Luovutan

Jaa artikkeliTilaa Seura

Nyt on annettava periksi. Joka päivä kuuluu jostakin päin älyttömyyksiä ja muita asioita, joista pitäisi jotakin kirjoittaa. Olisi niin paljon sanottavaa, mutta tunnit eivät riitä.

Rajasin tämän blogin käsittelemään lapsia ja perheitä. Ajattelin, että kirjoittelen jotakin kaksi tai ehkä kolme kertaa viikossa. Mietin ennen blogin aloittamista, että onko minulla niin paljon sanottavaa, että asiaa riittäisi edes muutamaksi kuukaudeksi. Tein mahdollisista aiheista listan, jonka ajattelin riittävän ajattelemallani tahdilla ainakin kesään saakka.

Homma levisi käsiin heti alkuunsa. En ehtinyt päästä kunnolla edes alkuun kaavailemieni teemojen kanssa, kun oli iskettävä kiinni ajankohtaisiin asioihin. Pari päivitystä viikossa ei riittänyt mihinkään.

Sitten niitä aiheita rupesi tulemaan lisää ja lisää. Pian saatoin naputella iltaisin jo kaksikin kirjoitusta seuraavalle päivälle. Nyt on kulunut vajaat kaksi kuukautta blogin perustamisesta, ja tämä on kuudeskymmeneskahdeksas päivitys. Alkuperäisellä listalla on vielä aiheita, joiden kimppuun en ole kerennyt ollenkaan, vaikka olen yrittänyt nostaa listan teemoja esiin muissa yhteyksissä.

Minulle on syntynyt melkeinpä pakkomielle päästä purkamaan ajatukseni kirjoituksiksi. Tällä hetkellä päässäni ja osin luonnosteltuna on seitsemän aihetta, jotka olisi syytä päästä pikimmiten kirjoittamaan pois.

Keskiviikon mittaan media lätki naamalle vielä kaksi aihetta lisää, jotka molemmat ansaitsisivat omat vastineensa, mutta antaa olla. Eihän tässä mitenkään kerkeä sen perusteellisempaan lyttäykseen, joten menköön pikakommenteilla.

———–

Olenko minä sitten natsi?

Suomen Juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Gideon Bolotowsky on linjannut, että juutalaiset joutuisivat muuttamaan Suomesta pois, mikäli poikien ympärileikkaukset kiellettäisiin.

– Eivät Suomen juutalaiset voi asua antisemiittisessä yhteiskunnassa, hän kertoi MTV:lle.

Minun kantani on selvä: ympärileikkauksia ei pidä tehdä, ellei sille ole lääketieteellistä syytä. Lapsia ei vain kertakaikkiaan tule silpoa.

Ei se ole mitään juutalaisvihaa, jos haluaa kieltää vahingoittamasta sellaisia henkilöitä, jotka eivät teoille voi omaa suostumustaan antaa.

Jos tämä kuitenkin tekee minusta jonkun silmissä antisemitistin, niin kutsukaa minua sitten vaikka natsiksi, jos se tuntuu sopivalta. En jaksa perustella kantaani enää sen tarkemmin. Kirjoitin asiasta hieman tarkemmin helmikuussa, ja ne mietteet pätevät yhä.

———-

Persut keksivät yhden typerimmistä avauksistaan

Perussuomalaiset kansanedustajat ehdottivat oikein joukolla, että avioliitossa synnyttävien naisten eläkeikää pitäisi alentaa. Lakialoitteen on allekirjoittanut yhteensä 16 perussuomalaista kansanedustajaa.

Ajatus on kokonaisuudessaan harvinaisen typerä jopa perussuomalaisten mittakaavassa. Olen haukkunut lähiaikoina SDP:tä, mutta annetaanpa nyt demareiden tyrmätä persujen älyttömyydet, kun en itse viitsi:

– Naiset kotiin synnyttämään ja äpäräyhteiskunta takaisin, kansanedustaja Tarja Filatov arvelee blogissaan lakialoitteen tarkoituksista.

Uunipankkopoika-blogistaan tunnettu Juuan kunnanvaltuutettu, juristi Sakari Timonen puolestaan kirjoittaa, että muun typeryyden lisäksi persujen ehdotelma olisi vastoin perustuslakia.

– Meillä on ainakin 16 kansanedustajaa, joiden oikea paikka olisi peruskoulun yhteiskuntaopin tunnilla, Timonen luonnehtii lakialoitteen allekirjoittajia.

———-

Lapsi- ja perheasioiden lisäksi maailmassa olisi paljon muutakin kommentoitavaa. Ne asiat saavat kuitenkin suosiolla jäädä toistaiseksi. Päivässä on vain pari tuntia tehokasta kirjoitusaikaa, enkä pysty edes rajaamani aihepiirin sisällä sanomaan kaikkea, mitä pitäisi sanoa.

Ei pysty. On tässä tärkeämpääkin tekemistä. Luovutan.

Lue myös:
Lasten sukuelinten silpominen on lopetettava

Aiheesta internetissä:
MTV: Ympärileikkauskielto ajaisi juutalaiset pois Suomesta
Kaleva: Perussuomalaiset ehdottaa: Aviossa synnyttäville eläke-etu

Tarja Filatov: Synnyttäen varhaiseläkkeelle?
Sakari Timonen: Ei voi kuin ihmetellä

 

X