Kukaan ei korjaa vaarallista päiväkotia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Oululaisen päiväkodin aita on ollut rikki jo yli viikon.

Oululaisen päiväkodin aita on ollut rikki jo yli viikon.Oululaisen päiväkodin ulkoilupihan aidassa on ollut ammottava reikä jo yli viikon. Kukaan ei tee asialle mitään. Eilen aidasta rikkoutui vielä porttikin.

Oululaisen päiväkodin portilla seisoo varhaiskasvatuksen koulutettu ammattilainen. Hänen arvokasta työaikaansa kuluu siihen, että hän seisoo vahtimassa, että alle 4-vuotiaat ulkoilijat eivät livahda avoimesta portista maailmalle.

Portti on sillä tavalla epäkunnossa, että se ei mene kiinni. Vika huomattiin edellisenä aamuna. Henkilökunta ilmoitti siitä kiinteistöhuoltoon välittömästi. Kukaan ei tullut korjaamaan. Niinpä yhden on seistävä vartiossa.

Viallinen portti on osa pihaa reunustavaa aitaa. Pihan kulmassa aidassa on pari metriä leveä reikä. Se syntyi ilmeisesti lumitöiden yhteydessä. Irronnut pätkä aitaa on aseteltu reiän tukkeeksi nojalleen niin, että sen molemmin puolin on pienellä lapsella varsin esteetön pääsy pois piha-alueelta.

Päiväkodin henkilökunta on ilmoittanut asiasta kiinteistöhuoltoon lukuisia kertoja. Kukaan ei ole tehnyt mitään.

Aita on ollut rikki jo yli viikon.

Kyllä: minun lapseni on tuossa päiväkodissa ja ulkoilee tuolla pihalla.

Miksi vikoja ei korjata? Voisiko varhaiskasvattajalla olla tarkoituksenmukaisempaa tehtävää kuin toimia portinvartijana? Odotellaanko tässä, että joku lapsi ensin karkaa?

Pohdin kysymyksiä ja tulen ainoaan mahdolliseen lopputulokseen: tämä ei käy.

Tavoitan Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen palvelujohtajan vasta myöhään iltapäivällä. Hän kuuntelee selostukseni ja on kanssani samaa mieltä: tällainen ei käy.

Hän lupaa ottaa asian hoitoonsa. Luotan hänen sanaansa ja uskon, että viat tulevat nyt korjatuksi.

Mutta eihän tämä pitemmän päälle näin voi mennä, että edes alkeellisimpia turvallisuuteen saumattomasti liittyviä vikoja ei saada pyynnöistä huolimatta korjatuksi ilman, että joku huolestunut kansalainen rupeaa soittelemaan asian perään ja usuttaa korkeimman keksimänsä asiaan suoraan liittyvän johtajan toimiin.

Jos päiväkodin aidassa on reikä, se tulee korjata viiveettä – ennen kuin käy huonosti. Ei seinistä säästäminen sentään sitä tarkoita, että vielä seisovien seinien tulee antaa romahtaa omia aikojaan.

Eritoten lasten turvallisuus on niitä seikkoja, joista tyhjätaskuisellakaan kaupungilla ei ole varaa tinkiä. Niiden säästöjen hinta voi olla niin korkea, että ne eivät ole enää rahalla korvattavissa.

Päivitys 4.2.2015 klo 9.40:
Viat on korjattu. Hyvä niin. Viikko on silti aivan liian pitkä aika tällaisten turvallisuuteen suoraan vaikuttavien vikojen korjaamiseen. Toivottavasti hommat sujuvat jatkossa jouhevammin.

Lue myös:

Lapsi karkasi päiväkodista

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

 

 

X