perheen raha-asiat kokonaisuudessaan ja pohtia, miten talouden menoissa olisi mahdollista säästää. Hänellä oli noin 15 vuotta sitten erilaisiin kodin hankintoihin otettu oman pankin käyttölaina sekä toisesta rahoitusyhtiöstä otettu luottokorttilaina. Kaikkiaan Jarnalla oli velkaa noin 5000 euroa.

– En ollut pulassa talouteni kanssa, mutta oivalsin, että voisin toimia myös toisin ja viisaammin. Laskeskellessani minkä verran rahaa menee lainojen lyhennyksiin ja kuluihin seuraavan kolmen vuoden aikana tajusin, että järkevintä olisi maksaa lainaa ja kuluja vain yhdelle luotonantajalle, Jarna pohti.

”En voinut kuin voittaa”

Hän selvitti lainojen yhdistelymahdollisuutta Googlen avulla ja löysi sieltä Etua.fi-palvelun. Tutustuttuaan palvelun sivuihin, päätti Jarna kokeilla mitä tapahtuisi. Hän laittoi hakemuksen yhdistelylainasta eteenpäin. Lähetettyään hakemuksen ei kulunut kuin minuutteja, kun ensimmäiset lainatarjoukset tulivat jo ruudulle.

– Minulla oli alussa prosentin verran epäilystä koko juttua kohtaan. Pohdin, mitä voin menettää ja totesin, että en voi muuta kuin voittaa tässä. Joku niputtaa puolestani eri lainamahdollisuudet, joista minä voin itse sitten valita, totesi Jarna.

Vapautunut ja onnellinen

– Tutustuin saamiini lainatarjouksiin ja pohdin miten osaan tehdä oikean päätöksen. Laitoin painoarvoa sille, että rahoitusyhtiö on suomalainen ja palvelu tapahtuu suomen kielellä. Kun olin valintani tehnyt, niin yhteydenotto oli vain klikkauksen päässä. Rahoitusyhtiöstä otettiin heti sen jälkeen yhteyttä ja asiat lähtivät rullaamaan kuin itsestään.

– Tunnissa olin jo hyväksynyt itselleni sopivimman lainatarjouksen ja olo oli hämmentynyt. Oliko tämä näin helppoa, hämmästeli Jarna.

Jarna ei ollut aiemmin kilpailuttanut lainojaan, vaan omien sanojensa mukaan hän on ollut melko huoleton laina-asioiden kanssa. Nyt hän on päättänyt muuttaa kurssia ja toivoo myös, että jo peruskouluun saataisiin lapsille oppiaineeksi talouden hallinta.

– Nyt olen yksinkertaistanut talouteni. Oloni on todella vapautunut ja onnellinen. Kuukausittainen lyhennys on kolmasosa entisestä ja säästän kolmelle vuodelle laskettuna lainojen hoitokuluissa yhteensä noin 500 euroa, Jarna iloitsee.

Helppo ja nopea prosessi

Jarna on erittäin tyytyväinen lainojen kilpailutuksen lopputulokseen. Palvelu niin Etua.fissä kuin rahoitusyhtiössäkin oli erinomaista, ja kommunikointi molempien toimijoiden kanssa oli Jarnan mielestä mutkatonta ja läsnä olevaa. Hän haluaa olla jatkossa hyvä esimerkki lapsilleen myös raha-asioiden hoitamisessa ja aikoo jatkaa itsekuria talousasioissa myös tulevaisuudessa.

Haluatko sinäkin helpottaa talouttasi? Kysy lainatarjous Etua.fi:stä jo tänään!