Hallitus kasvattaa päivähoitoryhmiä ja leikkaa lapsilisiä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Sipilän hallitus leikkaa lapsilta.

Sipilän hallitus leikkaa lapsilta.Päivähoitoryhmät kasvavat ja perheiden etuudet heikkenevät. Juha Sipilän hallitus kurittaa lapsia ja perheitä jopa rankemmin kuin ennalta osattiin arvata.

Tulevan hallituksen muodostavien puolueiden puheenjohtajat keskustan Juha Sipilä, kokoomuksen Alexander Stubb ja perussuomalaisten Timo Soini kertoivat uudesta hallitusohjelmasta tiedotustilaisuudessa. Kuten ennalta oli arvattavissa, hallituksen leikkaukset kurittavat lapsia ja perheitä rankalla kädellä.

Suurena yllätyksenä voi pitää hallituksen päätöstä kasvattaa päivähoitoryhmien kokoa. Yllättävää tämä on siksi, että edellinen, Stubbin johtama hallitus murjoi vasta kautensa päätteeksi läpi lain, joka pienentää päivähoidon ryhmäkokoja. Laki astuu voimaan elokuun alussa. Sipilän hallitus ilmoittaa toisin sanoen romuttavansa lain tuomat parannukset ennen kuin kukaan niitä ehtii nähdä.

Perheiden kukkarossa Sipilän hallituksen keppi näkyy suoraan lapsilisien leikkauksissa. Oletettavasti myös kotihoidontuki kokee saman kohtalon. Leikkaukset toteutetaan keskustan jo ennalta ilmoittamalla tavalla indeksijäädytyksiksi naamioituina. Etuudet eivät seuraa elinkustannusten kehitystä. Hallitus myös lisää perheiden menoja korottamalla päivähoitomaksuja. Subjektiiviselle päivähoito-oikeudellekin saadaan odotetusti heittää hyvästit.

Myös opiskelijat ovat keskustajohtoisen hallituksen tulilinjalla. Puoluejohtajien tiedotustilaisuudessa kävi ilmi, että opintotukeen on tulossa leikkauksia.

Tiedossa on ankaria vuosia. Puoluejohtajat ovat puhuneet hyvinvointiyhteiskunnasta ja oikeudenmukaisuudesta. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten mielestä tämä tarkoittaa nähtävästi pienimpien ja heikoimpien lyömistä.

Kaukana ovat ne ajat, kun keskusta puhui lapsien ja perheiden puolesta oppositiossa. Kaukana ovat ne ajat, kun perussuomalaiset esiintyi pienen ihmisen ystävänä.

Lue myös:

Sipilä nikkaroi poliisivaltion hyvinvointiyhteiskunnan raunioille

Keskusta leikkaamassa kotihoidontukeakin

Lapsilisiä leikataan taas

Aiheesta internetissä:

Yle Areena: Hallitusneuvotteluiden päätösinfo

Yle: Opintotuki, vuorotteluvapaa ja asuntolainan korkovähennykset – Näin hallitusohjelmaa osuu suomalaisiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Varhaiskasvatuslain ensimmäinen vaihe voimaan 1.8.2015: Lakimuutoksen keskeinen sisältö

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Bloglovinissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Subjektiivinen päivähoito oikeus on johtanut tilanteeseen, missä kotona olevat vanhemmat eivät hoida lapsiaan…siis yhteiskunta hoitaa. Tulipa minulle vastaan nuori alainenkin, joka kysyi neljän viikon kesäloman jälkeen lisää lomaa, kun koko loman olivat lapset olleet hänellä ja niin ollen ei ollut ehti yt nk lomailla!? Joustavia ratkaisuja tilapäiseen hoitoon ja nopeaan hoitopaikkaan työtä saadessa sensijaan olisi tarpeellista. Kyllä tuo puolipäivähoito on enemmän kuin tarpeeksi!

Ei paljon haittaa muut lapsiperheisiin kohdistuvat kiristykset, kun päivähoito-oikeuteen tuli niin mainio rajoitus :))))))

Jotenkin alkaa pikkuhiljaa vaan kyrpimään tää jatkuva negatiivinen kirjoitus-asu. Aina heikoilta riistetään ymsymsmys. Tavallisilta ihmisiltä otetaan pois. Tee töitä, kuluta ja kuole. Siinä se on pähinänkuoressa niin lapsillekkin jää jotain nähtävää.

Miten minusta seitsemän lapsen isänä tuntuu, että hallitus piti meidän puolia. Toisin oli edellisen hallituksen aikana, jolloin lasten hoitaminen kotona tuntui rikolliselta.
Lasten päivähoito on niin kallista, että siitä sopiikin säästää.

Enemmän kuin kotihoitoa keskusta puolusti oppositiossa perheiden vapautta valita tapa järjestää lastensa hoito. Nyt niitä puheita ei varmastikaan mielellään muistella, kun puolue on aloittanut hyökkäyksen juurikin tuota valinnanvapautta vastaan. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että puolue leikkaa myös lasten kotihoidon tukea. Kokoomus oli edellisessä hallituksessa avoimesti sekä kotihoitoa että subjektiivista päivähoito-oikeutta vastaan. Nykylinjaukset, joilla leikataan molemmista, sopivat sille siis varsin mainiosti. Perussuomalaiset näyttävät syövän kaiken, mitä heille joku keksii syöttää.

Taitaa olla yks 0,4%:n indeksikorotus tullut lapsilisään sen jälkeen kun niitä on meidän perheeseen alettu maksamaan. Edellinen hallitus leikkasi meiltä sitä kertarysäyksellä 1200 euroa vuodessa ja uhkasi viedä valinnanvapauden lasten hoitomuodostakin puolittamalla kotihoidontuen. Leikkauksella ja indeksin jäädytyksellä on iso ero.

Leikkauksella ja indeksijäädytyksellä on vain nimellinen ero. Molemmissa tapauksissa etuuden arvo laskee. Edellinen hallitus ei onnistunut yrityksestä huolimatta viemään valinnanvapautta hoitomuodosta, mutta nykyinen tekee sen aivan ensimmäisinä töinään lakkauttamalla subjektiivisen päivähoito-oikeuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X