Kokeilisitko suppauintia kuikan kanssa? Rokuan kansallispuisto tarjoaa myös patikointireittejä päiväretkille ja vaativille vaeltajille

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Rokua
© Eeva Mäkinen / Rokuan kansallispuisto
Rokuan kansallispuisto on vuoden 2018 retkikohde, jossa suppalampiin on lupa pulahtaa!

Rokuan kansallispuiston ikivanhoista männiköistä löytyy jääkauden sulamisvaiheessa syntyneitä suppa-painanteita. Ajan myötä supista on muodostunut lampia, joiden rannoilla elää oma linnustonsa.

Rokuan kansallispuiston suppien jäkäläiset rantamaat ovat esimerkiksi kuikan pesimäpaikkoja.

”Kansallispuistossa ei ole virallista uimarantaa, mutta suppalampiin on luvallista pulahtaa kuikan kanssa kroolaamaan”, kertoo luontokeskuksen hoitaja Ulla Matturi Limingan luontokeskuksesta.

Pohjois-Pohjanmaalla Muhoksen, Vaalan ja Utajärven kuntienalueella sijaitseva Rokuan kansallispuisto on nimetty vuoden 2018 retkikohteeksi.

Rokualta löytyy sekä perheille että vaativammille vaeltajille soveltuvia patikointireittejä. Rokua tunnetaan myös maastopyöräilykohteena, ja pyöräilyreitit kiertävät niin kansallispuiston alueella kuin sen liepeilläkin.

”Jäkäläkankaat kuluvat herkästi ja uusiutuvat hitaasti, joten maastopyöräily on sallittua ainoastaan merkityillä reiteillä”, Matturi huomauttaa.
Suppien lisäksi jääkaudesta muistuttavat Rokualla muinaiset rantadyynit ja paahderinteet.

Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen kohde kansainvälisessä geologisten kohteiden verkostossa. Rokuan lisäksi Geoparkiin kuuluvat Oulujokilaakson ja Oulujärven alueet.

X