Näin niitä muistoja tehdään

Jaa artikkeliTilaa Seura

rannassaOlin juuri ehtinyt toipua pitkän ja kuuman päivän rasituksista, kun lapset tulivat äitinsä kanssa sisään kahdeksalta. Kuopus halusi äidin kanssa suihkuun, mutta vanhempi tyttö halusi lähteä uimaan.

Nukkuma-aikaan oli tunti. Oli aika ruveta iltapalalle ja muihin iltatoimiin. En epäröinyt hetkeäkään, kun vedin kengät jalkaani ja painelin esikoisen kanssa ulos.

Näin sitä kesää vietetään. Näin niitä muistoja tehdään.

Pyöräilimme lähimmälle uimarannalle. Se on meidän tapauksessamme jokirannassa oleva pieni hiekkakaistale Värtön kaupunginosassa. Maisemissa lojui muitakin kelvottomia vanhempia, jotka antoivat pienten lastensa imeä kesän turmiollisia tuoksuja aivan liian myöhäiseen.

Kahlasimme rantaveteen. Jokivesi oli minun mielestäni vähintäänkin hyistä, mutta kolme- ja puolivuotiasta se ei häirinnyt. Istuin hiekalla ja katselin, kun hän ruopi veden alta rakennusaineita mutalinnoihin, joita hän rupesi juuri tapaamansa hieman vanhemman tytön kanssa tekemään.

Olimme rannalla aivan liian kauan. Siellä oli niin hauskaa.

kahvilassaKun viimein lähdimme, menimme vielä uimarannan vieressä sijaitsevaan Koivurannan kahvilaan. Jaoimme pullollisen vihreää Smurffi-limpparia. Tilanne oli niin juhlava, että kippistimme kolmesti. Muuten on sovittu, että yksi sievä kilaus riittää: enempi on moukkamaista.

Pyöräilimme kotiin pitempää reittiä, koska oli niin hieno ilta. Kesäiltaisin Oulu on hieno paikka.

Nukkuma-aika oli ohitettu jo reippaasti, kun saavuimme viimein kotiin. Entä sitten? Meillä oli hieno retki kahdestaan – sellainen, jonka minä ainakin muistan pitkään.

*************

Koivurannan kahvila on erityisen miellyttävä kahvila Oulujoen etelärannalla parin kilometrin päässä Oulun keskustasta. Kauniina kesäpäivänä tai -iltana kahvilan kotoisa piha on yksi lempipaikoistani Oulussa nautiskella mitä nyt ikinä haluankaan nautiskella.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

 

X