Miten käy sadoille liput hankkineille Huuhkaja-faneille? Romania-ottelu pelataan Bukarestissa tyhjälle katsomolle

Suomalaiset jalkapallofanit ovat joutumassa sijaiskärsijöiksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Huuhkaja-fanit nostivat huivinsa kansallislaulun ajaksi ennen Romaniaa vastaan pelattua ottelua Helsingissä lokakuussa 2014.

Suomalaiset jalkapallofanit ovat joutumassa sijaiskärsijöiksi.
Teksti:
Tuomo Kiisseli

Jalkapallon EM-karsintaottelu Romania-Suomi pelataan lokakuun 8. päivänä Bukarestissa suljetuin ovin. Päätöksen takana on Euroopan jalkapalloliitto UEFA, joka rankaisee näin Romaniaa joukkueen kannattajien rasistisesta käyttäytymisestä ja mellakoinnista syyskuun alussa pelatussa EM-karsintaottelussa Kreikkaa vastaan.

Suomalaiset jalkapallofanit ovat joutumassa sinänsä aiheellisen ja oikean rangaistuksen sijaiskärsijöiksi. Lukuisat Huuhkajien kannattajat ovat ehtineet varata matkan Bukarestiin sekä liput otteluun.

”Romaniaan on lähdössä iso joukko suomalaisia. Puhutaan kolminumeroisesta luvusta”, Palloliiton tiedottaja Mikael Erävuori sanoo.

Palloliitto yrittää vielä neuvotella UEFA:n kanssa siitä, että Huuhkaja-fanit voisivat sittenkin päästä stadionille.

UEFA on luvannut käsitellä asiaa, mutta ei ole saanut päätöstä aikaiseksi. Asiaa on palloteltu liiton kurinpitovaliokunnassa jo viikon verran.

Jos UEFA ei suostu höllentämään päätöstään, Bukarestin stadionille pääsee sääntöjen mukaan vain 75 suomalaista. Kun luku sisältää myös maajoukkueen pelaajat, valmentajat ja huoltajat, ei suomalaiskatsojia oteta sisään kuin korkeintaan parikymmentä.

Suomella on yhä pienen pieni mahdollisuus päästä ensi kesänä pelattavaan EM-turnaukseen jatkokarsinnan kautta. Huuhkajien pitäisi voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa (Romania vieraskentällä ja Pohjois-Irlanti Helsingissä 11. päivänä lokakuuta). Sekään ei tosin riitä, jos jatkokarsintapaikassa lujasti kiinni oleva Unkari voittaa omat ottelunsa.

X