My Precious Little Pony

Jaa artikkeliTilaa Seura

my-little-ponyEilen kävi ilmi, että meillä majailee My Little Pony. ”Mikä lie heppa”, minä olin ajatellut.

Esikoinen on viime aikoina valitellut, että poni on yksinäinen, kun sillä ei ole kaveria. Sellainen pitäisi kuulemma ostaa.

Olen lupaillut, että ostetaan, kunhan vastaan sattuu. Mutta nythän homma onkin helppoa: merkkiponeja saa mistä hyvänsä. Netissäkin niitä kaupitellaan lukuisilla sivustoilla.

Mutta mitä hintoja niistä kehdataan pyytää! Viisikymppiä ei vaikuttaisi olevan lainkaan tavaton pyyntö paketista, johon kuuluu kaviokkaan lisäksi harja ja ehkä jotain muita vähäisiä tykötarpeita. Meidän ponillemme sentään löytyisi kaksoissisar reilulla kympillä.

Keräilijöiden himoamat yksilöt voivat kuitenkin olla arvoltaan vielä aivan toista luokkaa. Ebayn kalleimmalle ponille on lätkäisty hintaa likemmäs 2000 euroa. Kyseessä on esittelytekstin mukaan Baby Medley -niminen, erittäin harvinainen kreikkalainen poni.

Keräilyharrastuksen alkuun pääsee kuitenkin, vaikka ei olisikaan miljonääri. Halvimmillaan käytettyjä poneja myydään eurolla, ja monista harvinaisemmistakaan ei tarvitsee maksaa muutamaa kymppiä enempää.

Kerättävä ei aivan heti lopu. Erilaisia poneja on vähintäänkin pitkälti toista tuhatta. Täsmällistä lukumäärää ei taida tietää kukaan. Poneja on valmistettu eri puolilla maailmaa, eikä kukaan ole ilmeisesti pitänyt tarkemmin kirjaa siitä, montako eri varianttia markkinoille on puskettu.

Ensimmäiset ponit tulivat markkinoille vuonna 1981. Ensivaiheessa saatavilla oli kolme erilaista mallia, jotka tunnettiin nimellä My Pretty Pony. Pari vuotta myöhemmin ne saivat seurakseen pienempiä lajitovereita, joita jo kutsuttiin nykyään tunnetulla nimellä. Alkuperäisiä nättejä poneja ei valmistettu enempää, vaan ne katosivat kaupoista pienempien tieltä.

Ponien suosio on valtava. Tällä hetkellä My Little Pony -Facebook-sivulla on melkein 600 000 tykkäystä. Brändin ympärille on kasattu mieletön määrä oheistuotteita, joiden kirjo vaikuttaa loputtomalta: lelujen lisäksi löytyy vaatteita, astioita, verhoja, pelejä ja mitä vain, mihin voi kuvitella poniteeman tai edes kuvan sopivan. Lisäksi on tehty TV-sarjoja ja elokuvia.

Daily Mailin parin vuoden takaisessa jutussa kerrotaan brittiläisestä ponikeräilijästä. Sarah Butlerin kokoelma käsittää yli tuhat ponia ja on luultavasti arvoltaan nykyään jo yli 25 000 euroa. Yksi Butlerin asunnon huoneista on omistettu pelkästään poneille, joiden seassa mahdolliset yökyläilijät saavat tai joutuvat nukkumaan.

Nyt täytyy olla tarkkana, ettei tämä lähde meilläkin käsistä. Jos nyt sen yhden kaverin hankkisi seuraksi yksinäiselle ponille, mutta ei sitten sen enempää. Tällaisissa jutuissa on aina se vaara, että saatan pian itse hurahtaa hommaan, ja siitä ei hyvää seuraa.

Aiheesta internetissä:
Daily Mail: My Little Pony’s biggest fan! Accounts assistant who has dedicated Pony Room for 1,000-strong collection worth £20,000 (but her partner hasn’t always been so keen)

Ebay: ULTRA RARE GREEK GREECE My Little Pony ~*Baby Medley Yellow GORGEOUS!*~

My Little Pony Facebookissa

——————————–

Isän pikajuna Facebookissa: www.facebook.com/isanpikajuna

Bloggaaja Twitterissä: @jussimkorhonen

Isän pikajuna Bloglovinissa: www.bloglovin.com/blog/11750703/isan-pikajuna

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

 

X