Persupallomeri ja lapsimarkkinat

Jaa artikkeliTilaa Seura
Perussuomalaiset.
Opaste ohjasi Perusuomalaisten puolueneuvoston kokoukseen saapuvia suoraan oikeustalolle lauantaina Oulussa.

Opaste ohjasi Perusuomalaisten puolueneuvoston kokoukseen saapuvia suoraan oikeustalolle lauantaina Oulussa.

Puoluepyrkyrit ottavat jälleen vastenmielisimmät temppunsa käyttöön. Vaalit ovat käsillä, ja lapset ostetaan mainostelineiksi, jos joku halvalla myy.

Näin Facebookissa kuvan, jossa lapsi kantoi isoa nippua perussuomalaisten logolla koristettuja ilmapalloja. Esitin paheksuntani tavasta valjastaa asiaa ymmärtämätön lapsi mainostamaan puoluetta. Vastauksessa todettiin, että lapselle ne ovat vain palloja.

Niin ovat. Lapsi ei edes ymmärrä, että hänet on kaapattu pelinappulaksi likaiseen peliin, missä mikään ei ole pyhää. Viaton lapsi edustaa tulevaisuutta, turmeltumattomuutta. Kyllä puolueet tämän tietävät, vaikka perussuomalaisten markkinointiosaston ammattitaidosta en aina ihan varma ole.

– Lapsi tulee hakemaan palloa niin ei ole meidän tehtävämme miettiä, voiko pallon antaa, jatkui perustelu.

Niin. Minkähän vuoksi niitä palloja sitten pistetään tyrkylle? Poliitikoilta ei tietystikään perinteisesti juuri suoraselkäisyyttä kukaan odota, mutta olisihan se raikas tuulahdus, jos joku uskaltautuisi erottua joukosta ja myöntää, että asia on suunniteltu näin. Lapset ovat mainio markkinointiväline, kun vain tarjolle pistää jotakin sopivaa: he kyllä tarttuvat, kun eivät ymmärrä, mistä on kyse.

Mitäs seuraavaksi? Lorautetaanko maitolasiin vähän viinaa: lapsellehan se on vain juotavaa.

Vanhemmatkaan eivät tule asiaa välttämättä ajatelleeksi. Poliitikot pyrkivät kuitenkin päättämään puolestamme asioista, joten heiltä sopisi odottaa parempaa ymmärrystä ja sen myötä jonkunlaista moraalia. Valitettavasti sellainen on politiikan maailmassa näköjään valitettavan harvassa.

Jos sitten on kyse ihan silkasta hyväntahtoisuudesta, halusta ilahduttaa lapsia, voisi ihan hyvin varata heille tuotteita, joihin ei ole painettu kuvia ja tekstejä, joilla edistetään valtapyrkimyksiä.

Tämä ei ole suunnattu mitenkään erityisesti perussuomalaisia vastaan. Samasta aiheesta moitin aikaisemmin keskustalaisia. Vappuna näin myös Vasemmistoliiton palloa kantavan lapsen. Vaalikuumeen pahetessa minun ja jokaisen nähtäväksi ilmestyy taatusti jälleen myös muita puolueita mainostavia tenavia.

Poliitikot: pitäkää näppinne erossa lapsista, joiden ei edes tarvitse ymmärtää teidän peleistänne.

Koska poliitikoilta moraalia on ilmeisen turha edellyttää, jää vastuu vanhemmille.

Vanhemmat: mainostakaa itse, mitä lystäätte, mutta odottakaa, että lapsenne tietävät mitä edistävät ennen kuin laskette heidät edistämään ideologioita.

Lue myös:

Halvalla meni, kun lapsi myytiin

Lapseni mainostivat kokoomusta

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

X