Lähtisitkö päiväretkelle luontoon? Palkittu retkipaikka houkuttaa - Ritajärven luonnonsuojelualue on Pirkanmaata parhaimmillaan

Ritajärven luonnonsuojelualueesta on tullut suosittu retkikohde.

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ritajärven luonnonsuojelualueesta on tullut suosittu retkikohde.
(Päivitetty: )
Teksti:
Ville Vanhala

Kolmisen vuotta sitten Sastamalan kuntaan perustettu Ritajärven luonnonsuojelualue on poikkileikkaus pirkanmaalaisesta luonnosta.

Ritajärven alue on erämaisten metsäjärvien ja niiden laskupurojen varsien yhtenäinen ja vaihteleva elinympäristökokonaisuus. Luonnonsuojelualueella on monimuotoisia elinympäristöjä, joiden puuston rakenne on luonnontilaista ikimetsää.

Erityisen tunnettu Ritajärvi on kivikkoisuudestaan ja siirtolohkareistaan. Keskeisin osa luonnonsuojelualuetta ovat Valkeajärven, Ylisen Ritajärven sekä Alisen Ritajärven järvi- ja rantamaisemat.

Ritajärvi valittiin vuoden retkipaikaksi

Ritajärven luonnonsuojelualueella on kolme rengasreittiä, joiden pituus vaihtelee reilusta kahdesta kilometristä aina kahdeksaan kilometriin.

”Päiväretkelle saa pituutta yhdistämällä eri reittejä. Kaikkien reittien varrella on huollettuja taukopaikkoja”, kertoo Retkipaikka-luontosivuston toimitusjohtaja Antti Huttunen.

Ritajärven luonnonsuojelualuetta on kehitetty retkeilijöiden käyttöön pitkäjänteisellä paikallisella työllä, jota on tehty osin talkoovoimin.

Ritajärvi on valittu yleisöäänestyksessä vuoden 2017 retkipaikaksi.

Lisätietoja Ritajärven luonnonsuojelualueesta: www.visitsastamala.fi/ritajarven-luonnonsuojelualue/

X