Ota videopuhelu tavaksi – Soittaminen on helppoa! Näillä lisälaitteilla saat puhelusta enemmän irti

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© iStock
© iStock
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Joko olet ottanut videopuhelun tavaksi soittaa läheisillesi? Selvitimme, millaiset lisälaitteet tekevät yhteydenpidosta vaivattomampaa.

Vaivaton videopuhelu on erinomainen tapa pitää yhteyttä vanhempiin, lapsiin, lapsenlapsiin, sukulaisiin ja ystäviin.

Videopuheluun osallistujien laitteet saavat olla erilaisia, mutta kaikilla pitää olla sama ohjelma. Ohjelmat ovat onneksi ilmaisia.

Lisäksi tarvitaan luotettava nettiyhteys. Areenan ja elokuvien katseluun sovelias liittymä kelpaa myös videopuheluihin.

Yleisiä videopuheluohjelmia ovat Whatsapp, Skype, Facebook Messenger, Google Duo ja Apple Facetime. Facetime toimii ainoastaan Apple-laitteissa, muut useissa ympäristöissä. Ryhmäpuhelulla eri paikkakunnilla asuvat voivat pitää vaikkapa etäsynttärijuhlat.

Videopuhelu vaatii älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen

Sovelias älypuhelin ja tabletti maksavat vähintään 150–200 euroa. Tehtävään kelpaava kannettava tietokone maksaa uutena vähintään 300 euroa. Chromebook on edullisempi ja huolettomampi kuin Windows-läppäri.

Kalliimman laitteen äänen ja kuvan laatu ovat yleensä paremmat ja ohjelmat toimivat jouhevammin. Harkitse käytettyä laitetta, joka on jopa satoja euroja halvempi kuin vastaava uusi.

Lue myös: Käytetty tietokone kiinnostaa – Halvempi kierrätystietokone on järkevä ja turvallinen hankinta, kun huomioit ostajana nämä seikat

Tablettiin, älypuhelimeen ja läppäriin ei yleensä välttämättä tarvita lisävarusteita. Pöytätietokoneeseen tarvitaan verkkokamera, mikrofoni ja kaiutin tai kuulokemikrofoni. Verkkokamerassa on yleensä myös mikrofoni. Verkkokameroiden ja kuulokemikrofonien hinnat alkavat muutamasta kymmenestä eurosta.

Hyvät kuulokkeet ja hyvä mikrofoni vaimentavat ympäristön hälyjä, ja puheesta saa paremmin selvää. Harkitse kuulokemikrofonia myös läppäriin, tablettiin ja puhelimeen.

Monipuolinen näyttö nostaa kasvot esiin

© verkkokauppa.com

© verkkokauppa.com

Poista johtosotkut. Liitä tietokoneeseen näyttö, jossa on esiin ponnautettava kamera, mikrofoni, kaiuttimet sekä hyvät korkeus- ja kallistussäädöt. Samsung Webcam Monitor S4 maksaa 230 e.

Älykäs kamera seuraa etkä tipahda videopuhelun ruudulta

© e-soft.fi

© e-soft.fi

Vaihda asentoa, jaloittele, liiku ja vaikka tanssahtele. Nokkela kamera kääntyy automaattisesti ja pitää kuvassa sinut tai jopa vilkkaan lapsenlapsen. Älykamera S-Venus maksaa 63 e.

Kuvapuhelu TV:ssä

© Power.fi

© Power.fi

Suurenna ja virtauta puhelimen näyttö televisioon johdoitta. Tökkää television takaosan liittimeen Xiaomi Mi TV Stick, joka muuttaa taviksen älytelkkariksi. Pikkuinen lisälaite maksaa 39–50 e.

Laadukas langaton

© Verkkokauppa.com

© Verkkokauppa.com

Kuppikuulokkeetti vaimentavat hälyjä, ja saat puheesta selvää. Hyvä mikrofoni välittää puheen selkeästi. Käännä mikrofoni ylös ja nauti musiikista. Langaton Jabra Evolve2 65 Stereo maksaa 190 e.

Edulliset perus­kuulokkeet

© Verkkokauppa.com

© Verkkokauppa.com

Logitech H111 soveltuu viestittelyyn mutta ei vaativalle musiikin kuunteluun. Käännettävä puomimikrofoni vaimentaa hälyjä ja panta on säädettävä. Perustason kuulokemikrofoni maksaa 17 e.

Tabletin näyttö on älypuhelimen ruutua parempi

© Verkkokauppa.com

© Verkkokauppa.com

Tabletin suuri ruutu soveltuu videopuheluun paremmin kuin pieni kännykän näyttö. Kuvakkeisiin on myös helpompi osua. Samsung Galaxy Tab A8 maksaa 250 e. Näyttö ja kamera ovat laadukkaat.

Juttu julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 2/2022.

Lue myös: Älypuhelimen käytön opettelu ei ole iästä kiinni – ”Motivaatioon vaikuttaa eniten, miten paljon ikäihminen kokee saavansa älypuhelimen käytöstä huvia ja hyötyä”

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X