”Poliisi valehtelee”

Jaa artikkeliTilaa Seura
"Poliisi valehtelee" - Helsinkiin kootaan katupartiota vastaamaan uhaksi koottuja maahanmuuttajia vastaan

"Poliisi valehtelee" - Helsinkiin kootaan katupartiota vastaamaan uhaksi koottuja maahanmuuttajia vastaanPoliisi puhuu, mutta raivostuneet kansalaiset eivät usko. Helsinkiin kasataan katupartiota valvomaan järjestystä. Mitä seuraa, jos luottamus järjestelmään romahtaa?

Poliisi tappoi nuoren miehen kuudellatoista laukauksella, koska luuli tämän kädessä ollutta voileipää aseeksi.

Noin uskovat monet amerikkalaiset St. Louisin kaupungissa. Ihmiset ovat edelleen raivoissaan parin kuukauden takaisesta tapauksesta, jossa poliisi ampui toisen nuoren miehen. He eivät usko viranomaisten näkemystä, jonka mukaan tällä kertaa surmansa saanut olisi itse avannut tulen.

Suomessa media on suoltanut parin viime päivän aikana valtavan määrän juttuja, joissa poliisit ja muut viranomaiset kertovat virallisia ja epävirallisia näkemyksiään. Ääneen ovat päässeet myös eri alojen asiantuntijat.

Heitä ei uskota.

Vihaiset ihmiset eivät usko, että Helsingin raaoissa väkivaltarikoksissa ei olisi kyse maahanmuutosta ja rasismista kantaväestöä kohtaan. Heidän mielestään poliisi valehtelee väittäessään toisin.

Helsinkiin on  jo koottu katupartiota, jonka tarkoitus on vastata uhkaan, jonka maahanmuuttajien väkivallan uskotaan aiheuttavan.

– Kerätään 40 akkaa ja ukkoa ja kaikille pesäpallomailat,sitten apinanraivolla päälle,oliko siinä suunnitelma, eräs partioinnin toimintaa hahmotellut kirjoitti.

Helsinkiläisen nuorisoporukan väkivaltarikokset tulkitaan todisteeksi, joka vahvistaa valmiiksi kiveen hakattuja käsityksiä.

– Television ääressä saattoi vain nauraa niin surkea oli poliisiparan yritys selvittää asia mamujen kannalta parhain päin. Surullista. Noin pitkälle on hyysäämisessä menty, kirjoitti eräs epäuskoinen Iltalehden keskustelualueella.

Poliisikansanedustaja Tom Packalénin blogikirjoitus vahvistaa monen mielestä epäilyt maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen tekemien väkivaltarikosten salailusta.

– Niistä piti kuitenkin tiedotusohjeen mukaan puhua vain tavallisina väkivaltarikoksina ja erityispiirteet piilottaen, koska tekijät kuuluivat vähemmistöön, Packalén muisteli omia poliisiaikojaan.

Hän väitti blogikirjoituksessaan, että tällä viikolla kohun nostaneet väkivaltarikokset olisi suunnattu nimenomaan kantasuomalaisia vastaan. Hän ei ole päivittänyt kirjoitustaan, joten hänen voidaan katsoa seisovan edelleen sanojensa takana, vaikka poliisi on näkemyksen kiistänyt.

Raivostuneet kansalaiset uskovat ennemmin Packalénia.

Tämän totuuden mukaan viranomaiset suojelevat suurta määrää Suomessa riehuvia väkivaltaisia maahanmuuttajia, jotka hyökkäävät järjestelmällisesti ja rasistin motiivein kantaväestöä vastaan.

– Totuuden puhujat on aina yritetty mustamaalata ja sivistymättömämmissä(v**** mikä sana)maissa pahempaakin. Kohta ryvetään totaalisesti kusessa hottetottien ja mokkiksien invaasiossa, puki asian sanoiksi eräs kansalainen Facebookissa.

Se, että yhä useamman mielestä poliisi ja muut viranomaiset valehtelevat, on vielä huolestuttavampaa kuin Helsingissä tapahtuneet järkyttävät väkivaltarikokset.

Poliisin uskottavuus on muutenkin ollut koetuksella. Helsingin huumepoliisin päällikkö viruu vankilassa, koska hänen itsensä epäillään pyörittäneen valtavaa huumebisnestä. TV:stä tutun julkkispoliisin oikeudenkäyntiä seurataan viihteellisenä jatkokertomuksena kuin saippuasarjaa. Itse poliisiylijohtaja kaavailee Suomeen järjestelmää, jossa poliisien puuttuessa kansalaiset usutetaan kyttäämään toisiaan. Nettipoliisit pistävät univormunsa arvovallan laillisuuden valvomisen sijasta lakien muuttamiseen ja jopa Kokoomuksen vaalityön edistämiseen.

Ja nyt vielä tämä: kymmeniä lapsiin ja nuoriin kohdistuneita pahoinpitelyjä, joista ei ole suostuttu riittävän näyttävästi kertomaan ennen kuin jonkun sosiaalityöntekijän viesti vuosi nettiin.

Miksi kukaan uskoisi poliisin? Monessa muussa maassa ylin poliisipäällikkö tai jopa asiasta vastaava ministeri olisi pistetty kilometritehtaalle, jotta kansalaisille syntyisi kuva, että asiat otetaan vakavasti.

– Jos ja kun viranomaiset eivät pysty pitämään hommaa enemmistöä tyydyttävällä tasolla kurissa, seuraavat vaihtoehdot ovat omankädenoikeus, alistuminen ja politiikka. Moni kokee ensinmainitun parhaaksi, kirjoitti nimetön kommentoija aikaisemman kirjoitukseni kommenteissa.

Jos kaduilla ruvetaan pelkän partioimisen sijaan jakamaan oikeutta kansantuomioistuimissa, voi siitä syntyvää kierrettä olla enää vaikea pysäyttää. Jos riittävän moni menettää luottamuksen yhteiskuntaan, tulee elämästä meille kaikille hyvin ikävää.

Yhteiskuntarauha perustuu luottamukseen. Luotamme siihen, että valtaosa noudattaa pelisääntöjä. Jos säännöt menettävät merkityksensä ja oikeutuksensa, olemme suurissa vaikeuksissa. Poliiseja ei voi olla niin paljoa, että kaikki voitaisiin teljetä tyrmään.

Mutta kuinka luottamuksen voi palauttaa? Riittääkö raivostuneille enää muu kuin joukkokarkotukset ja keskitysleirit?

Poliisi on ottanut Helsingin väkivaltarikoksiin aktiivisesti kantaa niin tiedotusvälineiden haastatteluissa kuin omalla tiedotteellaankin. Mutta riittääkö se? Pystytäänkö luottamus poliisiin palauttamaan sellaiseksi, että kansa tai edes kansanedustajat uskoisivat, mitä komisariot sanovat?

Ja jos ei pystytä, niin mitä sitten tehdään?

Jäämmekö vain odottelemaan, että kohu laantuu ja huomio kääntyy siihen, kuinka joku tosi-tv-tähti on hankkinut silikonit? Annetaanko tämänkin tapauksen jyrkimpien tulkintojen jäädä lastenvaunukaplakan tavoin vallitseviksi totuuksiksi, jotka sitten taas seuraavan kohun sattuessa kaivetaan todisteeksi?

Vai pitäisikö meidän odotellessa keskittyä huolehtimaan, että ihmisillä olisi järkevämpää tekemistä kuin hakata ohikulkijoita tai kivittää pankin ikkunoita?

*************

Ilmeisesti Suomessa on enää natseja ja vihervasemmistolaisia. En tiedä, kumpaan porukkaan kuulun. Voinko kuulua kumpaankaan, jos tuomitsen kaiken riehumisen ja väkivallan riippumatta siitä, perustellaanko niitä sosiaalisella epätasa-arvolla, isänmaallisuudella, huvilla tai ihan millä vain?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Jengiväkivallasta järkyttyneet huutavat skinejä apuun

Vaunut kumoon ja taikaseinä tukkoon

Aiheesta internetissä:

Iltasanomat: Lista katujengiläisten nimistä leviää netissä – poliisilta vakava varoitus

Los Angeles Times: Tensions rise as white St. Louis police officer shoots black man dead

NBC: St. Louis Teen Vonderrit Myers Killed by Cop Faced Trial for Gun Charge

Tom Packalén: Epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan hedelmät alkavat kypsyä

Yle: Nuorisoporukka hakkaa ikätovereitaan Helsingissä

Iltalehden keskustelu: Poliisi: Ei maahanmuutto-ongelma

Iltasanomat: Tv-poliisin tunteet kuumina käräjillä: Ihmissuhderiitoja ja lapsikiistoja

Helsingin poliisilaitos: Nuorisoväkivaltaa kitketään pitkäjänteisellä viranomaisyhteistyöllä

Nettipoliisi Sami Grönforsin kokoomuspoliitikon vaalityötä edistävä Facebook-päivitys

Nettipoliisi Piia Katajalan lakimuutoksen puolesta kampajoiva Facebook-päivitys

Mikko Paatero: Kyläpoliisit takaisin

Yle: Tutkinnanjohtaja: Aarnion ja muiden epäiltyjen epäillään saaneen huumekaupasta 1,3 miljoonaa euroa

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Hemmetin hyvä kirjoitus!

En usko, että ihan vielä perustetaan Lapuan liikkeitä, mutta lähellä se on.

Tämä todennäköisesti annetaan anteeksi ja laitetaan keskenkasvuisten nulikoiden syyksi. Unohdu se ei tosin milloinkaan, vaan kaivetaan esiin seuraavan kerran, kun mamut järjestävät ikävyyksiä. Nämä tuppaavat sitten kasaantua ja kun p-kasa on tarpeeksi iso, se lapataan mamujen niskaan.

Tässä kyllä hyvin näkee, miten Suomi ja suomalaiset poikkeavat muista.

Englannissa nämä ”hakkaa mainonaamaa” -kisat eivät enää aiheuta juuri minkäänlaista vastareaktiota – saati sitten kansanliikettä.

Me suomalaiset olemme erilaisia. Suomi on oikeastaan aina ollut hyvin epäluuloinen kaikkea uutta kohtaan. Aina on ensin seurattu, miten muille käy, kun he suinpäin ryntäävät kokeilemaan kaikkea uutta kuten nyt esimerkiksi hallitsematonta maahanmuuttoa tunnetusti vihamielisesta uskontokulttuurista.

Me olemme katselleet, miten asiat toimivat muissa maissa, emmekä ole avanneet portteja sepposen selälleen kuten Ruotsi. Katsokaapa Ruotsia nyt. Esikaupunkialueita, joissa muaahanmuuttajien osuus lähenee sataa prosenttia, ja juuri nämä lähiöt ovat niitä ongelmapesäkkeitä. Poliitikot ja poliisit ovat jo käytännössä nostaneet kätensä pystyyn.
Ambulanssit, vartijat, palokunta ei uskalla ajaa näihin lähiöihin. Ilmeisesti poliisikaan ei enää halua sinne mennä.

Ruotsalaiset ovat päästäneet maahansa syntymään alueita, joihin he itse eivät ole enää tervetulleita.

Suomessa asiat eivät mene ihan näin helposti läpi mamujen kannalta. Yrittäkää vain hakata lapsiamme, valloittaa lähiöitä ja julistaa pyhää sotaanne.
Toisin kuin ruotsalaiset, suomalaiset ovat tottuneet sotimaan.
Eivätkä suomalaiset milloinkaan unohda kokemaansa vääryyttä. Näiden hakkaajien, tulevien hakkaajien ja heidän kasvattajansa on syytä muistaa se, että suomalaiset maksavat aina potut pottuina – ja mieluiten oikein korkojen kera.
Jos perussuomalaiset pääsevät vallankahvaan, kuka tietää, mikä mamuja odottaa. Kenties kotiinpaluu.

***

Poliisi on kertonut, etteivät nuoret kuulusteluissa osanneet kertoa mitään järjellistä syytä hakkaamiselle. Itse haluaisin kuitenkin kuulla tarkemmin, mitä syitä nuoret ovat kertoneet. Voihan kysymys olla uskonnollis-kulttuurisesta erosta. Poliisi ei ehkä pidä uskonnollisia syitä järjellisinä perusteina – kuten ei pitänyt hovioikeuskaan Jussi Halla-ahon tapauksessa.

Facebook-ryhmässä ”Katupartio suomalaisten turvaksi” ryhmän jäsenet julkaisevat syyttömien ulkomaalaisten nuorten kuvia ja nimilistoja. Ryhmän jäsenet ovat suomalaisia aikuisia, mutta ovat taantuneet teinien tasolle ja solvaavat rasistisilla haukkumasanoilla kuvissa esiintyviä nuoria. Onko tämä vastuuntuntoisen aikuisen touhua? Mitä tällä saavutetaan ja minkälaista esimerkkiä tälläiset agressiivisesti käyttäytyvät aikuiset antavat nuorille? tälläinen agressiivinen ja ulkomaalaisvastainen partio työlllistää poliisia entisestään ja aiheuttaa turvattomuuden tunnetta meille helsinkiläisille.

Minä en ainakaan kaipaa yhtään tämän tyylistä katupartiota Helsinkiin. Meillä on jo hyviä ja rauhallisia katupartioita, kuten esimerkiksi Saapas-ryhmä. Hyvät rasistiset katupartiolaiset, pysykää omalla paikkakunnallanne, älkää tulko Helsinkiin, kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X