Putinin koirat

Jaa artikkeliTilaa Seura
vladimir-putin-koirat

vladimir-putin-koiratMinua ja minun kirjoituksiani on otettu ja yritetty ottaa osaksi likaista propagandaa. Se ei käy päinsä. Minä en rupea Putinin koiraksi. Niitä meillä on liikaa jo ennestääkin. Tämä on osaltani Laajasalo-saagan viimeinen osa.

Muistanette Pavlovin koirat? Ne ehdollistettiin kuolaamaan, kun ne kuulivat kellon kilahduksen. Putinin koirat on ehdollistettu räksyttämään heti, kun jossakin risahtaa jotakin vähänkään sellaista, joka voitaisiin tulkita venäläisvastaiseksi. Minä en sellaiseksi rupea.

Jopa minusta, vähäisestä isäbloggaajasta, yritettiin saada tietolähde, joka tarjoilisi Vladimir Putinin Venäjälle venäläisen uhrin Laajasalon kohutusta henkirikoksesta. Venäjän nykyisen despoottihallinnon media on valjastettu sellaista etsimään.

Maanantaina minuun otti yhteyttä Putinin hallintoon läheisessä suhteessa olevan tiedotusvälineen toimittajaksi esittäytynyt henkilö. Hän yritti saada vahvistusta sille, että Helsingin Kokoomusnuorten toiminnanjohtajan Jukka Romppaisen tunnustaman henkirikoksen uhri olisi venäläinen.

Henkilö kertoi, että Venäjän tiedotusvälineissä on esitetty väitteitä uhrin venäläisyydestä. Hän uteli minulta lisätietoja tapauksesta.

Uhrin venäläisyys halutaan varmistaa ja jopa minut koetaan mahdolliseksi tietolähteeksi, vaikka en missään ole edes vihjannut, että tietäisin tapauksesta kerrassaan mitään, mikä olisi lähtöisin muualta kuin tiedostusvälineiltä.

Kerroin toimittajalle totuudenmukaisesti, että minun käsittääkseni mikään luotettava taho ei ole virkkanut uhrin kansallisuudesta mitään.

Minulla ei ole syytä epäillä, että henkilö ei olisi oikeasti mainitsemansa tiedotusvälineen toimittaja.

Minulla on kuitenkin syytä epäillä venäläisen lehdistön riippumattomuutta. Ohikiitävän hetken mielessäni kävi, että entäs jos tekisin testin: syöttäisin toimittajalle ihan mitä hyvänsä roskaa, mitä hän haluaa kuulla ja sitten katsoisin, julkaistaisiinko tiedot sellaisenaan.

Kaikki ei ole kuitenkaan myytävänä. Minä en rupea kohubloggaajaksi -dosentin rinnalle.

En rupea tällaisen asian kanssa leikkimään edes koemielessä.

Minua syytettiin Laajasalon henkirikoksen politisoinnista, mutta oikeat politisoijat löytyvät ihan muualta. Putinin Venäjälle meidän pääministeripuolueemme pikkupomon murhaama venäläinen olisi onnenpotku. Putin tarvitsee ulkoisia uhkia, joita naapurimaissa tapahtuva venäläisten häiriköinti tai räikeimmillään tappaminen erinomaisesti edustavat, vaikka niillä ei olisi mitään tekemistä politiikan kanssa.

Voi olla, että Yhdysvaltojen ja ylipäänsä kaiken muun sellaisen pahaksi väitetyn aivopesu on purrut ja kunnioitan Suomessa kohtuullisen hyvässä mallissa olevaa länsimaista demokratiaa sananvapauksineen ja muineen liian sinisilmäisesti. Voi olla, että uskon meikäläistä tiedonvälitystä liian herkästi, enkä tunnista totuutta propagandasta.

Uskon kuitenkin, että suuren ja mahtavan naapurin media löytää tavalla tai toisella haluamansa. Meillä majailevat Putinin koirat räkyttävät halutun tarinan, eikä sillä ole niin väliä, onko se totta vai ei.

Jos vaikka poliisi kertookin, että henkirikoksen motiivi on ollut kaikkea muuta kuin poliittinen, sitä tuskin uskotaan. Tarina venäläisvastaisesta viharikoksesta siivittää paljon terhakkaammin naapurin ukon pyrkimyksiä uusiin korkeuksiin. Tässäkin tapauksessa poliisi valehtelee, jos sen kertomus ei sovi valmiiksi omaksuttuun tarinaan.

Huomatkaa, että en mainitse nimiä tai linkitä lähteille, mistä näitä puheita löytyy. Jos jotakin kiinnostaa, niin tietänette, millä hakusanoilla niitä kannattaa ruveta etsimään.

Sinänsä vastenmielinen henkirikos on muuttunut entistäkin vastenmieliseksi peliksi. Siitä on uhrin kunnioittaminen kaukana, kun koirat kaluavat suuresta vääryydestä polttoainetta oman raivohulluutensa vielä suurempaan vääryyteen.

Minä olen saanut tästä sopasta tarpeekseni. Ennen ja jälkeen toimittajan yhteydenottoa minun kirjoituksiani on linkitetty, jaettu ja käytetty lähteinä sellaisissa yhteyksissä, joiden kanssa en halua olla missään tekemisissä tai varsinkaan olla niille hyödyksi.

Pidän kiinni siitä, että minulla on meikäläisen sananvapauden puitteissa oikeus sanoa asioista ihan mitä lystään, vaikka sitä joku haluaisikin väännellä omien tarkoitushakuisten tulkintojensa kanssa ajamaan jotakin ihan muuta asiaa. En kuitenkaan halua, että minua sotketaan tai yritetään sotkea näihin likaisiin poliittisiin tai jopa kansainvälispoliittisiin leikkeihin sen vuoksi, mitä kirjoitan.

Mietin hetken, että poistaisinko aikaisemmat aihetta käsittelevät kirjoitukseni, mutta sitä en tee. Seison sanojeni takana. Tästä lähtien en kuitenkaan tähän tapaukseen enää puutu.

Katsoin velvollisuudekseni kertoa vielä tämän viimeisen osan tähän saagaan. Persujen ja kokoomuslaisten vihan kanssa pärjää, mutta kirjoitusteni sotkeminen Putinin leikkeihin on aiheuttanut minulle viime päivinä pahoinvointia.

Lukipa niitä kukaan tai ei, ainakin jonkun aikaa tästä eteenpäin minä keskityn viattomiin perhejuttuihin.

Päivitetty 23.10.2014 klo 17.45:
Lisätty kappale, joka alkaa Jos vaikka poliisi kertookin, että henkirikoksen motiivi on ollut kaikkea muuta kuin poliittinen…

Lue myös:

Romppainen, Immonen, Bäckman ja minä: Joron jäljet – rautalankaversio
Bäckman: Venäläisviha kokoomuspomon tunnustaman henkirikoksen motiivi?
Surman tunnustaneen irvokas runo: Valtio pakottaa tappamaan
”Poliisi valehtelee”
Venäjä hyökkää Suomeen
Uljaampi uusi maailma vaatisi vallankumouksen

Aiheesta internetissä:

MTV: Poliisi: Riita koirien kohtelusta johti Laajasalon henkirikokseen

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

X