Yhdysvallat syyttää Kuubaa – akustinen häirintä ajaa diplomaatit pois maasta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Amerikkalaiset epäilevät, että kuubalaiset ovat harjoittaneet akustista häirintää. © colourbox
Onko yhdysvaltalaisiin diplomaatteihin kohdistettu Kuubassa akustista härintää?

Yhdysvaltojen ja Kuuban välille on syntynyt omituinen selkkaus.

Monet amerikkalaiset diplomaatit ovat joutuneet keskeyttämään työnsä Kuubassa, koska he alkoivat kärsiä salaperäisistä kuulo-ongelmista.

Viranomaiset käynnistivät asiasta tutkinnan. Kuukausien pohdinnan jälkeen he päättelivät, että diplomaatteihin oli kohdistettu akustista häirintää.

Akustinen häirintä oli tapahtunut aallonpituudella, jota ihminen ei kuule, mutta joka aiheutti silti ongelmia. Mitä tällainen häirintä ylipäänsä voisi olla?

Mikä ihmeen akustinen häirintä?

Monien asiantuntijoiden mukaan amerikkalaisviranomaisten väitteet kuulostavat tieteiskirjallisuudelta. Vaihtoehtoja tällaiseen akustiseen häirintään on nimittäin vain kaksi, eikä kumpikaan sovi kuvaan.

Ensimmäinen vaihtoehto on häiritä ihmistä niin matalilla aallonpituuksilla, ettei hän kuule sitä. Jotta tämä olisi käytännöllistä, se vaatisi suuren määrän niin sanottuja alitaajuuskaiuttimia, jolloin se ei olisi huomaamatonta.

Toinen vaihtoehto olisi käyttää hyvin korkeita aallonpituuksia, jotka kohdistettaisiin ihmiseen hyvin kapealla säteellä. Tällaista teknologiaa on olemassa, joten se on hyvä ehdokas kuulohäiriköksi.

Ongelmana tässä tapauksessa on se, että aiheuttaakseen kuulo-ongelmia säteen pitäisi suuntautua suoraan korvaan. Tämänkin toteuttaminen olisi käytännössä hyvin vaikeaa.

X