Haluaisitko kuunnella rauhoittavaa linnunlaulua taustaäänenä? Näin helposti se onnistuu – Luontolive taltioi luonnon ääniä Helsingin saaristossa

Jaa kaverilleTilaa Seura
Mustarastas laulaa luontolivessä Helsingin saaristossa.
© iStock
Luonnon äänet rauhoittavat - nyt voit kuunnella niitä sovelluksen avulla, missä tahansa liikutkin! Lintujen laulua, sammakoiden kurnutusta ja muita luonnon ääniä voi kuunnella WWF:n livelähetyksestä.

Helsingin edustalla Vallisaaressa taltioidaan tälläkin hetkellä luonnon ja lintujen ääniä. WWF:n Luontoliven mikrofoni on asennettu yleisöltä suljettuun lehtometsään, jossa viihtyvät ainakin mustarastaat, laulurastaat, peukaloiset, käenpiiat, mustapääkertut ja kultarinnat.

”Luonnon kuunteleminen voi rentouttaa ja toimia oivana muistutuksena Suomen upeasta luonnosta ja tarpeesta suojella sitä”, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

Lataamalla ilmaisen Luontolive-applikaation sovelluskaupasta luontojen ääniä voi kuunnella missä vain puhelimen kera liikkuukin. Luontoliven lähetyksistä voi kuulla lintujen laulun ohella tuulen huminaa tai jopa sammakoiden kurnutusta.

Luonto lähelle ihmisiä

Petteri Tolvasen mukaan äänilähetys tarjoaa samalla mahdollisuuden seurata myös muuttolintujen liikkeitä, kun ei niitä itse pääse luontoon kuulostelemaan.

Luontolive-projekti aloitti toimintansa viime vuoden huhtikuussa, ja siihen kuuluu useita ääni- ja kamerahankkeita. Aiempia Luontoliven lähetyksiä on katsottu yli 2 700 000 kertaa. Niissä on seurattu muun muassa liito-oravien, saimaannorppien ja käärmeiden elämää.

Hankkeiden tavoitteena on tuoda luonto lähemmäs ihmisiä, levittää tietoa luonnon uhkista sekä herättää kiinnostusta luonnonsuojeluun.

X