Lapsilisäpäivä – ny rillataan!

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lapsilisät ovat jälleen tänään napsahdelleet ahneiden loisten tileillä kautta maan. Grillatkaamme!

Kun nyt päättäjät ovat saaneet lamantappotalkoiden nimissä rusikoitua läpi pitkään haikailemansa heikennykset pienituloisten asemaan, on meidän yltäkylläisyydessä piehtaroivien lapsiperheiden parasta panna hösseliksi. Viisas katsoo kättään pidemmälle ja sijoittaa lapsilisät tulevaisuuteen.

Itse surffailin ensitöikseni rakennustarvikekaupan nettisivuille. Kahdesta lapsesta irtoaa jo sellainen kasa kahisevaa, että niillä saa melkoisen läjän tiiliskiviä. Tilaan taksin, ja lähden hakemaan.

Köyhiä ei voi tietenkään pistää linnaan, mutta mikäpä estää kunnon ihmistä rakentamasta ympärilleen suojamuuria. Sen katveessa kelpaa köllötellä, eivätkä rääsyläiset pääse olemuksellaan pilaamaan maisemaa.

Vaan sääliksi tämän kaiken keskellä käy tovereitamme kansanedustajia. Niska limassa joutuvat rukat vaatimatonta korvausta vastaan painamaan hommia, että huominen olisi valoisampi.

Liian kauan on valtakunta jo kärsinyt luokattomasta hajaannuksen tilasta. Ihmiset eivät löydä paikkaansa, kun yhteiskunnan rappusissa voi rampata  säädyttömästi mielensä määrin ylös ja alas. Irtolaiset levittelevät kirppujaan joka paikkaan.

Mikäpä olisikaan sopivampi paikka yhteiskuntaluokkien palauttamiseen kuin Säätytalo! Talonpojat ymmärsivät luimistella paikalta ilman eri käskyä. Aateliset, porvarit, kirkonmiehet ja satunnaiset ruotsalaiset palauttivat järjestyksen.

Pian ihminen tietää jälleen saaneensa paikkansa jo syntymässä. Turvalliset karsinat suitsivat köyhälistön katteettoman kunnianhimon heti alkuunsa. Rahvas voi huokaista helpotuksesta ja omistaa rauhassa elämänsä parempiensa palvelemiseen.

Moukat ovat kuitenkin arvaamatonta ja äkkipikaista sakkia. Niiden aivoituksia ei voi tavallinen ihminen ymmärtää, ja siksi on tärkeää, että yhteydenpitoa niiden kanssa vältellään. Sillä tavoin ne voivat kohdistaa alkukantaiset raivokohtauksensa toisiinsa, eikä todellista vahinkoa pääse syntymään.

Jaa, se taitaakin olla pirssi jo pihassa. Muuri on rakennettava, ettei tässä joudu vielä noiden vähäpätöisten mutta vaarallisten alkuolentojen murjomaksi. Vai rakentaisiko saman tien palatsin? Jo vain lapsilisillä herroiksi elelee.

———

Eihän tuossa juuri logiikkaa tainnut olla, mutta eipä ole lähiaikoina ollut paljon muussakaan.

Lue myös:
Kuka niitä lapsilisiä edes tarvitsee?
“Hävetkää. Inhoan teitä jokaista. Herran siunausta.“

———-

Tykkää blogista Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/isanpikajuna
Seuraa minua Twitterissä: @jussimkorhonen

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistoihin käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed. Bloglovinista löydät Isän pikajunan klikkaamalla tässä.

X