Sipilä nikkaroi poliisivaltion hyvinvointiyhteiskunnan raunioille

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mellakkapoliisi Kreikassa. Alkuperäinen kuva: Ggia / CC BY-SA 3.0.

Mellakkapoliisi Kreikassa. Alkuperäinen kuva: Ggia / CC BY-SA 3.0.

Köyhien rangaistukset kovenevat. Niitä jaellaan jo lähitulevaisuudessa kenttäoikeudessa ilman oikeudenkäyntejä. Pakkotyöhön määrätyn on viisain pitää turpansa kiinni Sipilän poliisivaltiossa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ylpeili Ylen mukaan puolueelleen, että lapsiperheiden asemasta oli hallitusneuvotteluissa koitettu pitää hyvää huolta.

Koitoksi jäi. Lapsilisiä ja kotihoidontukea leikataan. Päivähoitomaksuja korotetaan. Päiväkotien ja koulujen ryhmäkoot kasvavat. Subjektiivinen päivähoito-oikeus on historiaa. Samoin käynee koulujen kerhtotoiminnalle.

Hallituksen johtokolmikko Sipilä, Alexander Stubb (kok) ja Timo Soini (ps) pitivät erityistä huolta siitä, että pienituloisten lapsiperheiden asema romahtaa. Sosiaalietuuksien täyden laidan raateleminen syöksee monen jo valmiiksi hankalassa asemassa olevan perheen entistä syvempään kurjuuteen.

Verotus kevenee, mutta sitä iloa nauttiakseen pitäisi olla töitä, joista niitä veroja maksaa. Varmuudella lisääntyy vain palkaton pakkotyö, johon hallitus velvoittaa yhä useamman suomalaisen. Uusien oikeiden työpaikkojen syntyminen nojaa yritysten hyvään tahtoon. Ja sitähän tunnetusti riittää.

Oikean suomalaisen köyhälistön syntymän virallistaa porvarikolmikon päätös tehdä opiskelemisesta rikkaiden hupia. Rankat ja lopullisiksi tarkoitetut leikkaukset opintotukeen tarkoittavat sitä, että jatkossa opiskeleminen on mahdollista vain vanhempien rahoilla. Köyhän perheen lapsi jää köyhäksi, kun yhteiskunnallista ja sosiaalista asemaa parantaviin opintoihin ei ole varaa.

Ja jos opiskeleminen sattuukin onnistumaan, ei opilla tee sen vertaa kuin nykyään, kun julkisten oppilaitosten toimintaedellytykset leikataan historiaan. Kurjistamisen kaari kulkee varhaiskasvatuksesta yliopistoihin: osaamista tietoisesti ja tarkoituksella heikennetään, vaikka hallitusohjelman kaunopuheosiossa päinvastaista väitetään.

Ei ole ihme, että Alexander Stubb oli iloinen ja vitsikäs, kun hallituskolmikko kertoi strategisen hallitusohjelman sisällöstä tiedotustilaisuudessa. Ohjelma on kuin kokoomuksen märkä uni. Uusi hallitus toteuttaa kokoomuslaisempaa politiikkaa kuin Stubbin itsensä johtama edeltäjänsä konsanaan.

Erityisen ylpeä itsestään on luultavasti Timo Soini. Hän on vuosikausia esiintynyt joviaalina kansanmiehenä ja on ollut olevinaan tavallisen suomalaisen asialla. Nyt hän sai pitkän näytelmän jälkeen paljastaa todellisen karvansa. Soini pääsee porsastelemaan ministerielämän yltäkylläisyyteen samalla, kun vihattu rahvas pistetään ojennukseen. Sitä saa, mitä tilaa.

Varmistaakseen lujan otteen köyhälistöstä hallitus siirtää tuomiovaltaa oikeusistuimista poliiseille. Kun kansalaiset syöstään oikein kurjiin oloihin, on valtaapitäville kätevää, että tyytymättömyyttään ääneen vaikertavat voidaan tuomita konstaapelien kenttäoikeuksissa ilman työläitä oikeudenkäyntejä, joissa pitäisi ottaa huomioon kaikenlaisia todistusaineistoja, valitusoikeuksia ja muita turhuuksia.

Sakot tuplataan, joka tarkoittaa sitä, että erityisesti köyhimpiin ruvetaan kohdistamaan suhteellisesti ankarampia rangaistuksia: etuuksia leikataan, mutta kaikille saman suuruisten rikesakkojen ja alimpien päiväsakkojen, joissa tuloja ei huomioida, suuruus nousee. Kun vielä oikeudenkäyntimaksuja korotetaan entisestään, ei pienituloiselle jää mahdollisuutta viedä kenttäoikeuksien tuomioita oikeiden oikeusistuimien ratkaistaviksi. Köyhän on syytä hyväksyä nöyrästi mielivaltaisestikin lätkityt seuraukset, ellei halua tuhota talouttaan lopullisesti.

Kirsikaksi kakun päälle perussuomalaiset valikoi joukostaan oikeusministerin pallille Jari Lindströmin, miehen, joka on julkisesti ilmoittanut ihannoivansa kuolemantuomioita.

Hyvinvointivaltio murskattiin parin viikon neuvotteluilla. Samalla vauhdilla luovuttiin myös oikeusvaltiosta. Käsistään tunnetusti kätevän Sipilän johdolla raunioille nikkaroidaan poliisivaltio.

Hallitusneuvotteluihin osallistunut kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) ylistää blogissaan hallitusohjelmaa terveen järjen voitoksi.

Vaatii erityistä keskustalaisuutta, että ohjelmassa pystyy näkemään mitään tervettä, järkeä tai voittoa.

Juha Sipilä puolestaan kehuskeli Ylen mukaan olevansa ylpeä porukasta, joka loi vision, jolla Suomea muutetaan.

Me valitsimme tuon porukan vaaleissa. Me kaikki yhdessä. Kansa valitsi luokkayhteiskunnan, poliisivaltion ja kenttäoikeudet. Kansa oli viisas. Kansa on aina viisas.

Juha Julma I on kruunattu. Kumartakaa tai itkette ja kumarratte.

Kuva: rajaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Ggia / CC BY-SA 3.0.

Lue myös:

Sipilä hellii talousrikollisia ja veronkiertäjiä (6.7.2015)

Hallitus kasvattaa päivähoitoryhmiä ja leikkaa lapsilisiä (27.5.2015)

Aiheesta internetissä / lähteitä:

Yle: Sipilä keskustaväelle: Salkkujako oli pettymys

SYL ja SAMOK: Opiskelijaa lyödään kuin vierasta sikaa!

Yle: Päivähoito-oikeutta rajataan, luokkakoot kasvavat, koululaisille on tulossa tunti liikuntaa päivässä

Valtioneuvosto: Ratkaisujen Suomi – Neuvottelutulos strategisesta hallitusohjelmasta

Valtioneuvosto: Hallitusohjelman liitteet

Lastentarhaopettajaliitto: Hallitusohjelma heikentää lapsen asemaa ja oikeuksia

Tieteentekijöiden liitto: Hallitusohjelma kurjistaa yliopistoja ja tutkimusta

Iltasanomat: Stubbin lohkaisu Soinista räjäytti salin nauramaan tiedotustilaisuudessa

Turkulainen: Mullistus luvassa: Poliisi saamassa laajan oikeuden syyteharkintaan – jopa 30000 juttua vuodessa

Kaleva: Sakotukseen tulee raju korotus – koskettaa erityisesti autoilijoita

Kymen Sanomat: Juho Eerola ja Jari Lindström hyväksyvät kuolemantuomion

Mikko Kärnä: Hallitusohjelma Lapin puolustajan näkökulmasta

Yle: Lindström: Voisin joissain oloissa harkita kuolemanrangaistusta

Kainuun Sanomat: Hallitus haluaa oikeuskäsittelyyn jättimuutoksen – Professori: ”Hyvin arveluttavaa”

Yle: Oikeusoppineelta ankaraa kritiikkiä sakkojen korottamiselle: ”Ei voi pitää hyväksyttävänä” (1.9.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Hohhoi! Se on kuule pakko nyt kiristää toden teolla jos meinataan joskus tästä suosta ylös nousta! Se on ihan sama mitä leikkauksia tehdään, joka tapauksessa ne kaikki tuntuu eniten meiän köyhien kukkarolla. Itsellänikin on 3 lasta ja 4 tulossa vaan ei tässä auta ruikuttaa ja valittaa. Haluan todellakin osallistua näihin talkoisiin että meiän lapsilla on muutaki kun järkyttävä velkataakka maksettavana!

Kyllä minäkin olen valmis talkoisiin, mutta nämä eivät ole talkoot… Jos yhtään viitsisi perhetyä siihen, miten muissa maissa on talous saatu kasvuun ja mistä muualta voitaisiin säästää, ei ehkä huutelisi typeriä. Mutta suomalainen on jo niin monen vuoden ajan aivopesty kuvittelemaan, että rikkaiden ajama politiikka on ainoa oikea ja ettei meillä ole varaa hyvinvointivaltioon.

Itse ainakin peräänkuulutan yritysveron nostoa takaisin niihin lukemiin, missä se muutama vuosi sitten vielä oli. Ja sille, joka inisee vastaan, että sitten ne firmat menee muualle, niin kerrottakoon, että isossa osassa EU-maita on isompi yhteisovero kuin Suomessa. Ja veron lasku ei tuonut meille ainuttakaan työpaikkaa vaan ainoastaan osinkoja jaettiin samassa suhteessa lisää rikkaiden taskuun. Jos yrittäjyyttä ja työpaikkoja halutaan luoda, pitäisi tuki osoittaa esim. työllistämisen kuluihin. Veroale ei myöskään auta pätkääkään tuottavuusongelmien kanssa painivia pienyrityksiä sillä ale kohdistui vain voiton verotukseen. Tuosta verosta saataisiin jo valtion kassaan vuosittain lisää 600-800 miljoonaa euroa… Ja tätä persutkin vielä joulukuussa ehdotti omassa ”budjettimallissaan” vuodelle 2015, veronkorotusta siis.

Mutta eihän niitä työpaikkoja oikeasti haluta tähän maahan synnyttää, sillä tämä tuleva malli on sitä, mihin kokoomus on jo kauan pyrkinyt (ja Sipilä myös, miljonääri EK:n juoksupoika). Ilmaista orjatyötä on kohta pilvin pimein tarjolla, mitäs sitä turhaan työpaikkoja luomaan. Kyllä näistä talkoista on tietty sakki jättäytynyt pois jo vuosia sitten. Se sakki, joka niistä velkaeuroista on rahat taskuunsa kääräissyt. Ja porukka on täällä onnellinen kun nyt joku lusmu äitee ei saakkaan viedä lapsia tarhaan kun on itse kotona, lällällääää…

Hyvin sanottu. Minä kiristäisin myös pääomatulon progressiota.

Hohhoi. Nyt pidetään huoli, että meidän lapsillamme on ehkä tulevaisuudessa vähemmän velkaa mutta surkea maa. Minua ei haittaisi, jos vaikka joutuisin maksamaan enemmän veroja, mutta lapsiin kohdistuvat leikkaukset esimerkiksi koulutuksesta ovat suoraan pois heidän tulevaisuudestaan – siitä tulevaisuudesta, jota tässä kirkkain silmin uskotellaan ruoskimisella rakennettavan.

Tutkimuksissa on muuten todettu, että suomalainen olisi ihan valmis maksamaan veroja jotta tietyt palvelut säilyisivät. Mutta kun meidän herrat ei halua niitä säilyttää, se on heidän visioidensa vastaista.

Olen ihan varma että tämä varoitus velkaantumisestakin ”tilattiin” juuri sopivasti hallitusneuvotteluita silmällä pitäen.

Se on ilmaista rahaa vieläkin – sitä vain jaetaan vähemmän. Sellaiset, jotka tekevät työtä saavat itselleen hieman enemmän. Se kuulostaa mielestäni enemmän kuin oikeudenmukaiselta. Suomessa myös rikoksista langetetut tuomiot ovat uskomattoman lepsuja. En ymmärrä sitäkään, että miksi lakia rikkovia pitäisi paapoa.

Tässä kun pienyrittäjän puolisona on jututtanut pienten firmojen omistajia niin aika ahdistuneita ovat, ei tämä hallitus ole ajanut heidänkään asiaa. Kun ihmisillä ei ole millä ostaa niin siitä kärsivät kampaamot, pikkukaupat, kioskit, ompelijat… Rikkaat vievät euronsa muille maille vierahille, ei niillä heidän euroillaan tänne työpaikkoja luoda. Eli jatkossa yhä pienempi määrä tekee yhä isomman osan työstä ja työttömyysprosentit kasvaa entisestään kun firmoja menee nurin. Mutta tämähän oli kuvio 90-lamassakin, saatiin halpaa ostettavaa niille joilla oli millä ostaa kun konkurssihuutokaupoissa joutui vasaran alle moni firma ja talo. Rikkaat rikastui ja omaisuudelle tehtiin mukava uusjako.

Minusta on kummallista, että tämän päivän päättäjät eivät muista 90-luvun laman opetuksia. Sosiaalisia ongelmia lisäämällä kasataan tulevaisuuteen isoa laskua, joka syö resursseja ja nakertaa kilpailukykyä. Silloin, kun ajat ovat heikot, olisi oikea aika investoida tulevien vuosien menestykseen. Tämän päivän maailmassa viisainta olisi satsata osaamiseen, mutta juuri sitä lähdetään nyt heikentämään. Tokihan Sipiläkin investoi: teitä parannetaan, eikä se huono juttu ole. Esimerkiksi Saksassa aikoinaan rakennetut autobaanat ovat edelleen monelle eduksi, vaikka niiden rakentamista 1930-luvun vaikeina aikoina voimakkaasti tukenutta valtiomiestä ei muuten erityisen viisaana johtajana laajemmin pidetä.

Olisi kyllä hienoa, jos kommentoijat edes ymmärtäisivät mitä lukevat. En yhtään ihmettele, jos perskekoa äänestettiin tällä äo-määrällä.. typeryydestä saa maksaa.

Eivät työtätekevät saa yhtään sen enempää kuin ennenkään, vaan päinvastoin. Työläisten etuja heikennetään palkkamaltin kautta, lisäksi työtätekevien oikeuksia työmarkkinoilla heikennetään reilusti, työtätekevien lasten päivähoiyomaksuja nostetaan. Ja auta armias, jos työtätekevä joutuu työttömäksi (jonka mahdollisuus muuten nousee, koska säästöpolitiikan vuoksi ostovoima romahtaa ja firmat alkavat lomauttelemaan, koska kenelläkään ei ole enää VARAA kuluttaa).
Rikesakko on aivan eri asia, kuin ne lakia rikkovat, jotka oikeasti tekevät kansantaloudellisesti ja inhimillisesti isoja rikoksia. Uskomatonta, että uusi oikeusministeri kehoitti juuri ajamaana ylinopeutta, jos haluatte tukea valtiota! Kuinka tyhmiä ihmiset Suomessa oikein on?

Se palkkamalttihan myös tarkoittaa suoranaisesti palkkojen laskemista: enemmän työtä samalla rahalla. Kilpailukykyhypyn nimissä puljataan 100:aa tuntia lisää duunia vuodessa, mikä voidaan vaikka laskea vaikkapa niin, että nipsaistaan kaikilta kesälomasta kaksi ja puoli viikkoa pois.

Aivan jumalattoman tyhmiä! Tai ehkä pitäisi sanoa jumalallisen tyhmiä kun ovat Sipilää äänestäneet, miestä joka ei osannut edes vaalitenteissä sanoa mihinkään tärkeään kysymykseen suoraa vastausta.

Sellaisia, jotka tekevät työtä, olisi paljon enemmän, jos olisi sitä työtä. Nyt on tehty arvovalinta jättää heikoimmassa asemassa olevat oman onnensa nojaan. Se purkautuu eri tavoilla. Ikävä kyllä leikkauksen jäljet näkyvät lapsissa vielä pitkään. Päätös kohdistaa rangaistusten koveneminen koskemaan suhteellisesti ankarammin kaikista pienituloisimpia oli myös arvovalinta. Köyhän rikos on paheksuttavampi.

No. PS tipahtaa seuraavissa vaaleissa siihen paskakasaan, jossa PS ennen oli ja jonne se kuuluu.

Tuleekohan lestadiolaisuudesta valtionuskonto?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X