Kulttuuripedofiilien uhka on torjuttu

Jaa artikkeliTilaa Seura

Oululaislapset ovat turvassa. Riisuttuna-tanssiteoksen alastonnäytökseen on asetettu ikäsuositus: sitä ei suositella alle 16-vuotiaille. Irtopistelaarilta kauhistelleet moraalinvartijat saavuttivat siis ainakin torjuntavoiton. Kulttuuripedofiileille ei ole tarjolla esityksessä silmänruokaa, jos suositusta noudatetaan.

Tiistaisessa blogipäivityksessäni kerroin, kuinka Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja  Matias Ojalehto (kesk) ja Oulun kaupunginteatterin hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd) vaativat ikärajaa, jolla estettäisiin alaikäisten pääsy alastonesitykseen.

Mitä enemmän asiaa miettii, sitä huvittavammalta koko vouhotus tuntuu. Alastomia lapsia tapaa uimahalleissa ja kesäisin rannoilla. Toisinaan heitä saattaa kirmailla puistoissakin. Vain hyvin tyhmä pedofiili lähtee saalistamaan teatteriesitykseen, jonka katsomosta ei luultavasti montaakaan pilttiä löytyisi, vaikka ikärajoja ei olisikaan. Kallistakin se on verrattuna vaikkapa uimahallilippuun.

Vai onkohan kauhistelijoilla tiedossa jokin hienostoperverssien joukkio, joka on odotellut tilaisuutta päästä tirkistelemään sivistyneemmässä miljöössä kuin rahvaanomaisissa uimalaitoksissa?

Tiettävästi jotkut kiihottuvat kumisaappaista. Tohtiiko kurakelillä lähteä lainkaan ulkoilemaan? Olisiko viisaampi pysytellä sisätiloissa hyvälläkin säällä? Kirkkoon ei ainakaan uskalla mennä.

Onhan se tietysti hyvä, että lapsia ajatellaan. Matias Ojalehdon kunniaksi on luettava, että hän on puolustanut esimerkiksi kotihoidontuen kuntalisää, kun sitä on yritetty Oulussa lakkauttaa. Hyvääkin tarkoittavaa huolta on silti toisinaan paikallaan suodattaa.

– Jos lapsia ei esitykseen ole muutenkaan tulossa, niin keneltä ikärajan asettaminen esitykselle on pois? Ojalehto mietiskeli Oulu-lehdelle Riisuttuna-teoksen alastonnäytöksen ikärajasta.

Hyvä Matias, se on pois minulta. En kaipaa poliittista ohjausta vanhemmuuteni. Kasvata sinä lapsesi sellaisessa nuhteessa kuin haluat – minä teen tahollani omat ratkaisuni. Eiköhän heistä kaikista silti ihan hyviä ihmisiä tule.

Ojalehto ja Tuppurainen eivät toistaiseksi ole vastanneet kutsuuni lähteä yhdessä katsomaan kohuttu tanssiteoksen alastonnäytös.

Lue myös:
Vaarallista kuin porno – päättäjät tuomitsevat tanssiesityksen ennakkoon

Aiheesta internetissä:
Oulu-lehti: Matias Ojalehto: En halua puuttua taiteen sisältöön
Oulun Musiikkijuhlat: Riisuttuna -teoksen ikäsuositus on yli 16-vuotiaille

X