Vaunut kumoon ja taikaseinä tukkoon

Jaa artikkeliTilaa Seura
kokoomus, maahamuuttajien lastenvaunut ja sosiaalietuudet

kokoomus, maahamuuttajien lastenvaunut ja sosiaalietuudetMystinen taikaseinä suoltaa rahaa maahanmuuttajille samalla, kun rehelliset veronmaksajat joutuvat kitkuttelemaan kurjuudessa. Näin kerrotaan. Kokoomus on kuullut ja ottanut opiksi.

Kahden lapsen yksinhuoltaja valitteli viime viikolla Helsingin Sanomissa, että joutuu kitkuttelemaan 150 neliön omistusasunnossaan jaksamisensa rajoilla, kun verottaja riistää kuudentonnin tuloista ja autoedusta kohtuuttomasti.

– Maksan lasten päiväkotimaksut täysinä ilman alennuksia, vaikka nettopalkkani on huomattavasti alempi kuin kahden vanhemman perheessä, nainen tuskailee.

Näinhän se tietysti on, jos lehdessä niin lukee.

Mutta ei se ole helppoa pariskunnillakaan. Iltasanomissa kerrottiin kuusihenkisestä espoolaisperheestä, joka joutuu reilun yhdeksäntuhannen euron nettotuloistaan huolimatta sinnittelemään vaatimattomasti 300 neliön kortteerissa. Ulkomaillekaan perhe ei pääse matkustamaan kuin ehkä kolmesti vuodessa.

Tuollainen vähäosaisuus mahtaa syntyperäistä suomalaista kismittää varsinkin Espoossa. Siellä nimittäin sossu tunkee maahanmuuttajille tilit, taskut ja kukkarot rahaa täyteen. Kokoomuskansanedustaja Pia Kauma tietää väitteen todeksi, koska on kuullut jonkun jossakin näin puhuvan.

Software Developer Piia Aallonharja esittelee blogissaan laskelmiaan ja kysyy niiden pohjalta, että olisiko Hesarissa ahdingostaan avautuneen yksinhuoltajankin kohta viisaampi jäädä kotiin viettämään stressitöntä elämää ja loisimaan toimeentulotuella.

Pia Kauman tietolähteenä arvostamat kansan syvät rivit ovat jo vuosia tienneet, että hilloa heruu parhaiten, kun käsittelee naamansa kenkälankilla ennen sossussa asioimista. Kuka huomaisi ehdottaa tätä ratkaisua kurjuudessa riutuvalle yksinhuoltajalle?

Kiirettä kannattaa joka tapauksessa pitää. Gallupsuosiosta nautiskelevat kokoomuslaiset aikovat nimittäin kaataa riihikuivaa suoltavan taikaseinän tai ainakin hillitä heikomman aineksen kulutusjuhlia rankalla kädellä.

Oululainen kokoomuskansanedustaja Esko Kurvinen vaatii blogissaan, että palvelut ja etuudet tulisi laskea vuosituhannen alun tasolle. Hämeen kaiku -lehti arvioi verkkosivuillaan, että Kurvisen kurjistukset johtaisivat kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten toimeentulon ja elintason romahtamiseen, koska elinkustannukset ovat vajaassa viidessätoista vuodessa kasvaneet merkittävästi.

Vaikka punaisen lehden väittämät pitäisivätkin paikkansa, voivat kokoomuksen esitaistelijat seurailla kyhäämänsä luokkasodan syttymistä turvallisin mielin norsunluubunkkereistaan: Suomessahan ei edes ole paljoa köyhiä.

Kokoomuslainen sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty arveli taannoin Verkkouutisille, että alle 2100 euroa kuukaudessa tienaavia olisi vähän.

Sittemmin kävi ilmi, että ministeri horisi ilman parempaa tietoa.

Hänen olisi kannattanut kysäistä asiasta puoluetoveriltaan Pia Kaumalta. Hän nimittäin tietää, että köyhiä on Suomessa vähän. Tässä asiassa hän ei edes pohjaa näkemystään aina luotettaviin kuulopuheisiin. Hän perustelee väitteensä tilastoilla.

Kauma kirjoitti viime talvena blogissaan otsikolla Suomessa ei ole paljon köyhiä eikä hyvinvointivaltiota olla ajamassa alas. Kansanedustajan ajatus kumpusi tuolloin tuoreesta tilastosta, jonka mukaan jossakin muualla asiat ovat vielä kurjemmin kuin Suomessa.

Rohkenin olla Kauman Facebook-sivuilla toista mieltä. Kerroin, että minun mielestäni se on paljon, jos joka kuudes suomalainen on joko köyhä tai vaarassa tipahtaa köyhyyteen.

Kun keskustelu oli edennyt muutaman puheenvuoron verran, Pia Kauma toimi kuten jokainen arvonsa tunteva poliitikko: hän poisti omat kommenttinsa ja esti keskustelun jatkumisen heivaamalla minut Facebook-kavereistaan.

Kokoomus kyllä kuuntelee ja ottaa opiksi, mutta ilmeisesti korvia riittää vain niille, jotka ovat valmiiksi omaksuneet puolueen maailmankuvan.

Esko Kurvinen korjaili kritiikin kuultuaan blogikirjoitustaan. Nyt siitä ei enää ota tarkalleen selvää, mitä kaikkea hän haluaisi leikata. Leikata kuitenkin pitää ja rajusti.

Muutaman kuukauden kuluttua on eduskuntavaalit. Vaalien alla poliitikot ovat aina mielin kielin ja lupaavat kaikille kaikkea hyvää. Kokoomus on nyt lupauksiaan tehnyt. Jos puheet ovat jo ennen vaaleja tällaiset, en uskalla edes kuvitella, mitä seuraa niiden jälkeen, kun kenenkään ei tarvitse enää miellyttää äänestäjiä.

Aiheesta internetissä:
Helsingin Sanomat / mielipide: Milloin yksinhuoltajien taakkaa helpotetaan?
Iltasanomat: Pariskunnalle 9100€/kk käteen: ”Ei näillä tuloilla rahassa piehtaroida”
Piia Aallonharja: 6000 € tienaavan yksinhuoltajan tilitys on aiheellinen
Länsiväylä: Espoolainen kokoomuspomo: ”Miksi maahanmuuttajaperheen pitää hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella?”
Helsingin Sanomat: Kansanedustaja Kauma lopettaisi lastenvaunuihin tarkoitetun tuen – perustaisi lastentavaroille kierrätyspisteen
Esko Kurvinen: Minulla on siihen oikeus!
Kokoomusedustaja vaatii rajuja leikkauksia sosiaalitukiin
Pia Kauma: Suomessa ei ole paljon köyhiä eikä hyvinvointivaltiota olla ajamassa alas

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

 

 

 

 

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Miten olet kokenut tulleeksi kohdelluksi sosiaali- ja perhepalveluissa esim. neuvolassa / pk:ssa? Olisi kiva kuulla! 🙂

Millainen on miesasianainen? Semmoseksi menivät kutsumaan. ;)http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/09/09/sanoivat-miesasianaiseksi/

Muistelin, että olisin joskus aiheesta kirjoittanut, mutta en löytänyt. Täytyy vielä kaivella, mutta jos ei löydy, niin pitää kirjoittaa. Ehdottomasti oman postauksen arvoinen asia! Hirveästi en ole vääryyttä kokenut, mutta kyllä sen on huomannut, että monen toimijan silmissä isä on lähtökohtaisesti enemmän sivuroolissa sivuroolissa vanhempana.

”Software Developer Piia Aallonharja esittelee blogissaan laskelmiaan ja kysyy niiden pohjalta, että olisiko Hesarissa ahdingostaan avautuneen yksinhuoltajankin kohta viisaampi jäädä kotiin viettämään stressitöntä elämää ja loisimaan toimeentulotuella.”

Korjaan sen verran, etten ollut sitä mieltä, että Hesarissa avautuneen yksinhuoltajan olisi viisaampaa jäädä kotiin viettämään stressitöntä elämää, koska hänen tilanteensahan tulee paranemaan noin 7 vuoden sisällä, kun kalliit päivähoitomaksut poistuvat ja hän kuitenkin maksaa kokoajan omaa asuntoa eli kerää itselleen varallisuutta (josta tietenkin hänen kuollessaan hänen kaksi lastaan maksaa korkeat perintöverot). Kirjoitukseni kritiikki oli kohdistettu verottajaa kohtaan eli siihen, että korkeastakaan palkasta ei lopulta jää paljoa käteen.

Hedelmällisempi keskustelunaihe olisikin nyt, että miten saadaan ostovoima nostettua kaikissa yhteiskuntaluokissa. Yksi ehdotukseni olisi, että ruuasta poistettaisiin alv kokonaan tai laskettaisiin huomattavasti. Sosiaaliturvassa olen tällä hetkellä miettimässä yhdistelmää byrokratiaa pienentävästä kansalaispalkasta ja siitä, että esim. ensimmäiset 10 000 euroa voisi tienata verovapaana vuodessa. Nämä ovat minulla vielä mietintä asteella.

Laura Rädyn virheellinen kommentti, ettei Suomessa ole paljoa alle 2100 euroa kuukaudessa tienaavia tarkoitti muuten sitä, että hän olisi halunnut lapsivähennyksen koskevan myös enemmän kuin 2100 euroa kuukaudessa tienaavia, joka olisi ainakin omasta mielestäni hieno asia. Lapsi lensi taas vaan pesuveden mukana, kun kansa ehti jo pöyristyä.

Ymmärrän kyllä, mitä Räty ajoi takaa, mutta sanat oli aseteltu erinomaisen varomattomasti varsinkin tässä tilanteessa.

Ruuan arvolisäveron poistaminen tai edes alentaminen olisi minunkin mielestäni erinomainen asia. Myös kansalaispalkkaa pitäisi miettiä ihan vakavissaan.

Löysinpä hyviä kirjoituksia tästä blogista! Kiitos!

Oles hyvä vain!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X