Agentti Petteri Lehto ei ole huolissaan Kaapo Kakon NHL-uran alusta ja tehopisteiden hitaasta karttumisesta: ”Hän on luomassa yli tuhannen ottelun huippu-uraa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
New York Rangersin Kaapo Kakko pelasi Vancouver Canucksia vastaan Madison Square Gardenissa lokakuun 20. päivänä.
New York Rangersin Kaapo Kakko pelasi Vancouver Canucksia vastaan Madison Square Gardenissa lokakuun 20. päivänä. © LEHTIKUVA / Getty Images / AFP
Kaapo Kakon vähäiset tehot ovat huolestuttaneet suomalaisia kiekkofaneja. Nuorukaisen manageri Petteri Lehto ei jaa fanien huolta.

Jääkiekkoilija Kaapo Kakon nimi oli kiekkofanien huulilla viime keväänä.

Ensin Kakko teki ratkaisumaalin ja U20:n nuoret leijonat saivat jo viidennen MM-kullan. Sitten hän pelasi keväällä SM-liigassa tärkeänä lenkkinä TPS:n riveissä, kunnes liittyi toukokuussa Slovakian Bratislavassa miesten maajoukkueeseen tuoden maailmanmestaruuden Suomeen.

Kuin kruununa turkulaispelaajan viime kaudelle valitsi New York Rangers hänet juhannusaattona ensimmäisellä NHL-varauskierroksella toisena pelaajana riveihinsä. Tie tähtiin oli avattu ja muutaman viikon kuluttua Kaapo Kakko allekirjoitti tulokassopimuksensa. Leiritys ja paikka ylhäällä Madison Square Gardenissa oli ansaittu.

Minne hävisivät Kaapo Kakon tehot?

Lokakuun loppuun mennessä New York Rangers on pelannut kymmenen NHL:n runkosarjaottelua. Kaapo Kakko on pelannut kaikissa otteluissa ja hyökkääjä on vakiinnuttanut paikkansa joukkueen kokoonpanojen alemmissa ketjuissa.

Tähän mennessä Kaapo Kakon tilillä on kaksi maalia ja yksi maaliin johtanut syöttö.

”Kaikki aina katsoo tehoja, mutta kun katsoo kokonaiskuvaa, kyllä Kaapo pärjää siellä”, Leijonien GM Jere Lehtinen analysoi tilannetta ja vähiin jääneitä tehopisteitä.

”Tehot eivät ole se tärkein asia. Kaapolla on pitkä ura edessä ja joukkueella isot suunnitelmat nuorukaisen suhteen. Kaikkien täytyisi nähdä asia siltä kannalta. Uskoisin, että Rangersissä tiedostavat sen ja tekevät hommia pitkällä tähtäimellä. Tehot tulevat sitten aikanaan”, Lehtinen jatkaa.

Agentti luottavainen lupauksen NHL-urasta

Luottamusta nuoren kiekkovirtuoosin uraan NHL:ssä löytyy myös hänen omalta agentiltaan. Petteri Lehto on uransa varrella nähnyt ja luotsannut monia nuoria pelimiehiä, jotka ovat roikkuneet NHL:n ja AHL:n välimaastossa.

”Ensin pitää mahtua joukkueeseen, sitten pysyä siinä yli 10 ja 40 pelin rajojen. Nyt [Kaapo Kakon] rooli on pieni, jääajoissa joukkueen hyökkääjien 8. sijalla”, Kakon agentti Petteri Lehto selvittää.

Kaapo Kakko on tottunut olemaan joukkueissa ratkaisupelaaja, jolloin pelaajaa itseäänkin kalvavat paineet puuttuvista tehoista.

”Kaapo motivoituneena lahjakkuutena luonnollisesti haluaa tehdä heti tulosta isossa ruudussa, mutta kyllä hän silti ymmärtää, että homma etenee yleensä portaittain.”

Petteri Lehto viittaa kintaalla mediassa ja keskustelupalstoilla vallinneeseen kritisointiin, jossa tehojen uupuessa 18-vuotiaan nuorukaisen otteita kritisoidaan.

”Hän on luomassa yli tuhannen ottelun huippu-uraa, joten jos kymmenen pelin jälkeen fanit vetävät johtopäätöksiä, se heille suotakoon. He maksavat meidän alalla toimivien palkan”, Kakon agentti Petteri Lehto napauttaa.

”Minä en ole yhtään huolestunut Kaaposta. Hienon NHL-uran hän tulee pelaamaan.”

Näytönpaikka Pekka Rinnettä ja Mikael Granlundia vastaan

New York Rangers ja Kaapo Kakko ovat seuraavan kerran tulessa lauantaina 2. marraskuuta, jolloin joukkue vierailee kantrikaupunki Nashvillessa ja kohtaa paikallisen ylpeyden, Predatorsin.

Suomalaisista Nashvillessa pelaavat Pekka Rinne sekä vuonna 2011 samankaltaisen kohun kuin Kakko kokenut Mikael Granlund.

X