Oletko eronnut? Näin hyvin eri tavoin miehet ja naiset muistelevat ex-puolisoitaan

Jaa artikkeliTilaa Seura
Miehen ero, on naisen kamala ero
© istockphoto
Sukupuolierot nousivat esiin Grazin yliopiston tuoreessa tutkimuksessa, jossa selvitettiin mitä miehet ja naiset ajattelivat entisistä kumppaneistaan. Näin hyvin eri tavalla eronnut mies ajattelee naiseen verrattuna.

Jos olet eronnut mies, entinen kumppanisi ei välttämättä muistele sinua yhtä lämpimästi kuin sinä häntä. Jos  taas olet eronnut nainen, tiedä, että entinen kumppanisi ei välttämättä tunne yhtä negatiivisia tunteita sinua kohtaan kuin sinä häntä kohtaan.

Eronnut mies ajattelee ex-puolisostaan lämpimästi

Grazin yliopiston tuoreessa tutkimuksessa miehet ajattelivat ex-kumppaneistaan paljon lämpimämmin kuin naiset omista ex-kumppaneistaan.

Tutkimuksessa oli mukana yli 600 vapaaehtoista, jotka vastasivat kysymyksiin eron syistä, eron jälkeisistä tunteista, selviytymisstrategioista ja suhteesta ex-kumppaniin. Ne paljastivat edellämainitun lisäksi myös monia muita mielenkiintoisia sukupuolieroja.

Miehet saavat myös naisia enemmän tukea ex-kumppaneiltaan

Ensinnäkin miehet suhtautuivat paljon naisia myönteisemmin ajatukseen seksistä ex-kumppanin kanssa. Toisekseen miehet kokivat saaneensa enemmän tukea ex-kumppaniltaan kuin naiset omilta kumppaneiltaan.

Naiset sen sijaan kertoivat turvautuneensa miehiä useammin erilaisiin selviytymisstrategioihin.

Keiju Vihreäsalo

Eronnut Keiju Vihreäsalo kiinnostui rakkaudesta, kun hänen omat parisuhteensa eivät sujuneet odotusten mukaisesti. ”Etsin kumppanistani rauhaa ja rakkautta, vaikka ne olisi pitänyt löytää omasta itsestäni.” © TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Lue myös: Avioeron ja masennuksen jälkeen Keiju Vihreäsalo oivalsi, mitä esteitä onnellisen parisuhteen tiellä oli ollut: ”En enää yritä muuttaa toista – Jokaisella on oma painolastinsa kannettavanaan”

Pitääkö seksi eksän kanssa positiivisen ajattelun yllä?

Tutkijoilla ei ole yksiselitteistä selitystä näille sukupuolieroille. Jos miehillä on taipumus pitää ovea auki mahdolliseen seksisuhteeseen eksän kanssa, on luonnollista, että he ajattelevat eksästään lämpimästi.

Myös tuki, jota miehet kokivat saaneensa ex-kumppaneiltaan, mutta naiset eivät, voi vaikuttaa asiaan.

Lue myös: ”Mä muutan tästä pois” – Sokkiero teki selviytymistaistelun Hanna Vellingin arjesta: Erokokemuksesta kirjoittaminen ja muistojen läpi käynti toi helpotuksen vasta vuosien päästä

X