Opettaja on väkivaltainen idiootti

Jaa artikkeliTilaa Seura
Pietarsaarelaisen opettajan verisiin kasvatusmetodeihin puututtiin liian myöhään.

Pietarsaarelaisen opettajan verisiin kasvatusmetodeihin puututtiin liian myöhään.Astalolla päähän. Verta ja kipua. Kansalaiset kasvavat vetelemään toisiaan turpaan nakkikopeilla, kun yhteiskunta kasvattaa heidät voimakeinoin. Väkivaltaisten idioottien on annettu riehua kouluissa – opettajina.

Opettaja heittää oppilasta koripallolla päähän. Poika itkee. Opettajan ääni on vihainen, kun hän selittää tilannetta hämmästeleville lapsille: hän teki sen tahallaan ja poika sai ansionsa mukaan.

Sen enempää asiasta ei puhuttu. Kaikki jatkui ennallaan.

Todistin tapausta. Se tapahtui noin 30 vuotta sitten. Muistan sen edelleen hyvin. Ei tuollainen ollut tavallista silloinkaan.

Mutta ne olivat toisenlaisia aikoja. Suomessa oltiin vasta jokunen vuosi aiemmin kielletty vanhempia pieksämästä lapsiaan. Henki ei ollut kuitenkaan vielä kokonaan muuttunut.

Aikuisten lapsiin kohdistamia voimatoimia ei vielä pidetty yksiselitteisesti rikollisina, vaikka lain mukaan näin olikin. Varsinkaan lapset eivät välttämättä tienneet, että auktoriteettiasemassa olevan kasvatusmetodit saattoivat täyttää rikoksen tunnusmerkit.

Nyt maailma on muuttunut. Lapset voivat mennä kouluun varmoina siitä, että ainakaan opettajien toimesta heitä ei pahoinpidellä.

Tai niinhän sitä luulisi.

Iltalehti kertoi, että Pietarsaaressa muuan opettaja sai pahoinpidellä lapsia vuosikausia ennen kuin väkivaltaan puututtiin.

Opettaja kiskoi lapsia nenästä. Hän repi heitä hiuksista ja korvista. Oppilaita nosteltiin seinille ja painettiin niitä vasten. Iltalehden aikaisemmassa tapausta koskeneessa uutisessa kerrottiin, että yhdessä pahoinpitelyssä opettaja oli jopa iskenyt erästä poikaa astalolla päähän.

Tekojen seurauksina oli kipua ja jopa verenvuotoa. Vuosina 2007–2010 tapahtuneiden rikosten uhrit olivat 7–13-vuotiaita.

Pietarsaaren kaupunki ikään kuin palkitsi herran verisestä kasvatustyöstä. Pahoinpitelyjen sarjan vielä jatkuessa hänestä tehtiin rehtori. Johtaja. Virkasuhde purettiin vasta käräjäoikeuden tuomion jälkeen.

Iltalehden mukaan Vaasan hovioikeus tuomitsi miehelle reilun vuoden ehdollisen vankeustuomion. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhreille korvauksia.

On käsittämätöntä, että vielä näinä aikoina voi suomalaisessa koulussa riehua väkivaltainen henkilö opettajan ja jopa rehtorin tittelillä. On uskomatonta, että tällaisen henkilön toimia ei huomata – tai ainakaan niihin ei reagoida.

Opettajat ovat valtavan vastuullisessa asemassa. He ovat niitä ihmisiä, joiden kautta koulut valmentavat uuden sukupolven kantamaan vastuuta ja rakentamaan tulevaisuutta. Opettajat välittävät alansa tietoja, mutta pedagogin tehtäviin kuuluu myös kasvattaminen. Opettajien teot ja esimerkki ohjaavat kasvavia kansalaisia.

Väkivaltaiset idiootit opettavat toimillaan, että väkivalta on hyväksyttävää. Heidän kaltaisillaan ei pitäisi olla mitään asiaa kasvattajiksi.

Pietarsaaren pahoinpitelijä oli ehkä yksittäistapaus – vai oliko? Kansalaiskeskustelussa vaaditaan toisinaan opettajille valtuuksia käyttää kovempia otteita häirikköjä vastaan. Onko tästä rohkaistuneena jossakin vielä kasvattajia, jotka pistävät kurittomat ojennukseen raa’alla voimalla? Käännetäänkö tälle selät ja palkitaanko rohkeus ylennyksellä kuten Pietarsaaressa?

Oppilaat eivät ehkä käyttäydy mallikelpoisesti, mutta aikuisilta sopii odottaa enemmän.

Minun muinoin todistamassani tapauksessa pallon päähänsä saanut oppilas oli kuulemma ensin potkaissut opettajaa. Jos näin oli, poika oli toiminut ehdottomasti väärin. Kostoon ryhtynyt opettaja ei kuitenkaan tätä hänelle opettanut. Hän opetti, että väkivalta on sallittua, mutta sitä kannattaa kohdistaa vain heikompiaan vastaan. Opettaja, tässä tapauksessa vahvempi, selvisi väkivallasta seuraamuksitta.

Ei ole ihme, että yhä edelleen viikonloppuiltaisin nakkikopeilla kautta maan saadaan ja annetaan turpaan.

Lue myös:

Kun lasta on pakko lyödä

Kyselytutkimus: Yhä harvempi suomalainen hakkaa lapsiaan

Aiheesta internetissä:

Iltalehti: Rehtori veti oppilaita nenästä, tukasta ja korvista – tuomio lieveni hovissa

Iltalehti: Rehtorille ehdollista 10 lapsen pahoinpitelystä

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Bloglovinissa

X