”Pedofiili irti!! Saa jakaa!!”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Pedofiiliksi väitetystä miehestä kertovaa Facebook-päivitystä on jaettu liki 300 kertaa.

Pedofiiliksi väitetystä miehestä kertovaa Facebook-päivitystä on jaettu liki 300 kertaa.Kertovat, että keskuudessamme on jälleen pedofiili irti. Talikot ovat terässä. Soihdut odottavat sytytystä.

Varokaa, älkää hyväksykö kaveripiiriin, toivottavasti saa linnassa ansionsa mukaan, rikoksentekovälineet valtiolle, vankilapalvelut Venäjältä. Saa jakaa!!

Ja huutomerkkejä perään. Eikä varmasti haittaisi, jos natsit pääsisivät valtaan.

Facebookissa jaetaan kuvaa ja tietoja miehestä, jonka väitetään syyllistyneen lapseen kohdistuneeseen väkivaltarikokseen. Toisin kuin yllä, levitettävässä päivityksessä miehen kuvaa ei ole pikselöity eikä nimeä sumennettu.

Kuten aina, hysteria on hirmuinen. Pian kärkkäimmät tiesivät kyseessä olevan väkivallan sijaan tai sen lisäksi seksuaalirikos. Talikot olivat valmiiksi terässä. Soihdut odottelivat sytytystä. Lynkkaajat ovat valmiina toimintaan.

Rikolliseksi väitetystä miehestä kertovaa Facebook-päivitystä on ehditty jakaa tätä kirjoitettaessa jo liki 300 kertaa. Se on tavoittanut vähintäänkin tuhansia ihmisiä. Miestä tiedetään varoa – ja vihata.

Mies vain sattuu olemaan syytön.

Häntä ei ole edes mainitun Facebook-päivityksen mukaan tuomittu oikeudessa. Meikäläisen oikeuskäytännön mukaan hän on siis edelleen syytön. Ihmisten mielissä asia on toisin. Facebook-oikeudessa näyttö ei ole tuomion edellytys: sosiaalisen median kansankäräjillä syyllisyys voidaan todeta kuulopuheiden pohjalta.

Vimmastuneiden mielissä syyllisyys on ja pysyy, vaikka oikea oikeus mitä päättäisi.

Rikoksista tuomittujen tietojen levittämisen voi ymmärtää, vaikka sitä ei hyväksyisikään. Monet kokevat tekevänsä palveluksen varoittaessaan vaarallisina pitämistään henkilöistä. Toiset haluavat ankaroittaa tuomioistuimen langettamaa rangaistusta julkisuuden tuomalla häpeällä ja elämän hankaloitumisella.

Sille ei kuitenkaan löydy kestävää perustetta, että levitykseen pistetään tietoja henkilöistä, joita ei ole tuomittu.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi hiljattain sakkorangaistukseen miehen, joka oli levittänyt törkeästä lapsen hyväksikäytöstä tuomitun henkilön tietoja. Oikeus katsoi, että toiminta oli aiheuttanut seksuaalirikoksesta tuomitulle kärsimystä.

Ja hänet sentään oli tuomittu.

Miettikääpä siis hetki ennen kuin antaudutte hysterialle. Jos tuomitun rikollisen tietojen levittäminen katsotaan rikolliseksi, ei liene hankala arvata, kuinka asiaan suhtaudutaan, jos jahdattu osoittautuukin syyttömäksi. Jos ette muuten pysty suitsimaan haluanne osallistua, niin malttakaa edes sen verran, että oikea oikeus on julistanut tuomion.

Pohjois-Korea ja vastaavat valtiot ovat niitä paikkoja, joissa sivistysmaiden prosesseilla ei ole arvoa. Yrittäkää, hyvät ihmiset, hillitä itsenne, että edes tämä meidän Suomemme säilyy sivistyneenä. Rangaistukset jaetaan oikeudessa. Niin sen kuuluu olla.

On meidän kaikkien etu, että niin tapahtuu jatkossakin.

Haluaisitko itse tulla lynkatuksi syyttömänä? Siihen ei tarvita muuta kuin pahaa tahtoa ja sopiva tarina. Totuudella ei siinä tapauksessa ole merkitystä.

Päivitys 10.5.2015 klo 21.35
Korjattu tietoja. Rikolliseksi väitetystä miehestä alunperin kertoneessa Facebook-päivityksessä ei puhuttu seksuaalirikoksesta. Seksuaalirikoksesta puhuttiin vasta myöhemmin Facebook-keskustelussa. Pahoittelen virhettä.

Päivitys 11.5.2015 klo 19.05
Rikolliseksi väitetystä miehestä kertova Facebook-päivitys on kadonnut. Ilmeisesti se on poistettu.

Lue myös:

Kyllä hyssyttelylle – pedofiilien nimet piiloon!

Aiheesta internetissä:

Äänekosken kaupunkisanomat: Tuomio veti hiljaiseksi – ”Pedofiilin metsästäjä” Parantainen tuomittiin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Bloglovinissa

 

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Onneksi joku otti tämän aiheeKsi. Asia leviää kuin kulovalkea kiitos somen. ”Eihän syytöntä nyt mistään syytetä” tuntuu olevan yksikantaan mielipide.

Tämä leimaa entistä enemmän ”syytöntä” kun julkisesti kirjoitat blogikirjoituksen pesofiilistä mikä
Ei pidä paikkansa

Aluperin minulla jäi virheellisesti maininta pois siitä, että tämä pedofiilista puhuminen tuli kuvioihin vasta myöhemmin kuin alkuperäisessä jaossa. Pahoitteluni tästä virheestä. Nyt tässä tekstissä asia tehdään mielestäni varsin hyvin selväksi: paitsi että rikoksista syytettyä henkilöä ei ole tuomittu, häntä ei ole edes syytetty seksuaalirikoksista, vaikka hysteeriset nettikeskustelijat osasivat vääntää asian niinkin. Pahoittelen kuitenkin alunperin tähän tekstiin tullutta virhettä.

kyllä tässä kärsii moni perhe jo..kuka ottaa huomioon lapset jotka käy ”hoidossa”

ihan kamalaa! kuinka kehtaa pilata jonkun elämän näin törkeästi! tässä kärsii ja pelkää moni perhe ja lapsi..

Tänään todettu syyttömäksi!

Jaahas. Jos näin on, on se oiva opetus siitä, että näiden kansankäräjien häpeärangaistusten kanssa olisi todellakin syytä odotella edes sitä ratkaisua syyttömyydestä tai syyllisyydestä. Mahtaako oikeuden ratkaisusta olla jossakin esim. uutista tai muuta lähdettä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X