Oskari Mörö selätti pitkään piinanneet vatsavaivat – Optimoitu ruokavalio auttoi aitajuoksijaa: “Tokiossa tavoittelen podium-paikkaa ja mitalia Suomelle”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
LKS 20190611 Oskari Mörö miesten 400m aidoissa yleisurheilun Paavo Nurmi Games -kilpailussa Turussa 11. kesäkuuta 2019. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
© LEHTIKUVA / RONI REKOMAA © LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Nuoren aitajuoksijan uraa jarrutti viimekaudella pitkä sairastelukierre. Nyt Oskari Mörö on saanut lääkärinsä avulla vatsaongelmat kuriin ja nuoren urheilijan elämänlaatu on parantunut.

Oskari Mörön, 26, uran päätavoite siintää Tokion olympialaisissa 2020.

“Tokiossa tavoittelen podium-paikkaa ja mitalia Suomelle”, aituri kertoo kunnianhimoiseksi päämääräkseen.

Vuonna 2016 Mörö olikin jo kovassa kunnossa. Rion olympialaisissa hän juoksi 400 metrin aitojen semifinaalissa Suomen ennätysajan 49,04 ja tuli neljänneksi yleisurheilun EM-kisoissa Amsterdamissa.

Vatsavaivat keskeyttivät urheilijan kisakauden ja veivät elämänlaadun

Nuoren aitajuoksijan uraa kuitenkin jarrutti viimekaudella pitkä sairastelukierre.

Keväällä 2018 Turkista saadun vatsaviruksen vuoksi urheilijan kausi keskeytyi jo heinäkuussa. Oireet pitkittyivät eikä mikään tuntunut auttavan.

“Kausi oli todella hankala. Kärsin paljon palautumisongelmista ja vatsavaivoista. Oli turvotusta, imeytymisongelmia ja kaikkea, mikä vaikutti ei vain urheiluun, vaan myös normaalielämään”, Mörö sanoo.

Hän mietti, olisiko huonon tilanteen voinut välttää tai tunnistaa aiemmin, mutta terveystilanne oli kuitenkin ratkaistava tavalla tai toisella.

”Päätin, että tilanne ei voi jatkua näin.”

Mörö on tyytyväinen ruokavalion optimoinnin tuloksiin

Mörö alkoi selvittää yhteistyössä lääkärin kanssa, miten vatsaongelmat saataisiin kuriin ja nuoren urheilijan elämänlaatu paremmaksi.

Perinpohjaisesti tehtyjen tutkimusten tulosten perusteella sekä aiturin elämäntyyli että ruokavalio menivät remonttiin.

Mörö on erittäin tyytyväinen aloitettuaan gluteenittoman ja kaseiinittoman ruokavalion ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon ja terveyden optimointiin keskittyvän Neosmart Healthin ohjeiden mukaisesti.

“Gluteenittomaan ja kaseiinittomaan ruokavalioon vaihtamisen huomasin ehdottoman hyväksi ratkaisuksi. Tasapaino on löytynyt myös oikean elämäntyylin, ravinnon ja lisäravinteiden kanssa.”

Kaseiini on suosittu maitoproteiini, jota on paljon muun muassa juustossa, mutta myös urheilijoille tarkoitetuissa lihasten ja voiman kasvua edistävissä proteiinilisävalmisteissa.

Gluteeni sen sijaan aiheuttaa keliaakikon elimistössä tulehduksen. Gluteeniton ruokavalio on trendannut viime vuosina myös muiden keskuudessa.

Sairastelukierre loppui – ”Nyt olen pysynyt terveenä, mikä on kehittymiselle todella olennaista”

Elämäntaparemontin jälkeen Mörö kertoo tiedostavansa paremmin omaan terveyteensä liittyvät riskit ja mahdollisuudet.

Hän on myös oppinut tunnistamaan, mitä hänen kroppansa todella tarvitsee.

”Ennen sairastelin paljon, mutta nyt olen pysynyt terveenä, mikä on kehittymiselle todella olennaista.”

Hän on saanut uusia neuvoja myös ylähengitysteiden ongelmien välttämiseksi.

Ruokaremontti pelasti kisakunnon ja palautti luottamuksen omaan kehoon

Kisakunto näyttäisi palautuneen, sillä tänä kesänä Mörö voitti kisan Paavo Nurmi Gamesissa ajalla 51.06. Hän on saanut lisää lihasmassaa ja kroppa on kiinteytynyt.

“Huipputuloksiin pääsee vain terveenä, se on fakta. Terveyden optimointisuunnitelmani avulla pystyn ennaltaehkäisemään terveysongelmia tulevaisuudessa.”

Olo on nyt fyysisesti terveenä myös henkisesti parempi.

“Tulokset kertovat, että terveenä pystyn kamppailemaan huippusijoista kansainvälisessäkin vertailussa. Fyysinen terveys on tuonut itseluottamusta ja henkistä nostetta.”

Aitajuoksijan mukaan kansainvälisellä huipputasolla on voitava luottaa omaan kehoonsa.

X