Kiitos tästä, Johanna Tukiainen

Jaa artikkeliTilaa Seura
Johanna Tukiainen

Johanna TukiainenJohanna Tukiainen teki historiaa. Hän muutti Suomen suuntaa. Ilman häntä emme olisi tässä. Turha puhua, että hän ei olisi saanut mitään merkittävää aikaiseksi elämässään.

– Oletko pitänyt puutarhasi kunnossa? ulkoministeri Ilkka Kanerva tiedusteli tekstiviestitse julkisuudelta tuolloin vielä säästyneeltä tanssijattarelta.

Siitä on jo seitsemän vuotta, kun veteraanikokoomuslainen Kanerva innostui yllättäen puutarhuroinnista. Viestittely ei jäänyt kuitenkaan siihen. Turkulaispoliitikon muista viesteistä kävi selvästi ilmi, että ministeriä ei todellisuudessa pihanhoito kiinnostanut.

Hymy julkaisi viestit. Seksistähän niissä puhuttiin. Nousi kohu. Viestittelyn toisesta osapuolesta, Johanna Tukiaisesta, tuli julkkis. Ilkka Kanerva sai kenkää. Se siitä.

Vaan eipä ollutkaan. Ilman Tukiaista voisimme elää hyvinkin erilaisessa Suomessa.

Kun puoluejäärä Kanerva oli siivottu kokoomuksen näyteikkunapaikalta, avautui tilaisuus uudelle tähdelle. Puolueen silloinen puheenjohtaja Jyrki Katainen nosti ulkoministeriksi miehen eduskunnan ulkopuolelta. Hän oli lähinnä vain menestyksekkäästä eurovaalikampanjastaan etäisesti tunnetuksi tullut Alexander Stubb.

Tästä alkoi Stubbin nousukiito, joka kulminoitui kesällä 2014, kun hänet valittiin Kataisen tilalle kokoomuksen puheenjohtajaksi ja samalla pääministeriksi.

Pääministeri Stubb muutti puolueensa ja samalla hallituksen linjaa. Hän istutti sosiaali- ja terveysministeriksi eduskunnan ulkopuolelta aatetoverinsa Laura Rädyn. Kataisen hallituksen aloittama hyökkäys muuttui hurjaksi rynnistykseksi erityisesti lapsiperheitä kohtaan.

Hyökkäys pitkälti torjuttiin ja kokoomus oli hautautua omaan pöyhkeyteensä, mutta lujille se otti. Vaalikauden lopussa hallitus natisi liitoksistaan. Toisiaan hylkiviä palasia piti kasassa enää liima, joka näytti, kuulosti ja haisi Päivi Räsäseltä.

Stubbin johtama kokoomus hävisi vaalit keväällä 2015. Kokoomuksen kannatus romahti. Laura Räty jätettiin jälleen valitsematta eduskuntaan. Mutta Stubb porskuttaa edelleen valtakunnan keskeisenä vaikuttajana valtiovarainministerinä.

Ilman Johanna Tukiaista näin ei olisi.

Ellei Tukiainen olisi myynyt kohuttuja tekstiviestejä Hymylle, Kanerva olisi luultavasti saanut pitää paikkansa. Stubb olisi jatkanut uraansa europarlamentissa, ehkä nousujohteisestikin, mutta ulkoministerivuosien tuoma noste olisi jäänyt saamatta. Kiipiminen olisi ollut ainakin hitaampaa. Hänestä ei olisi tullut kesällä 2014 pääministeriä. Laura Rädystä ei olisi tullut sosiaali- ja terveysministeriä. Kokoomuksen kannatus ei olisi ehkä romahtanut ainakaan niin paljoa.

Niin, että naurakaa vain Johanna Tukiaiselle ja hänen tempauksilleen. Hänen kädenjälkensä jää kuitenkin historiankirjoihin. Ilman häntä emme olisi tässä. Hän ei ollut vain mukana tapahtumissa, hän teki historiaa. Ilman Tuksua Suomi olisi erilainen paikka.

– Mulle pitäis antaa siitä niinku loppuelämän niinku ilmaset verot, ettei veroi tarvi enää maksaa et mä järjestin teidän ulkoministeriks Aleksander Stubbin joka vittu hoitaa asiansa hyvin, Tukiainen itse summasi vaikutustaan Suomen historiaan.

Kiitosta vaan oikein paljon siitä, Johanna Tukiainen. Kiitosta vaan.

Alkuperäinen kuva: Ppntori / GNU Free Documentation License.

Päivitys 29.6.2015: Lisätty tietoja vaalien jälkeisestä ajasta.

*************

Kerro kavereillesikin, kuinka Stubb pääsi valtaan. Jaa tämä juttu Facebookissa klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Kuulutko sinä heikoimpaan ainekseen?

Historiallisen härski ministeri kyykyttää avoimesti lapsiperheitä

Päivi Räsäsen pallit

Aiheesta internetissä:

YouTube: Tuksu sanoo hoidelleensa Kanervan tilalle Stubbin ulkoministeriksi

Hymy: Kanervan kohutekstarit nyt Hymyssä

Wikipedia: Kanervan–Tukiaisen tekstiviestikohu

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Noo… Eiköhän tuossa Kanervassakin jotain vikaa liene…

Onhan tuota tietenkin Ikelläkin osuutensa asiaan.

Taas naista syytetään siitä, ettei miehellä pysy pöksyt jalassa..Tukiainen ei ollut silloin tai nyt vastuussa Suomalaisesta politiikasta. Jos se ei olisi ollut Tuksu olisi Kanervan kaltainen mies löytänyt toisen kukan jonka luokse rientää..

Jos Tuksu olisi vikitellyt montaa eri poliitikkoa ja hänellä olisi ollut älyllistä viekkautta käyttää omia etujansa poliittisesti häntä tai jtn muuta osapuolta hyödyttävänä..voisi väittää, että Tuksu vaikutti…nyt kyllä vaan näin ei ole. Ei Tuksulla ole tällaisia älyllisiä resursseja käytettävissään…Kanerva on myös yhtä simppeliä tekosta, jonka ajatus ei kanna yhtä viestiä pidemmälle..hyvä että poliittinen johto vaihtui

Ei se varmasti kovin määrätietoista vaikuttamista ollut, mutta niin vain kävi. Tukiainen ei ollut suinkaan ensimmäinen tai ainoa nainen, jonka kanssa Kanerva on ollut tekemisissä, mutta Tukiainen on se, joka myi viestit. Se johti lopputulokseen, josta me kaikki saamme nautiskella.

No sepä toki totta, ei se nainenkaan toki mikään viaton pulmunenkaan aina ole..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X