Seitsemän onnellista asiaa

Jaa artikkeliTilaa Seura

jumppatadit

Kokosin listaan kuusi asiaa, joista olen tänään onnellinen. Sitten keksin vielä yhden lisää.

Viimeaikoina en ole juuri kivoja juttuja postaillut. Se johtuu osin siitä, että niitä ei yleensä kukaan lue, osin siitä, että minulla ei ole ollut kokonaisen päivityksen kokoisia positiivisia ajatuksia. Ruikutettavaa löytyy aina.

Olen kuitenkin jatkuvasti hyvin onnellinen muun muassa siitä, että minulla on mahtava perhe, olemme kaikki terveitä, meillä on kiva koti, syömme päivittäin hyvää ruokaa ja että lapsilla on kavereita. Kaiken kaikkiaan olen onnellinen, vaikka yksittäisiä asioita harmittelisinkin.

Siitä en jaksa olla onnellinen, että musiikki on hyvin pitkälti kadonnut elämästäni ainakin toistaiseksi, mutta muuten on paljon pieniä asioita, joista on syytä olla kiitollinen. Kokosin tähän kuusi asiaa, joista olen juuri tänään onnellinen. Sitten keksin vielä yhden lisää.

1. Bannerikuva on ajan tasalla
Olen irvistellyt jo pitempään tuolle bannerin kuvalle. Näyttää naurettavalta näin kesäkuussa, kun seisoa pönötän pipo päässä ja toppatakki päällä. Jos uudet kuvat olisi otettu tänä aamuna, olisi asuste ollut juuri tuo sama. Valo olisi ollut parempi, mutta muuten näkymät olivat aika lailla samat kuin tammikuussa. Ihan ajantasainen kuva siis.

2. Kohta saa taas kakkua
Kuten valkeasta maastakin saattaa päätellä, on kohta juhannus. Silloin saa kakkua. Meillä on sellainen juhannuskakkuperinne, joka alkoi jo ennen lapsia. Minulla on juhannuksen tietämillä nimipäivä, mutta ei kakku varsinaisesti siihen liity. Ei siihen mitään sen kummempaa syytä ole kuin miksi ei.

3. Esikoinen piirsi parrakkaan jumppatädin
Vanhempi tyttö tykkää piirtää. Tähän asti työt ovat olleet pääosin hyvin abstraktia ilmaisua, mutta eilen näin häneltä ensimmäisen selvästi esittävän teoksen. Siinä oli kaksi ihmistä: päät, jalat, kädet ja kaikki. Ne olivat kuulemma jumppatätejä. Toisella tädeistä on tuuhean näköinen parta. Monet meistä aikuisista tarvitsi Euroviisut ymmärtääkseen, että tädillä voi olla parta. Kolme- ja puolivuotiaalle asia oli valmiiksi selvä.

4. Omistan ydinvoimalan
Oulun kaupunginvaltuuston valveutuneet tädit ja sedät päättivät eilen viisaasti sijoittaa minunkin vaatimattomista tuloistani kerättäviä verorahoja lähistölle kaavailtuun ydinvoimalaan. Minusta tuli kertaheitolla ydinvoimalan omistaja. Tai siis tulee, jos elinvuosia riittää siihen, että se joskus ehkä jonkun toimesta jonnekin rakennetaan, mahdollisesti valmistuu ja kenties käynnistetään. Excellent, kuten me ydinvoimalan omistajat tapaamme sanoa.

5. Chilit tuottavat satoa talvellakin
Voimalapäätöksen jälkeen Ouluun ennakoivasti laskeutunut ydintalvikaan ei estä chilieni kukoistusta. Lämpöä voisi olla enemmänkin, mutta ulkoilman kylmyydestä huolimatta kasvu etenee. Viileällä ilmallakin aurinko lämmittää lasitetun parvekkeen mukaviin lukemiin. Satokausi on alkanut, ja ainakin loppuvuoden ajaksi chiliomavaraisuus on turvattu.

6. Paino on kohdillaan
Monet tuskailevat ylipainon ja laihdutuksen kanssa. Minä en sellaisista ongelmista kärsi. Peilistä katsoo olemattomiin kuihtuva mies, mutta puntari näytti vielä tänäänkin, että kilot ovat terveellä tasolla.

7. Aamiaisarvonta on päättynyt – minä voitin
Esikoinen tykkää syödä aamiaiseksi täysjyvämuroja maidolla. Kuopus lusikoi luonnonjogurttia, johon on sekoitettu puolikas muussattu banaani. Kaikki syövät tyytyväisinä jotakin, eikä kukaan ole kateellinen, vaikka jonkun muun lautasella on jotakin muuta. Minun ei tarvitse enää arvailla, mitä kunakin aamuna saisi kenellekin syötettyä.

Lue myös:
Tästä olen isyyden vuoksi joutunut luopumaan
Oulu säästää päiväkodeista, sijoittaa ydinvoimaan?

Aiheesta internetissä:
Kaleva: Valtuusto päätti: Oulu tekee miljoonasijoituksen ydinvoimaan

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

X