Vihreät nuoret julisti sodan lapsiperheitä vastaan

Jaa artikkeliTilaa Seura

vino-hyokkaa-lapsiperheita-vastaanVihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO vaatii kotihoidontuen lakkauttamista. ViNO yhtyy näin sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn johtamaan sotaan lapsiperheitä vastaan.

ViNO esittää tiedotteessaan, että kotihoidontuesta luovuttaisiin Suomessa kokonaan. Sen tilalle järjestö ottaisi käyttöön 6+6+6 -mallin, jossa vanhempainrahaa korvamerkittäisiin molemmille vanhemmille puoli vuotta. Kolmannen kuuden kuukauden jakson vanhemmat voisivat käyttää haluamallaan tavalla.

ViNO ei mainitse tiedotteessaan emopuolueensa vihreiden ajamaa perustuloa, joten vanhempainvapaakauden jälkeen perheet eivät saisi järjestön mallin mukaisesti mitään tukea lasten kotihoidon järjestämiseen.

ViNO haluaa toisin sanoen heikentää erityisesti pienituloisten perheiden mahdollisuutta hoitaa pienet lapset kotona. Suurituloisia malli palvelisi paremmin, koska he eivät ole niin riippuvaisia kotihoidontuen kaltaisista suuruudeltaan vähäisistä etuisuuksista, joilla voi kuitenkin olla merkittävä vaikutus pienituloisen perheen hyvinvointiin.

ViNOn tavoite on ilmeisesti täyttää maamme päiväkodit puolitoistavuotiailla lapsilla ja aiheuttaa tällä muutenkin suurissa talousvaikeuksissa painiskeleville kunnille lisäkustannuksia. Kunnat rahoittavat palveluitaan kuntalaisilta perittävillä kunnallisveroilla, jotka eivät ole progressiivisia: niitä peritään suhteellisesti yhtä paljon tulotasosta riippumatta – toisin kuin valtionverotuksessa. Tämä vähentää verotuksen progressivuutta ja parantaa hyvätuloisten asemaa pienituloisiin verrattuna.

ViNO perustelee hyökkäystään sillä, että järjestö arvelee, että toimet edistäisivät sukupuolten välistä tasa-arvoa.

ViNO yhtyy vaatimuksellaan palkansaajajärjestö Akavan kanssa rintamaan, joka pyrkii sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn ja muun kokoomuksen johdolla heikentämään perheiden ja pienituloisten asemaa.

Lue myös:

Kotihoidontuki lakkautetaan kokonaan?

Perheille vaaditaan tuhannen euron vuosittaista tasa-arvomaksua

Aiheesta internetissä:

ViNO: Vihreät nuoret: Kotihoidontuki on lakkautettava

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Vihreät nuoret kyllä todellakin kannattavat perustuloa. Ei jokaiseen kannanottoon mahdu kaikkia järjestön kantoja eikä jonkin puuttumisesta kannata vetää liikaa johtopäätöksiä.

Minun silmääni pisti nimenomaan perustulon puuttuminen tiedotteesta. Asia olisi aivan eri, jos kotihoidontuen lakkauttaminen ja perustulo kytkeytyisivät toisiinsa. Tätä Vihreät nuoret ei tiedotteensa mukaan aja.

Eläpäs hätiköi! Jos olisit ottanut selvää asioista edes hiukan, kuten hyvä kirjoittaja tekee, olisi sinun tiedossa että vihreät nuoret kannattavat perustulomallia. Eli koko blogi tekstisi sisältö vesittyi samantien!

Vihreät nuoret eivät kannanotossaan sitoneet kotihoidontuen lakkauttamista perustuloon. He vaativat tuen lakkauttamista huolimatta siitä, toteutuuko perustulo vai ei. Hyvinä kirjoittajina Vihreät nuoret olisivat varmasti tiedotteessaan maininneet, jos näiden kahden asian pitäisi olla heidän mielestään toisiinsa sidottuja.

Voi yrjö, eikö nämä vihreät voisi jo tajuta tän olevan umpikuja, johon ei kannata itseään ajaa aina vain uudelleen ja uudelleen. Suomalaiset arvostavat lapsiaan ja perheitään!

On kyllä kummallinen kannanotto ja varsinkin kummalliseen aikaan.

Eli he haluavat samalla vaikeuttaa myös esim. imetystä. Hyvin he vetävät!!!!! Äiti voisi imettää maksimissaan sen puolen vuoden, sitten se tehtäisiin lakipäätöksellä mahdottomaksi. Ei riitä sanoja kuvaamaan mitä mieltä olen tuosta puolueesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X