Poliisi valvomaan lasten kurittamista?

Osa perussuomalaisista vaatii lasten ruumiillisen kurittamisen laillistamista.

Osa perussuomalaisista vaatii lasten ruumiillisen kurittamisen laillistamista.Mitä on hellä tukistaminen ja minkälaisia voisivat olla erityistapaukset, joissa lasten ruumiillinen kurittaminen voisi olla hyväksyttyä? Kuka valvoisi voimakeinojen laillisuutta? Yhdysvalloissa sitä tekee poliisi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ei tiennyt, että lasten ruumiillinen kurittaminen on Suomessa lailla kiellettyä. Ihmekö tuo: vastahan se 30 vuotta sitten kiellettiin. Hakkarainen arvelee Iltalehden mukaan, että on kukkahattutätien syytä, että lasta ei saa tukistaa.

Neljä viidestä perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaasta on tuon logiikan mukaan niitä paheksuttuja kukkahattutätejä. Vain viidennes ehdokkaista hyväksyy tukistamisen kasvatuskeinona. Määrä on suunnilleen sama kuin koko väestöllä.

Voimakeinoilla on kuitenkin persuehdokkaiden joukoissa nimekkäitä kannattajia.

– Minä en luokittele hellästi annettua tukkapöllyä väkivallaksi, luonnehti dosentti Arto Luukkanen Iltalehden mukaan lehden vaalikoneessa.

Kansanedustaja Mika Niikko puolestaan vaati, että tukasta pitäisi saada kiskoa kasvatuksen nimissä mutta vain erityistapauksissa.

Jos päätettäisiin lähteä näiden joidenkin perussuomalaisten yksittäistapausten kelkkaan tekemään kurituksesta jälleen laillista, niin mitä sitten olisi hellästi annettu tukkapölly tai kuinka määriteltäisiin sellainen erityistapaus, jossa lapsia olisi oikeutettua rangaista kivulla? Kuka päättäisi, milloin lipsahdetaan rikoksen puolelle? Kutsuttaisiinko paikalle poliisi valvomaan toimitusta – kuten Amerikassa tehdään?

Näin teki esimerkiksi eräs 42-vuotias isä viime vuonna Okeechobeen kaupungissa Floridassa. Virkavalta seurasi vierestä, kun mies mäjäytteli 12-vuotiasta tytärtään mailalla. Poliisi totesi, että tytön hakkaaminen oli suoritettu lainmukaisella tavalla. Tapauksesta ei laadittu rikosilmoitusta. Okeechobeen kaupungin poliisista kerrottiin uutiskanava WPBF:lle, että tapaus ei ollut lainkaan ainut laatuaan. Poliisit valvovat vanhempien pyynnöistä kurituksia, ellei heillä ole tähdellisempää tekemistä.

Suomessa poliisin määrärahat ovat olleet jatkuvasti keskustelun aiheena. Niukkaa kuulemma on ja tehtäviä joudutaan priorisoimaan. Mahtaisiko resursseja liietä kuitenkin siihen, että meilläkin voitaisiin kutsua virallinen valvoja kotikäynnille arvioimaan vanhempien kuritustilanteissa käyttämien voimakeinojen laillisuutta?

Vai olisiko viisaampi olla ihan vain ihmisiksi ja yrittää ulottaa sivistys myös taantumuksellisimpiin perussuomalaisiin?

Lue myös:

Kyselytutkimus: Yhä harvempi suomalainen hakkaa lapsiaan

Kun lasta on pakko lyödä

Aiheesta internetissä:

Iltalehti: IL:n vaalikone: He uskovat tukkapöllyyn