Polkujuoksua rantamaisemassa: Inkoon Kopparnäsissä pääsee kirmaamaan kalliolle

Inkoon merenranta-alueelle suunniteltiin 1960-luvulla ydinvoimalaa. Hanke ei kuitenkaan toteutunut, ja alue on nykyään virkistyskäytössä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Inkoon merenranta-alueelle suunniteltiin 1960-luvulla ydinvoimalaa. Hanke ei kuitenkaan toteutunut, ja alue on nykyään virkistyskäytössä.
Teksti: Ville Vanhala

Kopparnäsin noin viiden kilometrin mittainen, Suomen kauneimmaksi mainittu juoksureitti kulkee Klobbackantieltä Kolavikeniin. Merenrantaa seuraavalle reitille osuu niin lehti- kuin havupuumetsiä. Reitti on kallio-osuuksiaan lukuun ottamatta sorapohjaista ulkoilu- ja metsäpolkua. Sandvikenin uimarannalla pääsee juoksemaan hienossa rantahiekassa.

Edestakainen reitti on verrattain helppo juosta. Reitin ainoa jyrkempi nousu johtaa Ålandsbergetin näköalakalliolle, missä voi hengitystä tasatessa ihailla upeita rantamaisemia.

Rantareitti on merkitty valkoisin maalimerkein. Eksymisen vaaraa ei ole, kunhan pysyttelee vesirajan tuntumassa.

Kopparnäsin virkistysalue tarjoaa polkujuoksun harrastajalle lisää valinnanvaraa, mutta osa reiteistä kulkee polkujen sijasta metsäteitä myöten.

Vuosittaisen, tänä kesänä 27. heinäkuuta järjestettävän Kopparnäs Coast Trail- juoksutapahtuman pisin reitti on 18 kilometriä.

Lisätietoja: https://uuvi.fi/fi/kohde/kopparnas-storsvik/

Lisätietoja polkujuoksureiteistä ja juoksutapahtumasta: https://coasttrail.run

X