Kulttuuriviikonloppu piristi

Jaa artikkeliTilaa Seura

Viikonloppu meni kulttuurin merkeissä. Perjantaina piipahdin sarjakuvanäyttelyn avajaisissa, launtaina kävin pitkästä aikaa soittokeikalla ja sunnuntaina soittelemassa ihan huvikseni. Kerrassaan loistavaa!

Kuten on useamman kerran tullut todettua, käyn aika harvoin missään itsekseni. Vielä harvemmin minulla on kolmena iltana peräkkäin jotakin omia menoja. Nyt sattui tulemaan tällainen superviikonloppu, että kaikenlaista hauskaa olisi ollut tarjolla vielä enemmänkin.

Vähän harmittaa, että en sitten kerennytkään katsomaan Riisuttuna-tanssiteoksen alastonnäytöstä. Messusin aiheesta aikaisemmin siinä määrin, että olisi ollut melkein velvollisuuteni mennä paikalle, mutta pahimmoilleen esitys sattui päällekkäin keikkakiireiden kanssa.

Soittaminen on yleensä aina hauskaa. Esiintymisessä on myös oma viehätyksensä. Olisin suonut väkeä olevan keikalla enemmänkin, mutta hyvä näinkin. Sunnuntaina oli virkistävää soittaa normaalikuvioista poikkeavaa musiikkia.

Musiikki on minulle melkein kuin huumetta. Jo yksi soittosessio jättää sävelet päähän, ja siitä humalasta selviämiseen menee monesti useampi päivä. Uusia ideoita tulvii mieleen. Alvariinsa on olo, että pitäisi napata kitara ja päästä kokeilemaan niitä.

Huuman haihduttua soittaminenkin vain tahtoo jäädä. Nytkin ehti kulua puolitoista kuukautta, että en edes avannut kitaralaukkua. Kun olin lähdössä keikalle, piti oikein pysähtyä muistelemaan, että missähän ne soittimet edes ovat.

Join oluttakin. Perjantaina näyttelyavajaisten jälkeen paikallisen olutravintolan avulias henkilökunta osasi suositella loistavaa IPAa, jonka nimen tosin unohdin välittömästi baarista poistuttuani. Tämän jälkeen nautin vielä hyvästä seurasta, mutta huonommasta oluesta.

Hauskuuden ydin on tietysti siinä, että tulin lähteneeksi ihmisten pariin. Pääsin kolmena peräkkäisenä päivänä puhumaan muustakin kuin kotoisista asioista. Pysyisi mieli virkeämpänä, kun vain muistaisi lähteä vähän useamminkin.

Jo vain tällaisen viikonlopun jälkeen jaksaa taas vaikka mitä.

Lue myös:
Vaarallista kuin porno – päättäjät tuomitsevat tanssiesityksen ennakkoon
Kulttuuripedofiilien uhka on torjuttu
Hylkäsin perheen
Olispa kiva juoda olutta
Jo joutui armas oma aika
”En ikinä halua omia lapsia”

X