Suomalaiset riemastuivat veriteosta: “Lastentappaja sai ansionsa mukaan”

Jaa artikkeliTilaa Seura

Monet suomalaiset innostuivat kuultuaan, että naisen ja lapsia tappanut mies on surmattu vankilassa. Teko katsottiin oikeudenmukaiseksi ja sen arveltiin säästäneen yhteiskunnan rahoja.

Riihimäen vankilassa tapettiin torstaina mies. Iltasanomien mukaan mies oli tuomittu naisen ja lasten surmaaja. Teosta epäillään neljää muuta vankia. Poliisi tutkii asiaa tappona.

Internetissä kansalaisten riemu repesi välittömästi, kun veriteon uhrin tausta kävi ilmi. Ihmiset ilmaisivat pettymyksensä suomalaiseen oikeusjärjestelmään ja olivat sitä mieltä, että vainaja oli kohdannut oikean rangaistuksen vasta toisten vankien käsissä.

“Periaatteessa kuolemarangaistusta vastaan, mutta nää pedofiilit lastentappajat, ei oikeen tarpeeks pahaa rangaistusta ookkaan.”

“Suomi on toki oikeusvaltio – mutta valitettavasti ainoastaan vankilan muurien sisäpuolella.”

“Ihan sai lastentappaja ansionsa mukaan. Onneksi sentään vankien kesken tuomiot on kohdillaan.”

“Tämä tapaus voi olla pelotteena muillekin jotka suunnittelevat varsinkin lasten surmaamista.”

Osa keskustelijoista oli sitä mieltä, että teosta epäillyt eivät olleet syyllistyneet rikokseen, vaan jätkät ja pojat olivat tehneet yhteiskunnalle palveluksen tappaessaan viisikymppisen vangin. Jotkut halusivat rangaistuksen sijaan antaa tekijöille palkinnon.

“Kuoleman tuomio kaikille jotka ovat surmanneet lapsia, vanhuksia, vammaisia tai kohdelleet heitä väärin.”

”JÄTKÄT TOIMI OIKEIN :)”

“Minä en näe näitä muita rikollisia murhaajina, he vain lopettivat mielenvikaisen koiran. Ja hyvä niin!“

“Emme jää kaipaamaan keskuudesta poitunutta lasten & naistan tappajaa. Valtiokiittää ja pojille pari ylimäärästä lounasta päivän teosta.”

Eräiden mieliä kaihersivat verityön yksityiskohdat. Pelkkää kuolemaa ei koettu riittäväksi rangaistukseksi, vaan sen toivottiin olleen hidas ja kivulias.

“Uutisessa ei kerrottu tarkemmin tekotapaa, mutta toivottavasti on ollu tuskallinen….. On ainakin oikeudenmukaisempaa kuin oikeuslaitoksen antamat leikkituomiot……”

“toivottavasti ei päässy hitaasti lähtemään.”

Myös surmatyön taloudelliset vaikutukset nousivat esiin useassa puheenvuorossa. Teon laskeskeltiin säästäneen yhteiskunnan rahoja, ja vankien tappamisen toivottiin leviävän maassamme yleisemmäksikin ilmiöksi.

“Onpahan yksi yhteiskunnan elätti vähemmän :)”

“Kaikki loppuelämänsä vankilassa viettävät vois tappaa, mitä turhaan siellä lusmuilevat ja maksavat valtiolle…”

Yhteiskunnan rajallisia resursseja pohdittiin laajemmastakin näkökulmasta: jotkut muistuttivat vankiloista koituvien menojen olevan pois muista palveluista. Eräs keskustelija kiteytti näkemyksensä kansan ajatuksista seuraavasti:

”Monen suomalaisen mielestä on se ja sama, vaikka kaikki vangit tappaisi toisensa. Miksi näitä paapotaan, kun esimerkiksi vanhukset elää kotivankiloissaan osin surkeammissa oloissa.”

Lainaukset on irrotettu eri nettikeskusteluista.

*************

Joidenkin kommenttien perään on laitettu hymiö. Tarkoituksena on ilmeisesti ollut keventää tunnelmaa tai osoittaa tapauksen huvittavan keskustelijaa.

Minua ei naurata.

En jaksa edes kommentoida nyt käytyä keskustelua. Kirjoitin vasta brasilialaisessa vankilassa sattuneesta tapauksesta, jossa parikymmentä vankia raiskasi ja pahoinpiteli raa’asti miehen, joka oli raiskannut ja tappanut puolitoistavuotiaan lapsen. Tuossa päivityksessä esittämäni kommentit pätevät myös tähän kotimaiseen tapaukseen.

*************

Mitä mieltä sinä olet: Oliko veriteko oikeutettu?

Lue myös:
Puolitoistavuotiaan tappanut ja raiskannut maistoi omaa lääkettään vankilassa
Kosto elää

Aiheesta internetissä:
Iltasanomat: Vankilatapon uhri oli itse surmannut naisen ja lapsia

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

No ei naurata, ei. Eikös me kuitenkin olla ihmisiä? Nämä on kyllä masentavia esimerkkejä ihmisyyden ja sivilisaation ohuudesta. Tunnistan itsestänikin ajatuksen ”sai ansionsa mukaan”, kun joku lastenraiskaaja kuolee yllättäen tuntemattomissa vankilaolosuhteissa. Tunnistan, vaikka ymmärryksen ja ajattelun tasolla olen täysin sitä mieltä, että ihmishenki on koskematon, olipa ihminen tehnyt miten hirveitä tekoja tahansa. Voin siis jollakin primitiivisellä tunteen tasolla ymmärtää, mutta en voi hyväksyä. Eikös se juuri erota ihmisen eläimistä, että ihminen voi päättää,toimiiko tunteiden pohjalta, impulssiensa ohjaamana?

Ehkäpä osa meistä muistuttaa sitten enemmän niitä mielenvikaisia koiria kuin ihmisiä.

Ei sen puoleen, meidän naapurimme vastikään lopetti ”mielenvikaisen” koiransa, kun se ei asiallisille koiratavoille oppinut, vaikka sitä kuinka nyrkillä kuonoon jysti. Ihmisen mielivalta kaikkia vähäväkisempiä kohtaan on toisinaan käsittämätöntä.

Miehen teko oli hirveä, mutta ei oikeuta sitä mitä hänelle tehtiin. Kuten itse aiemmassa tekstissäsi sanoit; väkivallan ei pitäisi synnyttää lisää väkivaltaa. En myöskään ymmärrä heidän moraaliaan, kenen mielestä miehen tappaminen oli perusteltua.

Ei ollut, ei (siis oikeutettu teko), mutta ymmärrän ihmisten reaktiot, vaikken hyväksy. Olen nyt opiskellut kaksi vuotta sosiaalialalla ja se jos joku on avannut minunkin ennen niin mustavalkoisia silmiä. Olisin kaksi vuotta sitten kirjoitellut varmaan samoja asioita kuin tähän olit poiminut, mutta nyt ymmärrän paremmin. En vain löydä oikein sanoja kertoakseni, mitä tästä kaikesta ajattelen, joten ehkä tyydyn olemaan hiljaa. Tuntuu vähän hävityltä taistelulta ottaa tähän kantaa missään muuallakaan, eipä niitä ihmisten päitä noin vain käännetä. Mutta oikeutettua ei mielestäni ollut.

Luulen, että olemme kaikki hirviöitä ja ihmisiä -mielissämme, tunteissamme. Oleellista on, mitä olemme käytöksessämme.

Ottamatta sen kummemmin kantaa kysyn että mikä oikeus sellaisella ihmisellä on elää joka ei ole elämänsä aikana tehnyt mitään muuta kuin pahuutta ja aiheuttanut muille tuskaa? Riistetään toisen elämä, mutta oma jatkuu ja lyhyen tuomion jälkeen saatetaan riistää jälleen elämä ja aiheuttaa muutakin tuskaa toisille ihmisille.

Tämän maan tuomiot väkivallasta ovat uhria halveksuvia ja ensikertalais sääntö 3 vuoden välein ei mene varmaan kenenkään oikeustajuun.

Jori hyvä, kuka sen päättää kuka on ihmishirviö? Onko se iltapäivälehdistöstä pikaisen mässäilyuutisen avulla sopivasti etäytetty tavallinen ahdistustaan purkava kansalainen. Vai onko se ihmishirviöksi väitetyn äiti joka rakastaa lastaan huolimatta tämän teoista. Vai onko se psykiatri joka diagnosoi vaikean persoonallisuushäiriön ja impulssikontrollin puutteen jonka on aiheuttanut lapsuuden traumat ja muutenkin kova elämä jonka mahdollisesti itsekin aikoinaan hyväksikäytetty on kokenut.

Täysin oikeutettua. Mietippä jos joku pedari listisi sun lapsesi, olisit varmaan tosi onnellinen tyypin saadessa jonkun 10v tuomion ja istuisi siitä puolet… Ihan joka tapauksessa ei kannattaisi sitä toista poskea kääntää, vai tarjoaisitko toisenki lapsesi siinä tapauksessa? Ihmeellistä jeesustelua jonkun sairaan perheensä listijän takia. Kuolemantuomiot vaan käyttöön suomeenkin.

On niin kivaa aina huomata miten nämä internetin ammattilaiset osaavat kertoa millaista mikäkin asia on, he jopa tietävät millaista vankilaelämä on, ilman että koskaan ovat edes vankilaa nähneet sisäpuolelta.

Se, että yksi vellihousu on elottomana ei muuta sitä perusrakennetta, että vankila on yhteiskunta yhteiskunnan sisällä, siellä selvitään tai sitten sieltä pudotaan pois. Yhteiskunnasta sullotaan vankilaan, jossa on omat yhteiskuntaluokkansa ja norminsa, tuomiot ovat vain todellisia.

Jospa siis tuo turha ”ihmisarvoista” jauhaminen jätetään vähemmälle, otetaan nyt vaikka E.Lehtosaari ensin rundilta vapaaksi, vai onko ihmisoikeudet aina tapauskohtaisia. Nouseeko ne ihmisoikeudet aiheelliseksi vasta kun henkiä lähtee? Meitä on helvetti satojatuhansia kadulla, jotka tekee rikoksia elääkseen, kyllä 2010-luvun Suomessa.

Eli asiat oikeisiin suhteisiin.

Eiköhän ihmiset pura lähinnä primitiivistä vihan tunnettaan näissä nettikeskusteluissa. Monet kansalaiset eivät myöskään koe, että rikolliset saisivat Suomessa riittäviä rangaistuksia – sillä jostakin tapostakin taitaa selvitä, ainakin nuori tekijä, jopa vain parin vuodenkin istumisella, mikä ei oikein sovi ihmisten oikeustajuun ja aiheuttaa yleistä ärtymystä. Tämän jutun yhteydessä ei edes ihan heti tiedetty uhria tai tekijöitä, joten arvailuita henkilöllisyyksistä liikkui paljon ja ehkä ihmiset lukivat useistakin eri rikostapauksista nettijuorujen perusteella – ja sekin sai monen tunteet kuohahtamaan yli.

Tosin ihan liian moni suomalainen kärsii muutenkin jonkinlaisesta ”nettiraivosta,” jossa hirveän aggressiivisesti kommentoidaan ihan neutraaleitakin ihmisiä ja asioita.

Mediassakin pitäisi keskustella enemmän rikollisuudesta, rikollisuuden vaikutuksista uhreihin ja toisaalta myös rikollisuuden synnystä ja rikosten tekijöistäkin. Aika moni rikollinen on kuitenkin itsekin ollut jollain tavalla uhri, ainakin piittaamattomuuden ja laiminlyöntien uhri. Rikollisuudessa näkyy koko yhteiskunnan ja ihmisenkin rikkinäisyys, rakkaudettomuus, viha, välinpitämättömyys, pahoinvointi ja syrjäytyminen.

Ihan hyvähän vaan että tuollaisesta yhteiskunnan painolastista päästään eroon. Kyllähän tuon perhesurmaajan olisi alunperinkin pitänyt ymmärtää ottaa itseltään nirri pois.

Lisäksi tämä temppu tuo noille tappajille lisää kakkua lusittavaksi. Kumpikin sälli on tehnyt tapon eikä tässä nyt enää montaa vuotta olisi ollut jäljellä, ei varsinkaan tuolla jo vuodesta 2011 istuneella, sehän olisi ollut ihan kohta vapaa mies kun tuomio oli 6v ja risat eikä sitä tietenkään päivästä päivään kukaan koskaan istu, varmaan olis sen puolet vain istunut ja vuoden sisään vapaalle.

Tämä teko vain osoittaa että kyseesssä on täydellinen idiootti, jonka ei pitäisi koskaan kävellä vapaana.

Sama koskee sitä toista 2013 tappanutta, sillä oli jo ennen edellistä tappoa tapon yritystä ja törkeää pahoinpitelyä alla. Tuomio vanhasta taposta oli 10 v, josta olisi varmaan istunut sen max 2/3 tai ehkä vain puolet.

Eli yksi murhamies vähemmän ja pari sai vähän lisää istumista joten kovasta oikeuslaitoksen yrittämisestä huolimatta he eivät ole ihan heti vapaana. Eikä taida kumpikaan mennä ensikertalaisena, joten 50% alennus ei enää toimi, tulee vain se automaattinen 2/3 alennus (kukaan ei Suomessa istu noita täysiä vuosia, ei kukaan, paitsi ehkä Kanaali-Koskinen!!) Ihan hyvä saldo, sanon minä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X