10 totuutta äityleistä

Jaa artikkeliTilaa Seura

aitylitFacebookin ÄiTyLIt-ryhmässä on tätä kirjoitettaessa 15 701 jäsentä. Se on enemmän kuin monessa pienessä pitäjässä on asukkaita.

Minulla sinne ei ole sukupuoleni vuoksi asiaa. ÄiTyLIt on sen vuoksi kiinnostava yhteisö. Sen salaperäisyyttä haittaa ympäri nettiä leviteltävät kuvakaappaukset. Niiden ja kuulemani perusteella olen luonut käsityksen ryhmästä ja uskallan esittää tässä lopullisen tuomioni:

10 totuutta äityleistä

1. Äitylit haukkuvat omat ja kaikki muut miehet monta kertaa päivässä. Jos mistään muusta ei olla yksimielisiä, niin ainakin siitä, että koko sukupuolen joutaisi hävittää. Paitsi tietysti niitä kuumia tyyppejä, joita tarvitaan esineellistettäviksi.

2. Äitylit saavat tappelun aikaiseksi kaikista muista paitsi edellisen kohdan asioista. Jos jonkun kanssa vaikka oltaisiinkin samaa mieltä, on tämän toisen mielipide lytättävä ihan tavan ja sen vuoksi, että se toinen on ärsyttävä bimbo.

3. Äitylit postaavat ryhmään kuvia itsestään ja hakevat hyväksyntää eri vartalonosilleen. Homma menee ensin kateellisten piikittelyksi ja sen jälkeen tappeluksi.

4. Äitylit esittävät kysymyksiä itsestäänselvistä asioista. Kukaan ei oikein osaa vastata, mutta kaikki rientävät joukolla syyttelemään kysyjää typeryydestä. Kaikkia paitsi aloittajaa naurattaa. Sitten tapellaan.

5. Kun on oikein railakkaasti tapeltu, pistetään keskustelusta napatut kuvakaappaukset visusti talteen. Heti, kun mietteet ovat jostakin muusta asiasta vastakkaiset, kaivetaan arkistosta esiin  raskauttavat lipsahdukset, jotka joku on joskus näppäimistöltään livauttanut. Ihminen mustamaalataan, ja hänelle nauretaan. Sitten syytellään kuvakaappauksen esittänyttä. Sen jälkeen pistetään tappeluksi.

6. Kaikkea keskustelua hallitsee kourallinen kaikkitietäviä äityleitä. Heidän kanssaan ei kannata joutua riitoihin, sillä heillä on kuvakaappaukset kaikista aikaisemmista keskusteluista. Heidän suosiostaan tapellaan.

7. Kaikki äitylit tietävät olevansa hyviä äitejä ja ainakin parempia kuin toiset äitylit, joista monen he tietävät olevan huonoja äitejä.

8. Suurin osa äityleistä ei osallistu keskusteluihin. He seuraavat naureskellen tappeluita ja tietävät olevansa parempia ihmisiä ja äitejä kuin melskaajat.

9. Äitylit tietävät, ettei kaikkea tarvitsisi sanoa, mutta he unohtavat sen, kun se yks kirjoittaa taas jotain typerää.

10. Joku linkittää tämän Äityleihin. Kerrankin kaikki ovat yhtä mieltä: tuo jätkä on perseestä eikä tiedä mistään mitään. Missä kuljenkin naiset kerääntyvät supattaviksi ringeiksi ja osoittelevat minua sormella.

Lue myös:
Äityleitä on kaikkialla

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Hahaha totta 😀 terveisin sivustaseuraaja

Mistäs Se isukki tietää, mitä Äityleissä tapahtuu? 😉

Isukki yhdistelee tietoa murusista ja luo sopivia yleistyksiä, että saa maailmansa järjestykseen. Totuus on totuus, vaikkei se totta olisikaan. Pakko tyytyä siihen, kun ei parempaakaan tietoa ole. 🙂

Aivan mahtavaa, kiitos! 😀

Ahaha niin totta! Kualen nauruu! Taas yks tappelu lisää?;)

Ihanaa yleistämistä 🙂 me kaikki tuolla ryhmässä ei todellakaan olla tuollaisia 🙂

Ettekö? Kuten sanottua: mistäpä minä mitään tietäisin. Pakko vain arvailla ja yleistää, kun ei oikeaa tietoakaan ole. 🙂

Mahtavaa tekstiä, taas kerran Jussi! 🙂

Kiitos

Erittäin hyvin kiteytetty ja kirjoitusasukin osu kun nyrkki nenään.

Kiitos

juurikin näin.

Just niin osuva teksti.

Äitylit on paikka ,jossa kaikki on mahdollista. Täynnä itseään olevia ihmisiä jotka luulevat tietävänsä kaiken.

Vähän niin kuin minä siis. Ollapa äiti, niin olisin varmaan yksi niistä äänekkäimmistä kaikkitietäjistä 🙂

Nyt repesin… loistava kirjoitus taas! Tuo asiakokonaisuus kyllä pätee aika moneen muuhunkin äiti-sivustoon. Muinaishistoriassa esikoisen syntyessä kuvittelin, että äidin kuuluu johonkin tuommoiseen liittyä, mutta niissä tuntui olevan vain semmoisia äiti-ihmisiä, jotka tosiaankin tiesivät ja osasivat kaikki, ja joiden mielestä joku toisin toimiva tai ajatteleva on yksiselitteisesti hullu. En mää sitten kauaa niillä notkunut…

Tämä mammojen maailma on vähän sellainen paikka, että en taida koskaan sitä oppia ymmärtämään, vaikka siitä jotakin repaleisia palasia saankin toisinaan repäistyä selkokielelle.

Totta täysin.. Ainut mikä unohtui on se, että aina nostetaan esille teen susta rkosilmoituksen ja lasun..

Jaahas, kaikkea ei osannut arvata. Pistetäänpä muistiin. 🙂

joo aikastavalla tuo menee noin olen nähnyt äityli seinän muutaman kerran ja joka ikinen kerta siel joko tapellaan turhasta, kysytään ja herjataan tyhmiä tai sit vaan muuten ollaan leuka ylös rinta sisään asenteella ja ollaan maailman parhaaita ns.

Tää on kyllä niin totta. Nauroin vedet silmissä. Hyvä kirjotus keep going! 😀

Ymmärrän kyllä. Siis mistä on kyse. Vaikken ko. äityliseinää tunnekaan kiitos muiden kommentoijien sain aika hyvän käsityksen millaisista fiiliksistä blogissa puhutaan.

Niin totta :DDD

Juuri näin Jussi, täysin samaa mieltä! Ainut minkä unohdit on se et jokasen tappelun lomassa, ennen/jälkeen ollaan jollekki kutsumassa sossun tädit hakemaan pennut huostaan 😀

Pistetään mieleen. Näyttää siltä, että todistusaineistoa on kertymässä sen verran, että jonakin päivänä voin julkaista vielä kokoelman bonustotuuksia äityleistä.

Itse seurasin tätä surullisen kuuluisaa bimbojen taistelukenttää vajaan viikon ja mulle riitti. Yksikään itseään ja muita arvostava ihminen tuskin tuohon ryhmään haluaakaan kuulua, mutta aina löytyy toki ne n. 15 000 jota moinen toiminta kiinnostaa joko osallistumis tai huvi mielessä. Itse en kyllä huvimielessäkään moisille mitättömyyksille soisi elämäni hupenevia minuutteja… Turhempaa ryhmää saakin hakea.

Hauska ja erittäin osuva kirjoitus. En osaa ehkä selittää tätä mutta kuuluin ryhmään noin kuukauden ja minusta alkoi alun sivusta seurailun ja naureskelun (sitä omaa paremmuutta tuntien tietty 🙂 ) jälkeen kehkeytyä äityli. Teki kovasti mieli kirjoittaa oma mielipide ja seurasin keskusteluja odottaen että joku aivoilla varustettu osallistuisi milloin minkäkin aiheen -> soon to be-riidan – puimiseen. Sitten huomasin että oli kova kiirus joka ilta katsomaan mistä tänään väännetään juupas-eipäs tasolla ja kenestä tehdään lasua. Ja alkoi tulla paha ja ahdistunut olo. Viihdettä ja ala-arvoista sosiaalipornoa, yhtä roskaa kuin bb tai viidakon tähtöset. Tajusin yhtäkkiä että elämä paranee samantien kun käy klikkaamassa eroa-nappulaa. Niin tein. Kiitos vielä kerran Jussi jälleen hyvästä kirjoituksesta!

Äitylit on lähinnä mielissään ku ryhmä saa julkisuutta. Äitylit mainittu!

Löysin kirjoituksesi ”yllättäen” joku oli postannu sen kyseiselle sivulle. Suurimmaksi osaksihan sielä on tuota viihdettä. Jonka johdosta itse seuraan. Nauru pidentää ikää sanotaan. Vaan kyllä sieltä löytyy niitä missä joku kysyy mikä olisi hyvä matka kohde jne. Tavallisia kysymyksiä. Ja eräs mikä omaa sydäntä kirpaisi: kun kysyjä kysyi onko täällä muita lapsensa menettäneitä. Ja sai neuvoja liityä käpyyn. Onhan se hauskaa nauraa toisille vaan ken ottaa tosissaan suomi24 tasosen matskun? (Tosin immeiset kirjottaa omilla nimillään). Ja en pidä itseäni sen parempana kuin muut. Nauran myös omille mokille (joskus tosin viiveellä). Mut jos se noin paljon kuulostaa sinuakin niin ehkä kannattas tehä feikkiprofiili ja liityä. Näkisit sit ihan livenä…

No, ei ehkä ihan niin paljoa kiinnosta, että jaksaisin feikkiprofiilia ruveta väsäämään. Luotan kuulopuheista muodostamiini ennakkoluuloihin ja yleistyksiin 🙂

Haetko huomiotta tolla tekstillä?

No en ihan kokonaan ilman huomiota.

Vakavasti ottaen: minulla on julkinen blogi, joten kyllä minä tykkään, jos tekstejäni luetaan.

Tämä on niin todenomainen kuvaus Äitylit-ryhmästä että epäilen vahvasti sinun olevan ”salajäsen” naiselliseen feikkiprofiiliin piiloutuneena. Tunnusta! 🙂

1 ja 3 kohtiim en ole vielä törmännyt yli puolen vuoden aikana. Sitä odotellessa ! 😀

Koen tämän ikävänä syrjintänä meitä miespuoleisia ”äityleitä/isyleitä” kohtaa. Mufasassakin on kuitenkin monia miehiä, jotka ovat enemmän äityleitä kun 80% ”oikeista” äityleistä, joita voisin nimetä useita.

Mufasat ansaitsisivat oman listansa, vaikka moni tämän listan kohdista taitaa senkin ryhmän nykyisyyttä vastata. Toista oli silloin, kun tämän laadin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X