Skandaali japanilaisyliopistossa: Testitulosten manipuloiminen suosi vuosia miehiä – Vilpin paljastumisen jälkeen naiset pärjäävät miehiä paremmin

Viime vuonna arvostetussa Tokion lääketieteellisessä yliopistossa kiehui kaikkien aikojen skandaali. Yliopiston virkailijat myönsivät, että he olivat vuosien ajan manipuloineet pääsykokeiden tuloksia mieshakijoiden eduksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Viime vuonna arvostetussa Tokion lääketieteellisessä yliopistossa kiehui kaikkien aikojen skandaali. Yliopiston virkailijat myönsivät, että he olivat vuosien ajan manipuloineet pääsykokeiden tuloksia mieshakijoiden eduksi.
(Päivitetty: )
Teksti: Jani Kaaro

Nyt kun Tokion lääketieteellisessä pääsykoetestit on uudistettu eikä kumpaakaan sukupuolta suosita, naiset ovat alkaneet pärjätä kokeissa miehiä aavistuksen paremmin, raportoi Quartz-lehti.

Lukuvuonna 2019 pääsykokeet läpäisi 20,2 prosenttia naishakijoista ja 19,8 prosenttia mieshakijoista. Edellisenä vuonna luvut olivat toisennäköiset: silloin testin läpäisi 2,9 prosenttia naisista ja 9 prosenttia miehistä. Sekä miesten että naisten osuuden huomattava kasvu johtuu lehden mukaan yleisistä uudistuksista pääsykokeessa.

Viranomaisen pojan manipuloitu testitulos paljasti vilppikierteen

Tokion lääketieteellisen yliopiston skandaali alkoi huhuista, joiden mukaan yliopisto oli manipuloinut opetusministeriön viranomaisen pojan testituloksia. Poika oli ollut pääsykokeissa jo kolmesti, mutta reputtanut joka kerta. Virkailijat antoivat pojalle 20 lisäpistettä, mikä auttoi hänet juuri ja juuri sisään yliopistoon.

Asiasta seurasi tutkinta, jossa huomattiin, että testituloksia oli manipuloitu järjestelmällisesti. Virkailijat alensivat kaikkien hakijoiden testituloksia 20 prosenttia ja antoivat tämän jälkeen mieshakijoille 20 lisäpistettä.

Näin naisilla piti olla poikkeuksellisen korkeat testitulokset läpäistäkseen karsintarajan, ja näin naisten määrä yliopistossa pysyi pienenä. Japanissa onkin vähemmän naislääkäreitä kuin missään OECD-maassa.

Testejä manipuloitu miesten eduksi jo vuodesta 2006

Yliopiston virkailijat myönsivät tutkimuksessa, että testitulosten manipuloiminen miehiä suosivaksi oli ollut käytössä vuodesta 2006 lähtien. Myös muiden japanilaisten yliopistojen on epäilty toimineen samalla tavalla.

Esimerkiksi vuoden 2019 pääsykoetulokset 78 koulussa eri puolilla Japania osoittaa, että naiset ovat alkaneet pärjätä paremmin. Tämä viittaa siihen, että pääsykoeprotokollaa on muutettu neutraalimmaksi.

X