Retkeile metsäpolulta meren äärelle – Porkkalanniemeen perustetaan uusi luonnonsuojelualue

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Porkkalanniemi
© ISTOCKPHOTO
Porkkalaan perustetaan uusi luonnonsuojelualue, jossa on paljon vesialueita ja saaria.

Porkkalanniemi tunnetaan ennen kaikkea lintujen havaintopaikkana. Muuttoaikoina keväällä ja syksyllä miljoonat linnut ylittävät pitkälle lounaaseen, keskelle Suomenlahtea kurkottavan Porkkalanniemen.

Porkkalanniemeltä löytyy vanhoja luonnonmetsiä, perinnemaisemia ja jylhiä rantakallioita

Porkkalanniemen virkistysalueelle on rakennettu viitoitettujen reittien lisäksi lisää pysäköintialueita, taukopaikkoja ja esteettömiä palveluja kuten kulku näköalapaikalle.

”Keväällä viimeisteltävässä uudistustyössä on huomioitu käytettävyyden lisäksi luonnon, alueen kulttuuriperinnön ja virkistyskäytön yhteensovittaminen”, kertoo projektipäällikkö Hanna Ylitalo Metsähallituksesta.

Porkkalanniemi on tätä nykyä roskaton retkeilyalue. Jäteastiat on poistettu maastosta, joten retkeilijöiden on tuotava mahdolliset roskansa pysäköintipaikoille sijoitettuihin keräysastioihin.

Porkkalanniemelle ollaan ensi vuoden aikana perustamassa myös uutta luonnonsuojelualuetta, mikä kattaa laajoja vesialueita, Träskön saaren, pieniä saaria ja luotoja.

Aluetta inventoitaessa kävi ilmi, että Porkkalanniemen edustalla on hyvin monipuolisia ja arvokkaita vedenalaisia luontotyyppejä.

”Porkkalan vesialue on pohjaltaan kuin koko Itämeri pienoismuodossa”, Ylitalo kertoo.

Lisätietoja: www.luontoon.fi/porkkala

X