Lapsivampyyri löytyi Italiasta – 10-vuotias lapsi haudattiin 400-luvulla suuri kivi suussaan

Jaa kaverilleTilaa Seura
lapsivampyyri
Arkeologien mukaan pelko haudasta nousemisesta oli hyvin yleistä tuon ajan Roomassa.

Kyseessä on 400-luvulla haudattu, arviolta kymmenenvuotias lapsi, joka oli haudattu eri tavalla kuin muut hautausmaalta löytyneet lapset.

Lapsi oli asetettu kyljelleen ja hänen suuhunsa oli laitettu suuri kivi. Tutkijat arvelevat, että kiven tarkoituksena oli estää lasta nousemasta haudastaan.

Vampyyrihautoja löytyy Euroopasta

Vastaavia vampyyrihautoja tunnetaan Euroopasta muitakin. Kuuluisin on niin sanottu ”Venetsian vampyyri”, 1500-luvulla haudattu iäkäs nainen, jonka suuhun oli asetettu pieni tiiliskivi.

Lugnanon hautausmaalle on haudattu vain pieniä lapsia. Vanhin on ollut kolmevuotias, lukuunottamatta nyt löytynyttä kymmenvuotiasta.

Monissa haudoissa on ollut mukana taikakaluja, kuten korpin kynsiä, konnan luita, pronssiastioita täynnä tuhkaa ja koiranpentuja, jotka ilmeisesti on uhrattu hautaan pantavaksi lapsen kanssa.

Kivi esti haudasta nousemista

Yhden lapsen molempien käsien päälle oli laitettu suuret kivet – ilmeisesti estämään tätäkin nousemasta haudasta.

Arkeologien mukaan pelko haudasta nousemisesta oli hyvin yleistä tuon ajan Roomassa.

Vampyyrilapsen tarkkaa kuolinsyytä ei tiedetä, mutta tutkijat epäilevät hänen kuolleen malariaan. Kirjallisuustietojen perusteella tiedetään, että alueella raivosi 400-luvun puolivälissä malariaepidemia, joka tappoi paljon lapsia.

X