Jääkiekkoilija Veli-Matti Savinainen odottaa paluutaan Jokereihin – Tämä on hyökkääjän voimabiisi

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Veli-Matti Savinainen
© Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Kiekkoleijona Veli-Matti Savinainen, 33, ehtii vetää happea ennenkuin uusi kausi ja Jokereiden toiminta alkaa heinäkuun lopussa.

Joko MM-kultajuhlista on selvitty?

No joo, kyllähän se viikko meni ihan juhliessa, mutta sen jälkeen on yritetty päästä arkeen kiinni. Onhan tässä edelleen kaikennäköisiä kissanristiäisiä, mihin osallistutaan. Pokaali kiertää ja karavaani kulkee. En tiedä tarkkaan, kenellä ”poika” on tällä hetkellä.

Ei sitä vielä Bratislavassa oikein tajunnut, mitä tuli tehtyä. Heti kun päästiin Suomeen ja lentokentälle, niin olihan se yhtä hulinaa. Voitto sai ihmiset liikkeelle. On hienoa, että jääkiekko on tällainen laji.

Mistä on peräisin lempinimesi MC Waterdoctor?

Se tulee nuoruudesta. Joskus 14–15-vuotiaana yritin tehdä räppiä ja se oli vähän niin kuin minun räppinimeni silloin. Valmiita biisejä en ole tehnyt, sanoituksia vain sieltä sun täältä.

Räppiä on tullut kuunneltua vuosien varrella Fintelligensistä alkaen. On hienoa nähdä, mihin suomiräppi on nykypäivänä mennyt.

Mikä on oma voimabiisisi?

Minulla on yksi voimabiisi mikä on jäänyt mieleen Elastisen ensimmäiseltä omalta albumilta Elaksis Kivi. Biisi on HuudaLiikuRiehu. Se on ollut aika hyvä.

Nyt palaat Suomeen ja Jokereihin. Miltä se tuntuu?

Hyvältä. Jokereiden toiminta alkaa vasta heinäkuun lopussa, joten ehdin vähän vetää happea ennen kuin alkaa uusi kausi.

On hienoa päästä mukaan tuollaiseen huippuorganisaatioon pelaamaan KHL:ään. Odotan innolla kauden alkua. Kiinasta olen tuonut jo kaikki kamat Suomeen.

Pelasit siis vuoden verran Kiinassa. Mikä Kiinassa viehätti eniten?

Shanghai on yksi hienoimmista kaupungeista, joissa olen käynyt. Siellä on niin monta erilaista kaupunginosaa: on vanhaa, uutta ja slummialuetta. Siellä todellakin viihtyi myös pelien ulkopuolella.

Vuosi avarsi vähän omiakin silmiä Kiinasta. Kieli on kyllä vaikea. Ei siitä oikein muuta jäänyt kerrottavaa kuin ni hao!

Sinulla on myös 7-vuotias poika. Uskotko sanontaan, että pojasta polvi paranee?

Toivottavasti näin tapahtuu. Olen kyllä katsonut hänen touhujaan ja ainakin innokkuutta löytyy tätäkin lajia kohtaan.

Poika käy kiekkoleireillä ja harkoissa ja tykkää tehdä maaleja. Sitten jos niitä maaleja ei tule, mailat lentää ja pleksit paukkuu.

X