Juttuseuralla on väliä – Keskustelu robotin kanssa ei saa mielihyvähormoneja hyrräämään

Keskustelu robotin kanssa
© istockphoto
Minkälaista on kommunikoida robottien kanssa? Ei ainakaan yhtä hauskaa kuin ihmisten kanssa, osoittaa tuore ranskalaistutkimus.

Robotit eivät enää ole tieteiskirjallisuutta, vaan niistä on nopeasti tulossa ihmisten arkea.

Tuoreessa ranskalaistutkimuksessa kuvattiin vapaaehtoisten aivoja, kun he kävivät saman keskustelun robotin ja ihmisen kanssa.

Kiintymystä robotti ei saa aikaan

Tulokset osoittivat, että ihmisen kanssa puhuessa aivoissa aktivoituivat aivoalueet, jotka on yhdistetty mielihyvän tuntemiseen ja kiintymystä edistävän oksitosiinin eritykseen. Robotin kanssa puhuessa sellaista ei nähty.

Se tarkoittaa, että robotin kanssa kommunikoiminen ei tuota ihmisille samaa tyydytystä kuin kommunikoiminen ihmisten kanssa.