A Letter to Luis Suárez / Kirje Luis Suárezille

Jaa artikkeliTilaa Seura

Dear Mr Suárez,

My three-year-old daughter was already in bed when tuesday’s Uruguay vs. Italy match was live on television. On Wednesday, however, she happened to catch me watching this YouTube clip of you biting members of your opposing teams on three different occasions.

She asked me what I was watching. I explained that the video was about a man who bites other people. She instantly told me that it is wrong and naughty to bite.

– That man must not bite anyone, she exclaimed.

She wanted to know why you do that. The only answer that I could think of was that you are stupid but that can’t be the whole truth, can it?

I promised my daughter that I would send you a message and ask for a better explanation. Therefore, could you please explain to me and my daughter why you bite other people? A three-year-old knows it’s wrong to bite another person – why don’t you?

Oh, and thanks for reminding me that football isn’t necessarily suitable entertainment for children. I will now rethink if my decision to let my kids watch football was in fact wise.

Sincerely,
Jussi Korhonen
isanpikajuna@gmail.com

Parahin herra Suárez

Kolmevuotias tyttäreni oli jo nukkumassa, kun Uruguayn ja Italian välinen jalkapallo-ottelu tuli tiistaina televisiosta suorana lähetyksenä. Keskiviikkona hän kuitenkin yhytti minut katsomasta tätä YouTube-videota, jossa sinä puret vastustajajoukkueiden pelaajia kolmessa eri ottelussa.

Hän kysyi minulta, mitä olin katselemassa. Kerroin, että video kertoi miehestä, joka puree toisia ihmisiä. Hän selitti minulle välittömästi, että on väärin ja tuhmaa purra ketään.

– Se mies ei saa purra ketään, hän huudahti.

Tyttäreni halusi tietää, miksi teet niin. Ainoa vastaus, jonka keksin, oli että sinä olet tyhmä, mutta ei kai se voi olla koko totuus?

Lupasin tyttärelleni, että lähetän sinulle viestin ja pyydän parempaa selitystä. Näin ollen: voisitko ystävällisesti selittää minulle ja tyttärelleni, miksi sinä puret ihmisiä? Kolmevuotias tietää, että ketään ei saa purra – miksi sinä et tiedä sitä?

Ja kiitos muuten että muistutit, että jalkapallo ei ole välttämättä lapsille sopivaa viihdettä. Harkitsen nyt uudestaan, oliko päätökseni antaa lasten katsoa jalkapalloa sittenkään viisas.

Kunnioittavasti
Jussi Korhonen
isanpikajuna@gmail.com

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

X