Lapseni mainostivat kokoomusta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kokoomuksen pallot korkeuksissa kuin puolueen kannatus ennen Stubbin puheenjohtajuutta.

Kokoomuksen pallot korkeuksissa kuin puolueen kannatus ennen Stubbin puheenjohtajuutta.Minun lapseni edistivät kokoomuksen vaalikampanjaa. Itkuhan siitä lopulta tuli.

Tytöt kävit äitinsä kanssa kaupungilla. Oli vähän poroajelua ja muuta hauskaa. Näin vaalien alla paikalle oli soluttautunut luonnollisesti poliitikkojakin.

Kun perhe palasi kotiin, olivat lapset innoissaan. He tulivat ylpeinä esittelemään saamiaan aarteita. Ilmapalloja! Kaksi komeaa sinistä ilmapalloa!

En tullut kiinnittäneeksi huomiota siihen, että palloissa oli tekstiä. Katsoin tarkemmin vasta, kun rakas puolisoni mainitsi, että hänen harmikseen persuilla oli ollut huonoja palloja.

Valinta oli osunut kokoomuksen tuotteisiin.

On varsin hyvin tiedossa, että minä pidän kuvottavana puolueiden tapaa valjastaa lapset vaalikampanjoidensa mainostelineiksi. Olen tehnyt myös mielestäni riittävän tiettäväksi, mitä mieltä olen varsinkin viime aikoina ollut kokoomuksesta. Ja nyt siis minun lapseni ovat levittäneet palloillaan puolueen ilosanomaa.

Vitsi oli hysteerisen hauska.

Ruokailun ajaksi pallot päästettiin irti kattoa vasten. Siellä ne killuivat korkeuksissa kuin kokoomuksen kannatus ennen Alexander Stubbin puheenjohtajuutta.

Kuului poksahdus. Toinen palloista hajosi omia aikojaan – kuin omaan mahdottomuuteensa. Vielä hetki sitten niin uhkea ilmestys oli riekaleina lattialla kuin kykypuolueen uskottavuus. Itkuhan siitä tuli.

Kokoomuspallo riekaleina kuin kykypuolueen uskottavuus.

Ehjää palloa varjeltiin. Se tiedettiin hauraaksi. Pelättiin, että se kokisi toverinsa kohtalon. Pieninkin hankaus saattaisi katkaista kokoomuspallon lennon.

Kuin ihmeen kaupalla pallo säilyi ehjänä iltaan saakka. Kun oli nukkuma-aika, se haluttiin lastenhuoneeseen, kunnes huomattiin, että yövalon kajossa siitä lankesi kattoon valtava läikkä. Patamusta varjo koettiin pelottavaksi. Se uhkasi viedä unet, ja niinpä pallo sijoitettiin yöksi muualle.

Aamuun mennessä pallo oli menettänyt merkittävän osan pulleudestaan. Se on lakannut leijumasta. Siitä on tullut tavallinen pallo. Ilma sen sisällä käy nopeasti vähiin. Kohta se on vain kourallinen muoviroskaa.

Ensi silmäyksellä pallot olivat kauniita ja houkuttelevia. Ne kutsuivat leikkimään kanssaan. Alle vuorokaudessa ne paljastuivat kelvottomiksi.

Mitä tästä voi oppia? Kokoomus: ostakaa edes kunnollisia palloja, jos ette mitenkään pysty välttämään kiusausta huijata lapsia vaalityöhönne. He eivät ymmärrä mainostavansa teitä, mutta tuskin se teidän etujanne kovin hyvin palvelee, jos puolueen nimi osataan jo pienestä pitäen yhdistää kestämättömyyteen. Tulevat äänestäjät saattavat oppia olemaan luottamatta mihinkään, missä lukee kokoomus.

Joidenkin mielestä se tosin voi olla viisasta.

Lue myös:

Persupallomeri ja lapsimarkkinat

Halvalla meni, kun lapsi myytiin

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Oot säälittävä.

Kiitos palautteesta. Kyl mää täl pärjän puol vuat.

Aivan mahtava kirjoitus!

Sinulla on rohkea, humoristinen ja persoonallinen tyyli kirjoittaa, ja ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Pidä se!

Kiitos!

Mä nauroin ääneen kun luin tätä! Aivan mahtavan hyvä ja oivalta kirjoitus! 🙂 jäin vaan miettiin ettö mitäköhän ne persujen pallot sit oli jos eivät kelvanneet!? ;D

Ne olivat olleet jotain tikkupalloja, joita kukaan ei halunnut.

Minäkään en suostu ottamaan vastaan puolueiden palloja, en vaikka lapsi mankuisi. Periaate on periaate. Maksimissaan Vihreiden pallot kelpaisivat mutta ko. puolue ei ole ainakaan minun nähteni valjastanut lapsia mukaan vaalitalkoisiin.

Mietin tuota juttua ja tuli mieleen, että tuollaisen epäekologisen muoviroskan jakamisen ei kyllä luulisi sopivan vihreiden imagoon kovin kaksisesti. Toisaalta taas poliitikkojen logiikka tuskin voi koskaan lakata ihmetyttämästä, joten en ihmettelisi, jos vielä vihreiden pallojakin näkisi. Voisikohan ilmapalloja tehdä vaikka tuohesta tai jostain vastaavasta uusiutuvasta materiaalista?

Muistan saaneeni joskus lapsena ilmaislahjana pienen puuhyrrän, sellaisen luulisi olevan fiksumpi kuin jonkin typerän pallon. Vinkkitori pystyyn! 😀

Puuhyrrä? No joo, siinä on ideaa. Kestää vähän toisella tavalla kuin ilmapallo, vaikka mainoksen sanoma ei tavoitakaan samalla tavalla suuria joukkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X