Jari-Matti Latvala rakastui – ja alkoi ajaa entistä paremmin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jari-Matti Latvala puhuu masennuksestaan. © Vesa Tyni/Otavamedia
Kun Jari-Matti Latvala rakastui viime vuonna TV-julkkis Maisa Torppaan, alkoi myös uusi elämä huippu-urheilijana. Masennuksestaankin hän on nyt päässyt eroon.

Kun Jari-Matti Latvala rakastui viime vuonna TV-julkkis Maisa Torppaan, alkoi myös uusi elämä huippu-urheilijana. Tällä kaudella Latvala on ollut Toyotan ratissa kuin eri mies verrattuna viime kauteen Volkswagenilla.

Pariskunta tapasi reilu vuosi sitten huhtikuussa, sen jälkeen vauhti on ollut kova. Yhteen muutettiin elokuussa ja tänä juhannuksena vaihdettiin jo kihlat.

 

Love of my life asked and I said YES!! ?❤️ We’re getting married!!!! #bridetobe #juhannus2017

Henkilön Maisa Torppa (@maisatorppa) jakama julkaisu

Maisa Torppa julkaisi juhannuksena Instagramissa rakkauden täyteisen kuvan itsestään ja Jari-Matti Latvalasta.

”Tiesin, millaisen kuvan Maisasta saa julkisuudessa, mutta halusin nähdä sen kuvan läpi. Siellä oli sama ihminen”, Latvala kertoo avoimesti.

”Maisa on tosi aito ihminen, hän ei todellakaan vedä mitään roolia. Yhteistä meiltä löytyy paljonkin. Hänelle perhe on tärkeää, niin minullekin. Meillä on tosi paljon samanlaisia ajatuksia monista asioista”, kuvailee Latvala tulevaa vaimoaan.

Jari-Matti Latvala tarvitsee voiton Jyväskylästä

Kun kotiasiat ovat kunnossa, kulkee ajokin paremmin kuin kenties koskaan. Jyväskylän MM-ralliin valmistautuva Latvala on MM-sarjassa kolmantena ja mukana vielä jopa mestaruustaistelussa. Tosin se vaatii voittoa Jyväskylästä.

”Hyvillä mielin lähden kisaan, Suomen kotiralli on aina upea, tunnelma on täysin erityislaatuinen. Lisäksi olen ajanut Suomessa viime vuosina todella hyvin, joten voitto on tavoitteena.”

Jari-Matti Latvala on ajanut tällä kaudella voittoon jo Ruotsissa, Monte Carlossa ja Sardiniassa tuli kakkossijat. Latvala on ottanut viisi lisäpistettä ajamalla voiton MM-rallit päättävällä Power Stagella jo kolme kertaa. Viime kaudella Power Stagen voittoja tuli yksi, toissa kaudella kaksi.

Onko hän muuttunut rohkeammaksi kuljettajaksi?

”En sanoisi niin, kyse on itseluottamuksesta. Minulla on todella hyvä olo Toyotalla, tallipäällikkö Tommi Mäkinen ei aseta kuljettajille liikaa paineita”, valaisee Latvala taustoja.

Rallin maailmanmestaruus on vielä saavuttamatta. © Vesa Tyni/Otavamedia

Masennus seuralaisena

Nykyisin Helsingissä asuva Latvala on 32-vuotias, mutta ei ole suonut vielä ajatusta ralliuran jälkeiselle elämälle – siihen on hyvin selkeä syy.

”Olen ajanut pitkään, mutta se kirkkain on saavuttamatta eli rallin maailmanmestaruus. Nyt mietitään vain sitä ja tehdään edelleen töitä, että se tavoite saavutetaan.”

Jari-Matti Latvala on joutunut käymään vuosien varrella isoa henkistä painia – hänet on aina tiedetty yhdeksi maailman nopeimmista kuljettajista, joka olisi jo voittanut maailmanmestaruuden ilman lukuisia liiasta innosta johtuneita ajovirheitä. Hän on pyrkinyt määrätietoisesti kehittämään henkistä puoltaan ja tuntuu nyt onnistuneen siinä. Se vaati kuitenkin myös masennuksen läpikäymisen – ja siitä selviämisen.

”Luin viimeksi tennistähti Andre Agassin elämäkerran. Se oli tosi mielenkiintoinen kirja. Siinä kerrottiin juuri siitä, miten hän voitti jo nuorena kaiken, mutta sitten tuli 90-luvun puolivälissä iso notkahdus ja mikään ei sujunut. Sitten tuli uusi nousu, paluu huipulle, mutta lopulta paikkojen pettäminen ja lopettaminen. Oli hienoa lukea osin niitä samanlaisia juttuja, mitä itsekin on käynyt läpi. Itse asiassa Sebastien Ogierin vaimo sanoi minulle, että Jari-Matti lue se kirja, se parantaa sinun ajosuorituksiasi. Ja kyllä mä olen sen lukemisesta saanut lisää ymmärrystä”, Latvala sanoo.

”Masennukseni ei ollut mikään pikku juttu, lopullisesti pääsin siitä eroon vasta kesän alussa. On hankala selvittää niin isoja asioita yksin, kun ei tiedä yhtään, mikä on oikein ja mikä ei. Onnesi hain ja sain ammattiapua”, Latvala tunnustaa.

Lue Seurasta numero 29/2017 miten Jari-Matti Latvala parantui masennuksestaan.

 

X