Kuinka lapsiystävällinen kaupunki tuhotaan

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ilmeisesti Oulun kaupunginjohtaja vihaa lapsia. Suurin valtuustoryhmä keskusta on vitsi.

Ilmeisesti Oulun kaupunginjohtaja vihaa lapsia. Suurin valtuustoryhmä keskusta on vitsi.Oulun kaupunginjohtaja vihaa ainakin heikomman aineksen lapsia. Kaupungin suurin valtuustoryhmä on äänestäjiä ja heidän älykkyyttään halveksiva vitsi. Tällä menolla lapsiystävällinen Oulu on pian vain kaunis muisto.

Oulun kokoomuslainen kaupunginjohtaja Matti Pennanen vihaa lapsia. Tai en oikeastaan tiedä, vihaako hän lapsia, mutta sellaisen kuvan miehestä saa, kun seurailee hänen ratkaisuehdotuksiaan kaupungin taloustilanteen kohentamiseksi. Kukaties hän vihaa vain niitä heikomman aineksen lapsia, joka tarvitsevat julkisia palveluita.

Pennasen karmeimmat hankkeet ovat kuitenkin vesittyneet, koska kaupunkilaisten vaaleilla valitsemat päättäjät ovat pistäneet hanttiin. Tästä on annettava tunnustusta Oulun kaupunginvaltuuston suurimmalle ryhmälle, keskustalle.

Nyt keskusta on kuitenkin pelaamassa itsensä pois pelistä. Sitä ei voi ottaa enää vakavasti. Äänestyksissä sillä toki äänet on, mutta kepulaisten puheet rupeavat olemaan yhtä tyhjän kanssa. Naurettavaksi käyneen poppoon vaikutusvalta hupenee, ja vastavoima kaupunginjohtajan häikäilemättömille hankkeille jää pienempien ryhmien järjestettäväksi. Niiden rahkeet ovat kuitenkin valitettavan vähäiset.

Soppa juontaa juurensa viime kesään. Tuolloin kaupunginvaltuustossa puitiin Sanginjoen ulkometsän suojelemista. Kaoottiseksi livennyt käsittely saavutti kliimaksinsa, kun keskustan nouseva tähti, sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Matias Ojalehto riensi ripittämään puoluetoveriaan tämän äänestyspäätöksestä. Valtuutettu säikähti sen verran, että muutti äänensä toivotunlaiseksi. Tämä yksi ääni ratkaisi metsäalueen kohtalon.

Asiasta nousi välittömästi kohu eikä suotta. Kaikki tietävät, että puolueet tekevät ryhmäpäätöksiä siitä, kuinka asioista äänestetään. Näin julkeaa käytöstä äänestystilanteessa nähdään kuitenkin harvoin.

Ojalehto räki päin demokratian ja äänestäjien kasvoja. Tuli harvinaisen selväksi, että ne, jotka olivat vaaleissa äänestäneet painostettua valtuutettua, olivat heittäneet äänensä henkilövalinnan osalta hukkaan.

Onneksi Ojalehdon käytös tallentui. Sitä on taivasteltu YouTubessa jo pian 18 000 kertaa.

Oli päivänselvää, että sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja oli menettänyt edellytykset jatkaa tehtävässään. Oli selvää, että hän oli häpeäksi kaupungille ja puolueelleen.

Öykkäri itse katsoi kuitenkin viisaimmaksi vaieta. Hän ei eronnut paikaltaan, ja muutamien ylimalkaisten tokaisujen lisäksi hän ei asiaan palannut. Ilmeisesti hän arveli, että kaplakka unohtuisi ennen kevään eduskuntavaaleja, joissa hän on ehdolla.

Mutta ei tässä vielä kaikki.

Viime maanantaina kaupunginvaltuusto kokoontui jälleen. Jo kesken kokouksen Facebookiin päivittyi vihreiden Janne Hakkaraisen toimesta tieto, että keskusta on pistänyt kokouksessa kiertämään nimilistan, jossa esitetään, että kaupunginvaltuuston kokousten suorat nettilähetykset lopetetaan.

Kevään eduskuntavaaleihin saakka.

Säästösyistä, kuulemma.

Jo kesän tapahtumista kävi ilmi, että ainakaan Oulun keskustalaiset eivät äänestäjiä kunnioita. Nyt vaikuttaa siltä, että he pitävät meitä vielä tyhminäkin.

Kuulkaahan nyt, kepulaiset. Ne Sanginjoen suojelun sekoilut tapahtuivat juhannuksen alla. Kyllä me ne vielä muistamme.

Te sanotte, että lähetyksillä on niin kovin vähän katsojia. Se on teidän kannaltanne hyvä juttu. Se tarkoittaa sitä, että olette nyt jo useamman kuukauden ajan onnistuneet käyttäytymään kokouksissa asiallisesti. Jos nämä lähetykset ovat keino pitää teidät ruodussa, niin se on joka pennin arvoista.

Minä toivon, että ymmärtäisitte viimein tehdä oikeat ratkaisut. Korkeisiin asemiin nostetut töppäilijät saisivat tehdä johtopäätöksiä ja kantaa poliittista vastuuta.

Minä toivoisin, että te voisitte palata jälleen vaikuttavaksi ryhmäksi hillitsemään kaupunginjohtajan kiimaa tehdä virheitä, joiden seuraukset ovat arvaamattomat ja joita saamme päivitellä pahimmillaan vielä vuosikymmenienkin kuluttua.

Valtuustoryhmistä kasattu niin sanottu remonttiryhmä esitti jo laajan kattauksen toimia, joilla päiväkotilapsia ja koululaisia halutaan pompotella. Matkat pitenevät ja turvallisen kokoiset yksiköt ovat muisto vain. Ilmeisesti ryhmäkokojakin ollaan kasvattamassa: kuinka muuten lakkautettavien toimipisteiden lapset saadaan mahdutettua olemassa oleviin ryhmiin, kuten esityksessä haikaillaan?

Pennanen pistää omilla ehdotuksillaan vielä pahemmaksi. Kotihoidontuen kuntalisäkin on menossa.

Viimeksi keskusta oli avainasemassa torppaamassa tuota hanketta. Asiasta puhuttiin kovaan ääneen, ja puoluetta kuunneltiin.

Nyt keskustaa ei kukaan ota vakavasti. Se tunnetaan vain sinä porukkana, joka halveksii avoimesti kaupunkilaisten tahtoa ja älykkyyttä.

Potkikaa painolastit, ja ruvetkaa tekemään työtä, jolla on merkitystä.

Tässä vaarallisessa tilanteessa jopa keskusta olisi tervetullut tekijä pelastamaan sitä vähää, mitä lapsiystävällisestä Oulusta on jäljellä.

Älkää tulko ainakaan minua syyttämään, kun jo rapistuneen Arina-palatsin valokatteet kivitetään parinkymmenen vuoden päästä viikoittain pirstaleiksi pitkin Isoakatua.

*************

Otsikon kysymysmerkitön kysymys oli retorinen, mutta vastaan siihen silti.

Lapsiystävällinen kaupunki tuhotaan asettamalla pitäjän johtaville paikoille ihmisiä, jotka ovat kyvyttömiä näkemään nenäänsä pitemmälle. He osaavat asettaa lyhyen aikavälin aineellisen hyvän pitkän aikavälin hyvinvoinnin edelle. He osaavat edistää itsekkäästi henkilökohtaisia tavoitteitaan sen sijaan, että toimisivat yhteisön eduksi.

He ymmärtävät, että lapset on kätevää heittää tuleen. Lapset kostavat vasta vartuttuaan, ja sitten se on jonkun muun ongelma.

Näin kaupungista saadaan tuhottua lapsiystävällisyys pikaisesti. Lapset kiittävät sitten kasvettuaan tuhoamalla sen, mitä jäljelle on jäänyt.

Lue myös:

Oulussa sytytetään suurpaloa
Oulu säästää päiväkodeista, sijoittaa ydinvoimaan?
Vaarallista kuin porno – päättäjät tuomitsevat tanssiesityksen ennakkoon

Aiheesta internetissä:

Kaleva: Sanginjoen ulkometsää ei suojella – Ojalehdon painostus ratkaisi
Janne Hakkaraisen Facebook-päivitys
Oulun valtuustossa aloite kokousten nettilähetysten lopettamiseksi

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

 

 

X