Ihanan puuduttava todellisuus

Jaa artikkeliTilaa Seura

kakku-maaliskuussa

Vihdoinkin tässä taloudessa palataan normaaliin päiväjärjestykseen. Kaikki ovat terveitä. Esikoinen käy kerhossa. Ulkona sotkeudutaan lätäköissä. Ruokaa syödään ruoka-aikoina.

Kaikessa arkipäiväisyydessään tämä tuntuu vaihtelulta. Puuduttavuudessaankin tavalliset päivät ovat oikein hyviä.

Sairastelua jatkui lopulta toista viikkoa. Vasta eilen saattoi olla varma, että esikoinen on viimein parantunut. Itse tervehdyin jo aikaisemmin, mutta tytöt potivat pitempään. Meininki oli sen mukaista.

Kipeä lapsi on niin surkea näky, että minä en raaski olla antamatta kaikkea, mitä hän keksii tahtoa. Tervehtymistä saattoi seurata siitä, missä määrin sitä tahtoa rupesi olemaan enemmän ja enemmän.

Kaikki minut tuntevat voivat vahvistaa, että en missään tapauksessa ole maailman järjestelmällisin ihminen. Lasten kanssa päivillä kuitenkin pitää olla raamit. Jatkuva kaaos rasittaa ainakin minut loppuun.

Sisällä istuskelu on raivostuttavaa. Yleensä me ulkoilemme vähintään pari kertaa päivässä, mutta nyt sisällä kökittiin vuorokausitolkulla. Pingu ja nauhoitetut Pikku Kakkoset pyörivät tauotta – useimmiten yhtä aikaa kahdelta ruudulta. Iltaisin olin niin väsynyt, etten jaksanut lähteä itsekseni mihinkään. Jälleen kerran olen hyvin tietoinen, että se olisi piristänyt.

Avausblogauksessani mainitsin, että jo kaksi tervettä saavat minut toisinaan uuvuksiin. Kaksi kipeää lasta saavat minut näköjään liki näännyksiin. Eikä kysymyksessä siis ollut muu kuin ihan tavallinen flunssa.

Tiedän kyllä, että on melko lapsellista nillitystä valittaa pienistä lentsuista, kun monet painivat paljon vakavampien asioiden kanssa. Minä uuvuin muutamassa päivässä, kun toiset joutuvat jaksamaan vuosia.

Täytyisi muistaa pitää mielessä, että meillä on asiat melko hyvin, vaikka jollakin joskus vähän kuumetta olisikin.

———

Toivottavasti tämä nyt on viimeinen päivitys koskien tätä näytelmää. Voi hyvinkin olla, että tämä oli jännittävintä draamaa, mitä tästä perheestä vähään aikaan irtoaa.

Lue ihmeessä koko saaga alusta loppuun:
Flunssa 2014

Lue myös:
Aivan tavallinen arkipäivä
Pingu parantaa flunssan – isän mielenterveys vaarassa

Mulukkuemäntä

X