Kyylä

Jaa kaverilleTilaa Seura

Kyylän elämä on kiireistä. Pulkkamäet on hiekoitettava ja keinut tervattava. On pidettävä huoli, että kenenkään elämä ei ole mukavaa. Varsinkin lapset on pidettävä aisoissa.

Kyylä herää vartin yli neljä aamulla, kuten kunnon ihmiset tekevät. Hän lämmittää uudelleen edellisen illan valmiiksi kitkerät kahvit ja puraisee kuivaa ruisleipää. Häntä harmittaa: on niin paljon tehtävää ja niin vähän aikaa.

Ensimmäiseksi kyylä soittaa radioon. Hän valittaa sinne kelvottomista vanhemmista, jotka kasvattavat lapsistaan ihrakasoja: pullamössöä syövät ja TV-pelejä pelaavat aamusta iltaan. Sitten onkin jo kiire.

Kyylä ryntää ulos. Vuodenajasta riippuen hän joko hiekoittaa pulkkamäen tai tervaa keinut. Hän kantaa huolimattomasti pysäköidyt polkupyörät roskakatokseen ja asettaa pönkän pitämään huolen, että hätäuloskäytävästä ei turhaan kuljeta. Hän puhkoo kulkuväylien läheisyyteen jätetyt pallot, jotta voi palauttaa ne omistajilleen postiluukkujen kautta. Kaikki tämä on tehtävä joka aamu ennen kuin koko naapuruston ilmapiirin saastuttavat metelöitsijät heräävät pilaamaan taas kaiken.

Kyylä kerää kuivaushuoneesta sinne vastoin sääntöjä yöksi jätetyt pyykit ja levittelee ne suurella vaivalla lattialle. Hän istahtaa pyykkikorin päälle ja pistää nortiksi.

Kätyrit saapuvat paikalle. Yhdessä he hyväksyvät kyylän laatiman esityslistan taloyhtiön yhtiökokoukseen. Kyylä julistaa päätökset tehdyiksi paukuttamalla juhlallisesti vesiputkia vyössään roikkuvalla vasaralla.

Kyylä katsoo esitykset lainvoimaisiksi välittömästi, koska niistä päättäneiden lisäksi yhteiset asiat eivät kiinnosta ketään: jouluaattona pidettävät jokavuotiset yhtiökokoukset ovat hyväksyneet hänen listansa sellaisinaan jo kolmekymmentä vuotta.

Kello on melkein kuusi. Kyylä käynnistää poran ja jyrskyttää valmiiksi hankkimansa kyltin betoniseinään ulko-oven viereen. Kyltti kirkku suurilla kirjaimilla:

HOX!

PALLO PELIT JA MUUT PELIT JA KAIKEN

LAINEN OLESKELU TALO YHTIÖN PIHA

ALUEILLA KIELLETTY

!!

*************

Jo kauan ennen kuin Facebook-ryhmistä tai ne saastuttavista äityleistä osattiin kuvitellakaan tunnettiin heidän jokaisessa taloyhtiössä vaikuttavat sielunveljensä ja -siskonsa. Näitä pikkusieluisia ihmisraunioita kutsutaan kyyliksi.

Kyylät ovat katkeria räkyttäjiä, jotka tasapainottavat omien elämiensä köyhyyttä pyrkimällä rajoittamaan muiden eloa. He ovat tyytyväisiä vasta, kun naapurusto on tyhjentynyt muista asukkaista ja he saavat murjottaa omaa kurjuuttaan kenenkään häiritsemättä.

Yksi kyylän tärkeimmistä tehtävistä on estää lapsilta heille ominainen käytös. Kyylät pesiytyvät taloyhtiöiden hallituksiin ja asukastoimikuntiin ja runnovat siellä kätyreittensä avustuksella läpi säännöt, jotka pahimmillaan johtavat likimain kaiken kuviteltavan kieltämiseen.

Suomen Unicef julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan ilmoituksesta, jolla kielletään pallopelit jonkun taloyhtiön pihalla. Lappu on jonkun kyylän mestariteos. Hän on siitä luultavasti ylpeä.

Kehotan kääntämään katseet lähimpään kyylään, kun seuraavan kerran joku ihmettelee, että miksi Suomi ei oikein potkupallossa pärjää.

Lue myös:

Äityleitä on kaikkialla

Aiheesta internetissä:

Kuva pallopelit kieltävästä lapusta Suomen Unicefin Facebook-sivuilla

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

X