Onko tappajien ja raiskaajien paapomisella mitään rajaa?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kuvan ravintolassa tarjotaan varmasti oikeasti hyvää ja kallista ruokaa.

Kuvan ravintolassa tarjotaan varmasti oikeasti hyvää ja kallista ruokaa.Vangit porsastelevat gourmetaterioilla, kun lapsia ruokitaan laihalla sopalla ja vanhukset riutuvat kirjaimellisesti leivättömän pöydän ääressä. Onko murhaajien, raiskaajien ja muiden rikollisten paapomisella mitään rajaa?

Iltasanomat kertoo, että vangin lounaan raaka-aineisiin hupenee ilman veroja keskimäärin 1,44 euroa. Lehti vertaa lukua viime vuonna julkaisemaansa tietoon, jonka mukaan kouluissa tarjottavan ruuan aineksien veroton hinta on 0,75-1,10 euroa annokselta. Vankien eväisiin upotetaan siis jopa tuplasti enemmän rahaa kuin kouluruokaan.

Venkulat porsastelevat herkuilla, kun koululaiset ruokitaan laihoilla ja mauttomilla sopilla.

Ei ole rötöstelijöiden paapomisella mitään rajaa: makaavat vain selleissään, jotka ovat kuin viiden tähden hotellihuoneita. Palvelu pelaa, kun vähän kättä heilauttaa. Muuta ei tarvitse tehdä kuin pleikkaria pelata päivät pitkät. Mikä rangaistus se sellainen on?

Kun nälkä yllättää, on kokki loihtinut herkullista evästä. Rahaa palaa, kun tarjolle asetellaan broilerilasagnea, savulihakeittoa ja ties mitä herkkuja. Märkiin vaippoihin kodin yksinäisyyteen riutumaan jätetty vanhus yrittää samaan aikaan pysytellä hengissä kirjaimellisesti leivättömän pöydän ääressä, kun päättäjät ovat viisaudessaan tuominneet viljatuotteen tarpeettomaksi.

Miksi raiskaajat ja murhaajat pitää palkita teoistaan? Eikö rangaistuksen pitäisi myös tuntua rangaistukselta: ei muuta kuin vettä ja leipää vain yksin pimeässä sellissä. Siellä sitä kelpaa mietiskellä, että kannattiko ryhtyä rötöstelemään.

Se on, kuule, ihan oma valinta, jos vankilaan joutuu. Ei sinne syyttömät päädy. Jos valitsee rikollisen elämän, valitsee myös sen seuraukset. Ja niiden seurausten pitää, tiiäkkö, myös tuntua seurauksilta.

Amerikan malli vain Suomeenkin. Siellä ei irstailijat ja tappajat hypi silmille. Hilut kinttuun ja tienpenkkoja putsaamaan. Vartijoille kovat piippuun. Keppiä kyytipojaksi, jos ei työnteko maistu. Suomi voisi ostaa vankilapalvelut Venäjältä. Ehkä se sitten pistäisi vähän miettimään, että tekeekö mieli lähteä Siperiaan kärsimään nälkää ja vilua. Seksuaalirikollisilta tekovälineet valtiolle ja tatuointi otsaan, että veronmaksajat tietävät, minkälaisesta hyypiöstä on kyse. Kaksi kertaa päivässä ruoskaa, niin ei pääse unohtumaan, että mitä tuli tehtyä. Silmä silmästä – eikö se niin mennyt?

Mutta eihän se täällä Suomessa käy. Päätä silitellään, voivotellaan ja ymmärretään, kun on ollut niin kurjaa. Sitten keksitään kaikkia kivoja harrastuksia ja muita virikkeitä: on niin viimeisen päälle punttisalit, ettei tavallisella työtä tekevällä kansalla ole varaa sellaisissa treenata, on näytelmäkerhoa ja, perkele, ties mitä joogaa.

Eiku niin. Ehkäpä ne vankilan lounaan raaka-aineet maksavat enemmän kuin kouluruoka siksi, koska vangit ovat täysikokoisia aikuisia ja koululaiset lapsia, jotka eivät syö niin paljoa. Ja ai niin, sivistysvaltioissahan ei tosiaan ollut tapana kiduttaa ketään.

Mihinkäs minä sen takkini laitoinkaan?

Kuvan ravintolalla ei ole mitään tekemistä vankiloiden kanssa. Ravintolassa tarjoillaan varmasti oikeasti hyvää ja kallista ruokaa.

Aiheesta internetissä:

Iltasanomat: Tällaista ruokaa syödään Suomen vankiloissa – aidot kuvat paljastavat

Iltasanomat: Huono kouluruoka lihottaa lapsia?

Iltasanomat: Vanhuksilta viedään leipä, levite ja ruokajuoma – ”Ehkä kannattaisi miettiä, keneltä näitä palveluita karsitaan”

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

X